Tuesday, 27 December 2011

We are coping

My family and I are so touched by the doas, Al Fatihahs, prayers and thoughts that have been coming our ways since The Other Half put up the sad news on the blog.
Thank you very much from the bottom of our hearts. At times I still fervently hope and wish that it's just a bad dream and I will wake up from it. But I know it is not to be so. I have accepted the fact that Abah is not with us anymore but it is difficult to get used to that idea.

 Maybe I should explain what happened to him. He went in for a major surgery, to replace 2 of his valves, to repair 1 valve and to undergo triple bypass. He had valvular heart problems for a long time since he was young due to Rheumatic fever. He had been on medications since 6 years ago. The meds helped at first but since last year, his heart had been getting worse. So, we (the family and the surgeon) decided to operate on him so he could have a better quality of life. He wasnt sick though, he was just a bit weak with breathlessness at times. He could still do all his usual daily routines like going to the Masjid at every solat time, drive around to visit his rellies and friends, take Emak everywhere, go to the shops and a lot of other things. That's why we opted yo have the surgery, so he could do more things with his life like going travelling with Emak, coming to visit us in Perth without me being so worried about his heart all the time, spending more time at the masjid and watch his grandchildren grow up.

 Unfortunately, his heart was too weak to cope with the 8-hour long surgery. His heart started bleeding which couldnt be stopped even after a second surgery to fix the bleeds. It was the worst time in my life when the surgeon came to tell us that there was nothing else they could do except pray for a miracle to happen. And the chance of a miracle happening was very slim. My heart just broke there and then knowing that we were going to lose him.

 The last time we chatted and laughed with him was on Thursday night before the surgery. He seemed so happy being surrounded by his children and grandkids and was even able to skype with The Little Misses and The Other Half. We didnt say our goodbyes then because we were hoping to see him laughing and smiling again post op.

 Unfortunately, that wasn't to be the case. Allah loves him more and he died without regaining consciousness. His bleeding was too severe to be stopped. The surgeons tried everything. We whispered our goodbyes and our heartbreaks to him in between the al Fatihahs and Yaasins recited. I hope he was able to hear my whispered goodbyes and love. I also hope he had forgiven all my wrongdoings from birth till now.

 I am so grateful that I was able to be with him this time. Eventhough it was short but I saw the smiles and the happiness on his face on that Thursday night. I will keep those happy memories alive in my heart. He had been a big part of my life for 41+ years. I was hoping he could have been in it longer.....

118 comments:

A~ said...

Assalamualaikum LG,
Sedih i baca ur cerita about ur Abah. Semoga rohnya ditempatkan bersama-sama dgn roh org2 mukmin yg diberkatiNYA. Take care ye. Kami doakan semoga segalanya ok for u & ur family. Hugs.

mama maman said...

salam.. takde ayat lain selain.. bersabar la.. kita semua pun akan diambil cuma tak tau bila.. sabar ye kak..

ummunajlaazuhaira said...
This comment has been removed by the author.
ummunajlaazuhaira said...

Dear Sis,
Ur post bring tears to my eyes.
Semoga arwah ditempatkan dikalangan solihin.
Al-fatihah utk arwah dn takziah utk akak sekeluarga.
Smoga akak tabah.

zuwaidah said...

salam sis, i baru saja tahu hari ni, alfatihah dan takziah. Moga dicucuri rahmat ke atas roh arwah abah dan ditempatkan berserta mereka yang beriman. Semoga tabah hati ya.

Khairiyah aka Kerry said...

kak min, bertabah yea. Al-fatihah utk arwah ayah kak min.

blu4sky said...

salam mynn,
we are still in shock to learn abt the news..my hubby dok kata masa jumpa your dad hari tu dia nampak sihat..he is actually very fond of your dad walaupun br jumpa sekali..
semoga roh arwah dicucuri rahmat..al-fatihah

Nietanozie said...

salam kak min...

salam takziah kak.
Semoga roh abah akak ditempatkan dikalangan orang beriman dan disayangi NYA...
Al-fatihah.

Semoga akak sekeluarga tabah dan sabar menghadapi dugaan.

kucingorengemok said...

semoga rohnya ditempatkan dengan orang² beriman

Huda said...

Semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman..Harap sis sabar dan tabah yea..

mellymilly said...

May Allah bless his soul and put him in jannah. I pray your dad is in a better palce. May Allah give u n family the strength to move on. Take care kak.

Nannie said...

Assalamualaikum Mynn ,

Semoga roh ayah Mynn ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Sedih sgt Nannie baca n3 Mynn ni sebab Kakak Nannie pun baru meninggal dunia awal bulan ni so Nannie tau macam mana perasaan Mynn sekarang ni . Harap Mynn tabah diri melalui semua ni..

sarah kalam said...

kak min..alfatihah utk arwah..
semoga di tempatkn di dikalangan org yg beriman...
:(
take care sis!

mamalisa said...

be strong ya kak..glad that you was by his side on the last day..take care.

Muzel Zay said...

salam sis.. hampir menitis air mata bace sis..its remind me of 4 years ago when mak tggal kan kami buat selamanya..i understand yr feeling sis..we are not ready for this kan..but believe me..redha kan pemergian arwah sis..insyaALLAH

AbbotCottage said...

Kak Min,

Semua yang berlaku tanpa kita duga. Ketentuan-Nya hanya Dia sahaja yang Maha Mengetahui setiap perancangan. Kak Min dan keluarga sudah melakukan yang terbaik untuk Allahyarham. Tipulah kalau saya kata, saya tak menangis membaca entry Kak Min untuk kesekian kalinya. Saya sentiasa memanjatkan doa agar Kak Min sekeluarga terutamanya Mak Kak Min tabah dengan Qada' dan Qadar. Allah SWT tahu apa yang terbaik.

Sayang selalu...

Liasari said...

Salam,
I had tears in my eyes reading ur post. Benar kak, dia pergi secara mengejut, sgt terkesan di hati. I can feel u.
Sabar dan redha. Dia pergi bertemu penciptaNya. Setiap dari kita tidak dapat mengelak bila sampai masanya. Redhalah... walaupun susah. Hang in there sis.

Pecal dan Spaghetti said...

Salam,
Semoga Kak Myn tabah dan redha dengan ujian ini. Airmata mengalir laju tatkala membaca catatan kak myn kerana saya pernah melaluinya 8 tahun yang lalu...kehilangan seorang abah secara mengejut. Yakinlah, Allah akan memberikan ganjaran yang terbaik buat abah kak Myn dan ditempatkan bersama2 orang2 yang solih. Kita kehilangan arwah abah kerana mereka hanyalah pinjaman Allah buat kita yang di ambil semula bila tiba waktu dan ketika. Namun di setiap saat, hubungan kita sebagai anak masih kukuh melalui doa dan amal solih buat arwah. Al-Fatihah

penDragon said...

sedih sgt baca N3 ni. semoga arwah tenang di sana. al-fatihah

sania said...

Menitik air mata membaca post kak myn...
Sama kita kak, ayah dah takde...
Ingat lagi masa tengok ayah dah tak bernyawa kat icu, mcm ada flasback drama, dalam otak bertalu2, teringat semua kenangan dgn ayah.. Hanya yg pernah melalui semua ni akan faham apa yg kita lalui...

Sabar kak myn... Pujuklah hati....

JaJa'Z said...

sedihnya jaja baca entry akak ni..air mata pun mengalir...jaja sendiri pun rasanya tak sanggup nak menempuh situasi2 mcm tu if semua tu berlaku pd jaja..kuatkan semangat..apa2 hal pun hidup harus diteruskan...be strong ok..

sya said...

Salam,
takziah dari saya atas pemergian ayahnda LG, sesungguh Allah menyayangi dia lebih dri kita semua.Al Fatihah untuk beliau, semoga roh nye tenang di sana serta dirahmati Allah.InsyaAllah.

cerita siti said...

Salam Kak LG,

I'm one of your silent reader. cuma arini terpanggil nak tinggalkan jejak. Takziah ye, semuga kak LG dan keluarga terus tabah dan semuga roh arwah ayah kak LG ditempatkan bersama2 orang yang beriman amin.

Siti

Aida Salleh said...

Semoga kak myn & keluarga tabah dan redha dengan pemergian abah tersayang. kami doakan semoga Allah mencucuri rahmat ke atas rohnya. U take care sis!

JieJ said...

Salam Kak LG,

I've been thru this situation when i lost my dad too few years back.It's very hard tapi life must go on..and still i miss him so much.

Be strong kak LG..

Nota Cikgu Anum said...

dear Mynn..i lost my mom a couple of yrs ago. smpai skrg i x boleh buang habit toleh ke blkg setiap kali i naik kereta..jz to make sure she gets in d car safely

despicablyanonymous said...

I lost my mum too due to cancer this year, she was gone few months after she was diagnosed. I feel your pain, no words could express my sympathy but I hope you'll be okay. Moga2 roh your dad ditempatkan di kalangan org beriman. Amin

Fella said...

salam takziah...
bersabar yer kak~

zaliana said...

salam LG

salam takziah....entry ni benar2 menyentuh hati..buat saya menitis air mata membacanya...ALFATIHAH...saya doakan LG Sekeluarga tabah

syidah - xiao hong said...

assalamualaikum kak min & family. takziah. semoga kakak sekeluarga tabah menghadapi kehilangan ini. semoga roh ayah kakak ditempatkan bersama orang-orang beriman, amin.

zilakasim said...

saya pernah rasa apa yg akak rasa kehilangan ayah... till todate x boleh cakap pasal dia... airmata akan mengalir even dah 5 years dia dah pergi..... mmg segala rasa rindu tu allh je yg tahu

Flower said...

Only time can heal the pain but of course nothing can or will be forgotten.

Arwah my mum passed away 18 years ago and I'm still missing her. Banyak2 bersabar ye Mynn...

Hugs for you...

Kak Rose said...

We love him but Allah love him more... banyak2 bersabar ya Min...

Adnazthie said...

Al Fatihah buat ayahandamu LG, semoga ditempatkan dikalangan orang yang beriman..

Ummi said...

Min, salam takziah atas pemergian abah kesayangan...semoga arwah abah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman dan rohnya dicucuri rahmat selalu...amiiinn..

Harap Min sekeluarga tabah...berdoalah banyak2 dan sedekahkan ayat2 al Quran jua untuk arwah....Salam sayang dr akak..

nh.... said...

salam..takziah to you and family..

Nur Misnan said...

Al Fatihah untuk arwah Abah mynn... Perbanyakkan sedekah Al Fatihah selagi mampu.. Moga2 setiap yang pergi itu memberi
kita kekuatan dan mendekatkan diri dgn-Nya..

U take care sweety... kiss for little angles

syazD said...

Innalillahiwainnailaihirajiun..

sabar ye Kak Min..smga allahyarham ditempatkan bersama roh org2 yg soleh..

Mokteh said...

al-fatihah...

Aidah said...

Min,
Doa akak untuk Min sekeluarga terutama ibu. Harap ibu Min tabah. Al fatihah untuk arwah abah. Akak tengok wajahnya sangat bersih. Selalu berwudhu' agaknya.

dila~noor said...

sis,

takziah for you and your family.be strong! Allah loves him more...

Rosma said...

Salam Kak Mynn,

I am a new commentor on your blog. Been reading your blog for a while, never commented sbb I have nothing much to share, until now. From my own experience, these next couple of months will be difficult sbb everything will remind you of your Dad. But you can still do a lot for him, by praying, reciting doa and Quran for him. Like an Ustaz once said to me, we can dedicate all our good deeds to our loved ones who has passed on, and those good deeds will be sent to them on a plate of gold by a malaikat who will say "these are the good deeds of your loved ones..."

hhanni said...

Salam,
My heart literally sank when I read yr husband's entry and I quickly informed my BFF who is also an avid follower of yours. And your entry today has brought tears to my eyes. My deepest condolences to you and your family. i cannot imagine the sadness you are going through right now but I know you are strong. Semoga Allah SWT melimpahi rahmatNya ke atas roh Allahyarham, dan menempatkannya di kalangan yg soleh. Amin

Lara said...

takziah utk u sis..every day i slalu baca blog u n see al the happines but today sayu hati i..one day i pun akan rasa mcm u rasa jgak, coz my father pun sakit tapi still kuat lagi cuma my mum depends evrythng dgn father i...aper pun i sedekah kan al fatihah utk arwah k..

izahdaut said...

alfatihah buat arwah. semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg beriman.

takziah buat kak min sekeluarga. smoa kak min bersabar.

jumurama said...

salam kak LG,
semoga roh arwah abah akk dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang2 yg soleh.tiada kata yg dapat menggambarkan perasaan kita dlm situasi spt ini.semoga mak akk,akk dan keluarga tabah menghadapi ujian ini.InsyaAllah.

aidie said...

Salam Takziah utk Kak Min sekeluarga

Anash said...

LG,
.......(do not know what to say...)
Al-fatihah to your dad.
and be strong dear...

jana said...

Mynn. Banyak kenangan jana ada dengan arwah cikgu maarof masih jelas senyuman ikhlasnya bila mengajar dan setiap kali jana ucapkan terima kasih bila tumpang keretanya ,hanya doa saja yang dapat dikirim keatas rohnya,semoga abahya ditempatkan dikalangan orang yang beriman,al fatihah

Rayyan Haries said...

LG, I'm sorry to hear about your lost. Take care and Al-fatihah...

Baby Bee said...

Takziah sis for the news...I lost my Abah long ago but still there is no years that past by without remembering bout him...but whatever things he thought to me will always stay there in here...Abah may not be with us but still in our hearts he is always there....

Insan Paling Comel said...

Salam takziah..Al-Fatihah...

Maya Marisa said...

LG dear,

I weeped reading ur entry. Be brave & be strong ok dear. Alfatihah

MAA said...

Salam takziah K'mynn.....semoga akak redha dan sabar. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang terbaik utk setiap hambaNya. Alhamdulillah akak sempat berda di sisinya di saat2 akhir. I've went tru this before. Masih segar dlm ingatan wpun dah 15 thn berlalu...Selalulah berdoa dan sedekah Al-Fatihah utk arwah. Semoga roh arwah dicucuri rahmat olehNya.

successlight said...

innalillahi wainna ilaihi rajiun. semoga kak LG dah family sabar menghadapi dugaan ini.

nil said...

al-fatihah.

umieaisyah said...

semoga kak mynn tabah...sy dh rasa apa yg kak myn rasa...mmg perit kehilangan org tersayang

Alin Zabidin said...

Salam Myn,

I lost my dad a year ago. Tapi kenangan bersama arwah tidak mungkin luput dari ingatan. Moga arwah Abah Myn dan Abah I, berada di tempat orang-orang yang soleh. Semoga segala urusan mereka di sana di permudahkan. Alfatihah....

kasihredha said...

sebak dada ni bila membaca n3 kali ni..
sebenarnya ayah akak pun meninggal selepas operation small intestine polip.Senasib mcm abah LG...sebelumnya arwah juga ok...cuma kami nak dia lagi ok.
trauma sebenarnya...tambah2 baca n3 LG...lagi le akak sebak.
Sampai sekarang pun akak merasa ayah akak masih ada dan really miss him.

Sabar ye..Allah menyanyanginya...semoga arwah tenang di sana.

Neri said...

kak mynn, takziah to you and your family for your loss.

Faiza said...

Muga segala kenangan bersama abah tersayang kekal disanubari dan di iringi dengan alfatiha sebagai pengubat rindu. Salam takziah LG.

Cat-from-Sydney said...

Aunty LG,
Al-fatihah. ((((((HUGS))))))

Rima said...

LG
I teringat my grandmother pulak.. shes due for a surgery too but all my uncles and aunties are against it.. we think its a good idea but they didnt want to take any chances since yg empunya diri tak nak and shes already close to 80yrs old..

Byk bersabar dear.. byk kan berdoa semoga roh nye disisi orang orang yg beriman.. insyallah.. take care!

Haslina said...

bersabarlah LG, i lost my hubby suddenly nearly 3 years ago and until today i still miss him. i know it's difficult to lose someone who means a lot to you but Allah loves him more.

Aswani said...

Kak LG,
I cried when I read your n3...
Al fatihah and takziah :(((

geesham said...

Menitis air mata bila membaca luahan rasa Min....pengalaman tu pernah saya rasa 10 tahun yang lalu...bezanya saya tidak bersama beliau pada saat pemergiannya...tapi saya puas dapat menjaganya sebelum itu dan dia sempat membisikkan salam pada saya bersama pesanan terakhirnya supaya jangan menangis bila diberitahu dia telah tiada nanti.....pada saat awal pemergian ayah dulu, terasa sebahagian dari diri pergi bersama....tetapi bila mengingati pesan arwah...membantu saya jadi tabah dalam menempuh hidup ini....alfatihah sekali lagi buat mereka yang telah menyahut panggilan Ilahi....moga kenangan manis bersamanya tetap terpahat dalam ingatan dan sanubari kita....seolah2 mereka masih menemani kita walau realitinya mereka tidak bersama kita lagi...Alfatihah....

Natasha said...

omg patut la i tergerak hati nak bukak ur blog today. i've been busy and lama tak blog hopping....

akak be strong and my prayers will always be there for your family.

my sincere condolences.

may Allah bless him.

take care :)

JaSSNaNi said...

Assalamualaikum...

memang sedih sangat, tak tau nak cakap camne lah, harap kak min kuatkan semangat.. semoga roh abah di cucuri rahmat..

al-fatihah..

TinyTini said...

Assalamu'alaykum Kak LG..this is my second visit to this entry.I was here yesterday but I could not write anything but tears. May Allah Bless him..dan tempatkan dia di kalangan orang2 yg beriman..ameen..

Sari Yusa Ibrahim said...

Salam Takziah, semoga Myn sekeluarga tabah mnghadapi ujian ini. AL-Fatihah..

hmylieen said...

salam takziah & alfatihah...semoga roh ayahanda sis dicucuri rahmat, amin.

prettyorked said...

salam takziah utk kak LG sekeluarga.. semoga roh Allahyarham dicucuri rahmat.

rasa nk nangis lah.. :(

Dash Darus said...

Sedih nya.. :-( tabah ya kak..

sHieRa cAkAp said...

Salam Kak Mynn, sebak baca entry akk kali ni. Berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul. Harap akk sekeluarga tabah menerima ujian ni. Allah lebih sayangkan abah akk. Doa kan moga dia di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman. Al Fatihah

Mama Rocks said...

al-fatihah....
semoga tabah...
I know how it feels, i lost my father 6 months ago..
terasa seperti dia masih ada di rumah...
kita juga akan menyusul, cuma tak tahu bila..

fiezachommel said...

Salam Kak Mynn,
Al Fatihah on your lost.
Be strong....

shiori_LA said...

Assalam....LG aka min;
salam takziah buat LG dan keluarga atas pemergian Abah tercinta.....
Al fatihah semoga Allah mnempatkan beliau dikalangan orang2 beriman....Amin

aziahmk said...

walau dia pergi, kasihnya tetap abadi, walau dia tiada, peluk ciumnya tetap terasa, walau dia jauh dimata, dihati kita, namanya tetap tertera. moga arwah berbahagia disana mengadap penciptaNYA. al-fatihah.

Zaitun said...

Sedihnya kak Zai baca.
Banyak bersabar semoga arwah ditempatkan bersama orang2 yang beriman.

Kak Zai pernah mengalaminya ketika arwah abang membuat bypass 10 tahun yang lalu.

Lisa H. said...

I read your post with a lump in my throat and teary eyes... It is sad to lose loved ones...
I lost my abah in July 2010. I could not make it home to be with him, I could not seek his forgiveness..and to halal my makan minum...nor could I farewell him with a goodbye kiss. Tears still roll down every time I think of him.
I was glad to read that you were able to be with him to the end n were there for his funeral.
Al Fatihah to your abah... and to my abah too.

Jay said...

Kakak,

Iam wordless, this is sad, hugsss. Al fatihah semoga roh abah di tempatkan di kalangan orang2 beriman,Amin

Cujie said...

salam..takziah..

vivien_capri said...

a friend of mine passed away on Christmas Day due to labor complication and now i read about kak LG's beloved father..

it's quite a sad note to end the year, but what God has willed to happen we cannot stop..

condolence to Kak LG and family...may you be strong during this trying time...

take care...

knv said...

ya allah kak. sedihnya! take care kak. i'm speechless for words. semoga diampunkan semua dosa2 arwah dan ditempatkan ditaman2 syurga.

take care sis!

hOtMaMa said...

takziah kak LG
semoga roh arwah dicucuri rahmat.. al fatihah

wati said...

salam takziah dari saya...mudah2an rohnya ditmpatkan dikalangan org yg beriman,amiin.

Ayu Safieza @ Humaira' said...

My eyes running with tears....reading this sis. Berat mata memandang berat lagi bahu yg memikul...But like u said...Allah swt lebih menyayanginya....I pray that u and teh rest of the family will slowly cope with this and Insya'Allah, smg arwah dtenang dirahmati di sana.....Amen.

Be strong ye kak....Ayu tak pernah kehilangan bapa....I wish we all will never have.......

onna said...

Berat mata memandang , berat lagi bahu memikul...mudah2an makcik dan LG sekeluarga tabah menghadapi ujian maha hebat ini...Ya Allah masukkan pakcik dalam golongan hamba Mu yang soleh dan dihimpun dan dipertemukan dengan ahli keluarga di Jannah kelak...amin..

Dibah Jdin said...

Salam buat akak sekeluarga. takziah diucapkan. moga akak sekeluarga tabah mengharungi ujian ini. sama2lah kita mendoakan kesejahteraan arwah. Al-fatihah

siti hasmah said...

salam takziah buat kak LG sekeluarga..semoga kak LG dan keluarga tabah menghadapinya...

ati_emylia said...

K.min,
He is at a better place....be strong yea k.min....

Emy

are you said...

salam kak,
just read yr entry today n get to know abt ths sad news.

takziah kak. semoga arwah ditempatkan bersama org yg soleh.

sabar ye kak.

bondaqeem said...

salam takziah kak,
semoga rohnya ditempatkan bersama org beriman. Amin
al-fatihah

Mama Iman said...

Takziah kak... alhamdulillah, akak masih sempat berjumpa dgn arwah di saat akhirnya. pakat2 dgn adik beradik khatamkan quran dan sedekahkan pahala utknya... selalu doa kak... inysaallah, moga Allah tempatkan rohnya bersama-sama dengan org yang dikasihi-Nya. Amin...

gula merah said...

bergenang airmata bila bc n3 akak...semoga akak tabah dan semoga roh abah ditempatkan bersama org2 yg beriman...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam takziah LG... sabar byk2 ye..
at least sempat juga LG berjumpa dengan arwah.. masa akak dulu bila ayah sakit.. mak hantar dia ke hospital & dia nampak ok ok saja mak kata.. mlm baru kami sampai dr KL.. & esoknya bila kami semua gi melawat di hospital.. hanya jenazah yg menunggu kami.. rupanya dia pergi masa kami on the way ke hospital.. perjalanan ke hospital ambil masa 2 jam lebih.. hospital call rumah tp semua org takde.. sedih tak terkata..

ooaea said...

byk2 sabar LG :( :(

teringat saat kehilangan bapa mertua 2++ years lps. juga pemergian yg mengejutkan. kami redha. namun sekali sekala masih terbayang-bayang kenangan dan kasih sayang allahyarham. Al Fatihah

AuntieYan said...

Dari Allah Kita Datang KepadaNya kita Kembali.

Al-Fatihah.

Sella Shahbudin said...

takziah sis... semoga arwah tenang di sana...

Al-Fatihah....

Norliza said...

Salam Min
I have not been reading blogs nor updating mine for such a long time. I just started reading again today and the first blog i read was yours. I'm so sorry for your loss. May Allah bless your dear Dad. He will live still thru you and the rest of your families and children. Again.. salam takziah to you and family.

Ayu said...

ayu tumpang simpati & b'sedih atas apa yg menimpa akak sekeluarga.takziah...

moga roh beliau dicucuri rahmat...dan ditempatkan dikalangan mereka yg b'iman.aminn....maaf sbb tak sempat jengah akak coz ayu balik muar masa tu

Ayu said...

ayu tumpang simpati & b'sedih atas apa yg menimpa akak sekeluarga.takziah...

moga roh beliau dicucuri rahmat...dan ditempatkan dikalangan mereka yg b'iman.aminn....maaf sbb tak sempat jengah akak coz ayu balik muar masa tu

zarin said...

sedihnya baca entry ni. banyak2an sedekah al-fatihah dan moga roh arwah di tempatkan di kalangan orang2 yg beriman. amiiin

zeta said...

Bergenang air mata bila i baca entry ni..i can feel the pain..sbb i dah pon laluinya at the same month 2yrs back..
Al-Fatihah dan doa utk arwah..moga rohNya ditempatkn dikalangan org yg beriman..

FiQa.Amn said...

assalamualaikum wbt.

sedih sy baca cerita aunty LG nih. teringat mse arwah atok pergi bln 8 yg lalu. terus bercucuran air mata (mcm waterfall) ..

T_T

takziah aunty. semoga tabah menghadapinya.

weeda said...

salam takziah dari saya...semoga rohnya ditempatkan di kalangan orng beriman :(

TopsyTurvyMum said...

Salam LG,
Takziah dari kami sekeluarga. Semoga rohnya ditempatkan bersama2 para solihin, amin.

lemongrass said...

Waalaikumsalam and hello,
thanks once again sebab berikan Al Fatihah and doa untuk my Abah and encouragement untuk I. InsyaAllah, the intense sadness will gradually lessen and will be replaced with happy memories only. But I also know that occasionally I will miss him tremendously and it will definitely be painful then.....

HomeKreation said...

Dear Mynn,
Sorry to hear your loss - just learn from Abbot's blog just now. Along baru jer balik bercuti. Semuga Abah Mynn di tempatkan di kalangan org2 yg beriman, al-fatihah. Be strong... it will take time but banyakkan doa. I went thru the same before.... my Abah also passed away for heart problem.

whitecappuccino said...

Salam takziah LG..airmata akak mengalir baca entri ni, faham sangat apa yg LG alami dan rasa sebab ayah akak pun pergi tiba2 lepas kena stroke sewaktu mengaji..selepas operate buang darah beku kat kepala dia terus tak sedar dan pergi seminggu selepas itu..pagi khamis..sampai kini bila teringat ayah atau baca kisah ayah orang pergi , airmata mesti mengalir. tak dapat tahan.

Chevy said...

Kehilangan orang tersayang memang sesuatu yang amat perit untuk di terima tetapi kita yang tinggal tetap perlu menghadapinya kerana itu lah qada dan qada kita sebagai umatNya. Semoga Aruah di tempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan Min sekeluarga tabah menghadapi hari-hari mendatang dengan kenangan-kenangan indah bersama aruah.

Luv Chevy

Fantabulous Mommy said...

Semoga arwah ayah kak mynn ditempatkan dikalangan orang yang beriman. saya pun dah kehilangan arwah papa 10 tahun lepas. sedih tak terkata tapi kena hadapinya juga. Insyaallah kenangan itu akan sentiasa hidup dalam hati kita.

suha said...

salam kak..salam takziah kak,sory terlambt coz masa akak bgtau berita ni,sy kt jakarta..smoga arwh di temptkn dklngn org2 yg beriman n smoga rohnya di cucuri rahmat..buat akak plak,moga allah hapuskn kesedihan itu dn gntikn dgn kgembiraan..i wish i can hug u n give u lots of support tanda syg sy kt akak wpun xpnh bersua..:)

Shiela Rahim said...

takziah sis

nae said...

Innalillah...takziah sis for your great loss. *hugs*

PUTUBAMBU said...

salam takziah dan al-fatihah

Single Lady In Da Kitchen said...

dah lama tak baca ur blog.....Salam takziah LG...so sorry for ur loss...semoga roh arwah abah LG ditempatkan dikalangan org2 yg beriman,insyaallah...aamiin...lost mine to heart problem jugak about 1yr++ ago....

-Lynna Ghani

Azita Zain said...

Salam takziah dan Al-Fatihah untuk arwah....