Sunday, 7 July 2013

Another dinner for the guests

Pagi tadi everyone went to Kings Park except me.

Sebab I malas dah nak berjalan2 kat Kings Park tu..

Kalau duduk rumah, boleh lah jugak kemas2 rumah, vacuum rumah, bersihkan the bathrooms and toilets sambil lepak2 kan….

Tomorrow, they’ll be going to the city and I will be staying at home alone again.

I like this kind of arrangement, hahahahaha….

And since I stayed at home hari ni tak ke mana2, I pun masak lah something yang konon2nya special sikit….

I bought loads of chicken thigh fillets.

Which I then stuffed/ filled with breadcrumbs, macadamia, spinach and cranberry filling and rolled up.

Then I golek2 them in flour, dip them in egg and golek2 them in breadcrumb+parmesan mix.

So jadi lah crumbed chicken thigh rolls with stuffing Smile.

IMG_5942

I then ‘goreng’ the crumbed chicken rolls in the airfryer.

Punyalah sukanya I sebab minyak tak memercik2 and dapur I sikit pun tak kotor!

My In laws ni jaga kesihatan so diaorang pun suka lah takde minyak2 yg banyak ni.

IMG_5944

Which we then had with fettucine in garlic, chilli, broccoli and roasted cherry tomatoes.

And then I sauteed some breadcrumbs, garlic and chilli flakes in olive oil which I then sprinkled onto the fettucine.

IMG_5948

IMG_5946

The inside of the chicken roll.

Semua makan dengan gumbira and takde komplen…..

Maknanya kenalah kan dengan tekak semua orang including Miss 14, hehehe…

Now, Mak mentua saya tau lah kan the reason behind kenapa anak dia tu cepat noh gemuk nya, kahkahkahkahkah….

Esok malam tak tau nak makan apa pulak…..

10 comments:

Badar The Great said...

sedapnye ayam tu ...klu akak dtg perth leh la LG hidangkn jg ya.hehehe

m.u.l.a.n said...

mabeles menu... boleh i copy paste bulan puasa nanti...

i pon gitu, kalau ada guests, baik duduk rumah prepare apa yg patut... nanti balik jalan2 tak de la kisah penat nak masak etc..

linda said...

Bakpela sumo napok sedakkkk.... rasa kompom dah mables since nobody complaint... untung nya husband, anak2 & in law akak dpt isteri, mommy & menantu yg sgt berkebolehan gini...

akmall said...

akak.. akak duk Aussie kan? try lah MasterChef Australia.. hehehe. mana tau..dapat Top 50 pun okay dah..

MamaTiaMia said...

salam LG- happy belated birthday wish moga tambah manis dan tambah creative masak dan tambah macam2 lagi:);) sedapnya nampak chicken tu- selamat menyambut ramadhan untuk LG dan keluarga:) hugs and lots of loves from us:);)

Chekgu Azrine said...

Hadoiiii....nangis tgok..haha

Aida Salleh said...

sedapnya sis....mmg terus lapar pagi-pagi...huhuhuuu....

Intan said...

Best la family kak min... selalu dapat merasa resepi baru. Takde la macam i asyik2 masak menu yg sama je. Tah bila tahun sekali baru try resepi baru....

Krishnaveny said...

Hi kak LG,

How are you, i have some question to ask about visiting Perth. Can you drop me an email at krish_621@yahoo.com and i'll write to you.
Hope to hear from you, kak.

Thank you,

Regards,
Krish

emy pokden said...

akak..happy belated besday yer..
tak sempat wish...
kte pun tak bukak tenet 3 hari...
muahh