Monday, 5 December 2011

Jingle Bell rocks

This afternoon, we went to watch Miss 8’s choir group performed at the shopping centre.

It was quite fun actually sebab all the shoppers and the shopkeepers took time out to jenguk2 and stop to watch them sing.

But mostly, the area was filled with the choir members families aje lah yang excited sangat2 (including us, hehehe.)

They sang 4 songs. Christmas boogey woogie, Jingle bell rocks, Santa Claus is coming to town and Rudolph the red-nosed reindeer.

Not only that, they also had to sing at 2 different spots in the shopping complex. Padahal bukannya besar mana pun the shopping centre tu, hehehe.

By the second session, dah ramai budak2 yang tak larat nak nyanyi but not our daughter yang masih lagi so enthusiastic menyanyi dan menggayakan the moves, muahahaha…

Layan lah ye one of the videos of them singing that we took today.

Miss 8 said she was imitating the music teacher’s moves, tu yang beria2 she moved her arms around, hikhikhik….

(lepas ni boleh lah dia join Australia Got Talent kan, muahahahaha Smile with tongue out)

And ini pulak dinner we all yang cukup sempoi sebab I malas nak masak tadi, heee….

Vegetables frittata with home made cheesy garlic bread (but using shop bought tiger bread Smile).

IMG_4297

IMG_4298

IMG_4302

The BOM predicted that there’s going to be thunderstorm with heavy rain and possible hail tonight.

It will be fun to get the rain after a scorcher of a day!

28 comments:

Dinas Aldi said...

Yalah, bebudak lain nampak dah letih gitu tapi Miss 8 bersemangat betul! Way to go, Miss 8!

Alin Zabidin said...

Aww...so cute Ms 8. Kudos to all of them.

JaJa'Z said...

ala tomey2....rasanya miss 8 jek yg betul2 semangat menari ikut cikgu dia..cute!!!

JieJ said...

Kak LG...rasa nak cubit pipi si Miss 8..heheh..so cute!!!!

kasihredha said...

comey je miss 8

blu4sky said...

wah your wish come true..hihihi
the rain is coming to town :-p

DeLancrettLurpak said...

Kak LG, we want more videos, pretty please....

Huda said...

Comelnya Miss 8, dia memang nampak excited dan bertenaga, hehe..

Arena said...

Semangatnya ms 8.comel sangat hehehe.

lemongrass said...

Dinas,
I kat sebelah tu dah tahan2 gelak tengok betapa 'over' nya dia, hehehe

Alin,
they weren't scared at all to perform infront of the crowd :-)

Jaja,
memang semangat betul kan, tu yg agaknya cikgu dia gi letak Miss 8infront of her, hehe

JieJ,
pipi dia memang banyak lemak yg boleh nak dicubit :-)

Kak Kasih,
over betul kan dia, hahaha

blu4sky,
yeay!!! but kejap aje rain tadi so definitely tak dpt fill the tank up, hehehe

Lurpak,
hahahaha...percayalah, yu all surenya tak kuasa tengok the rest of the videos :-)

Huda,
dia memang suka choir ni so tu yg sentiasa bersemangat menyanyi, hehehe

Arena,
Semangat both in action and badan kan :-)

Zaitun said...

Cutenya miss 8 dengan lenggang lenggok dia.

Muzel Zay said...

Cute nye miss 8!! She was so excited la..hahahha..cumel

Syahira Ismail said...

Haha...she's obviously very brave and confident to perform all out. Chayok2.very bright future ni.keep it up ur semangat little girl.

Oyis said...

ooo i looove tiger bread!

miss 8 mmg bersmgt betul. berbaloi mak dia amik video hehehe... great spirit!

JaSSNaNi said...

dia betul2 semangat sambil ikut tangan cikgu nya skali... yang lain tu selambe je goyang2 sikit.. heheh.. :) baru la meriah camtu kan..

afid said...

hehehe...mEmang over dr budak lain..semangat lebih.

uMMisYa said...

bersemangat sungguh Miss 8..hehe..penuh energy..u go girl..

KucingMalaysia said...

hehee..comel nya Miss8, nampak paling excited. Tenaga Asian kot? hehee.. dan paling chubby among the front line kidos.. hehe

KakAsma said...

weeessss kesueee orah merene.kue sihat yo mbakyu,kepenaten akak nek boco karangan mu,arep jalok wes entek,orah opo nak kenek aku jalok rose mu ekekeke....wallaaa rinduuu temen karo mu Min

CT Delima said...

As'salam LG

Alololo..so sweet anak2 ni kan. Miss 8 dah besar, memang tak perasan anak2 ni membesar depan mata n bijak dan cantik macam you lah :)

gula merah said...

excited nyer miss 8 and she's so cute la...

Noir said...

miss adorable in action always put a smile on me. kesian orang tak de daughter ni.

cahya indah said...

auntie LG..boleh buat Miss 8 solo in action lepas ni ;)

Unknown said...

She's CUTE!! Super CUTE!!.. wahahaha.. as enthuasiastic as the teacher.. where she gets the energy from??

ameeza77 said...

Hehe, meme full of energyla ur doter ni kan kak LG, seronok tengok shes having fun there :)

pB said...

makan roti jer

Nalisa said...

i senyum sorang2 watching gelagat miss8, trsgt la cute n comey nya!!! u know what, come to think of it.... with her hair yg classic tu plus aksi/gaya dia ni, mengingatkan kpd shirley temple. such adorable miss8! good job! muaaahhhhssss...

lemongrass said...

Kak Zai,
semua sekali dia goyang, hahaha

Muzel,
memang excited habis!everytime ada choir performance, memang dia yg paling excited, hehehe.

Syira,
She loves singing in the choir and like you said, memang confidence building, hehehe.

Oyis,
tiger bread kat sini sgt lah murahnya and sedap, tu yg I dont think I will try making it, baik beli aje, hehehe..

Nani,
teacher's pet, semua nak buat cmm cikgu, hahaha.

Afid,
Budka lain dha tak larat nak goyang, dia still over! hahaha

Ummisya,
memang bersemangat! Nasib baik dia tak kisah walaupun ramai orang pandang :-)

KucingMalaysia,
dia memang antara yg terchubby kat choir tu, tu yg banyak tenaga nak goyang betul2, hikhikhik.

Kak Asma,
Owalah, kabare yo Mbakyu? Kue rungo endi wes kesuwen orak mareng kene?

kak CT,
wassalam. Memang cepat kan diaorang membesar, tiba2 aje dah jadi anak dara, hehehe

Gula Merah,
Miss 8 ni kalau benda yg dia suka, dia memang akan buat bersungguh2, hahaa

Noir,
hehehe...you could always try for another one! :-P

Cahya,
Miss 8 kena buat berduet dgn I, baru lah cantik, hahaha ;-)

Unknown,
I think the energy came from the chubby bits she has in her, hahaha

Ameeza,
Every time ada performance, other mothers sure akan tell me how enthusiastic Miss 8 ni and diaorang suka sgt tengok dia. I senyum aje bila diaorang ckp mcm tu, hehehe

pB,
makan roti bila?

Nalisa,
You are right there. I pun baru teringat yg Shirley Temple pun kan jenis so enthusiastic menari and menyanyi, hehehe.