Tuesday, 24 November 2009

Nachos and Sushi

After yesterday’s N3, do you know what The Other Half said? He said, “you should post more entries about me me me since obviously everytime my name is mentioned, you’ll get more comments..People certainly like me eh!” Cehhhh!!! Perasan giler hubby I tu, wakakakaka… I said to him yang I ni low profile tu yang I malas nak cerita pasal I aje hari2 kat my blog, hehehe ;-)…

I nak cerita pasal Miss 6 pulak sekarang. The other day The Other Half and I were talking about weight and what not in front of her and she suddenly piped up, “I know how much I weigh!” Then I asked her “how much do you weigh?” She proudly said, “3 rr!” The Other Half and I both looked at each other with a very perplexed look and asked her again, “what did you say your weight was?” Again she said, “3 rr”. You should see us wracked our brains trying to decipher what she talking about. Then barulah we all paham and ketawa terbahak2 when we understood what she said. We told her, “ It’s not 3rr. It was Err which means error” Hahahahahaha….. Lerr, anak I ni memang lah kadang2 gets her numbers and alphabets terbalik, padahal dah nak masuk Yr 2 next year, hehehehehehe…. Pastu, she promptly burst into tears sebab we all gelakkan dia but it was so funny, memang tak boleh nak tahan gelak dah masa tu… We told her she needs to learn to laugh at herself, hehehe…

Anyway, for dinner tonite, I made 2 dishes. The Other Half really wanted to eat chicken nachos but The Little Misses ni tak minat sangat nachos ni so I offered to make them sushi instead (baikkan I ni kadang2 ;-)). I offered to make them sushi sebab it was so easy to make, hehehe

And bila I tengah photographed Miss 10’s sushi plate for the blog, Miss 6 pun asked me to photograph hers too and asked me to put the photos up on my blog. So, for them, the photos as requested…

DSCF7621

DSCF7624

Which plate belongs to who you think?

And ini pulak our dinner, chicken nachos with lettuce and sour cream

DSCF7631

20 comments:

Jiya said...

tu nanchos lam bowl tuk sorang makan ker berempat?? hihi!

lemongrass said...

Jiya,
itu utk I sorang, tu sbb badan bagai di pam2, hahaha. But you should tengok my hubby nya, lagi besar mangkuk dia dr mangkuk I, wakakaka...

Azita said...

min, k.ita nak kimpap (sushi) yg pinggan mula2 tu... errrr...nanchos tu pun nampak sedap gak!

ain said...

akak pulak nak ciken nachos tu!!! so yummy!!!!

psst...siannya miss 6 kena ketawakan ngan mummy n daddy!!!

indahhouse said...

Salam kak LG,
Hihi. My Hubby jg slalu cakap ala-ala angkat bakul sendiri, sekadar nak buat saya tersenyum...(sambil geleng kepala ;)

Miss 6 cakap loghat perth kot..haha

Pandainya kak LG wat sushi.. :)

Aida Rezuan said...

Salam,

Sedapnye nampak sushi tuh. Nih tingin nak ikut buat gak nih :D

3E said...

Hi Kak LG Hottie...(gelaran baru utk u)...
mmmmm...nampak sedap sgt dinner u tu....oh ya..kekadang 'kan hubby ni agak perasan skit la 'kan...sibuk ja nak interfrem kat blog wife dia...pastu suh citer pasal dia banyak...caish...
oh ya kak hottie,mmm ur email add dulu (masa kita beremail dulu still valid ker? mana lah tahu in case I nak phone number u kat Malaya ni during ur holidays)....
lagi satu,masa wed ur brother nanti, maybe I tak available kuts....kalau tak sempat jumpa masa tu,maybe we set another date to meet ya.....

azreen1006 said...

i wanna guess.. the 1st sushi plate belongs to miss 10.. then the 2nd one yg susun macam gerabak tren tuh miss 6 punya.. btol tak? ehehhe

lemongrass said...

Kak Ita,
pinggan yg first tu nampak cantik tersusun aje ye tu yg nampak menarik? hehehe..

Kak Ain,
I slalunya tak minat sgt nachos ni tp chicken nachos ni lagi sedap dr mince beef nachos :-). My kids dah biasa kena gelak dgn we all to Zahra tu mmng gembeng sikit! :-)

Indah,
Hubbies ni kan klu tak puji diri sendiri, sape lagi nak puji diaorang kan, hahahaha...
Miss 6 tu sentiasa get her alphabets terbalik2, hehehe

Aida,
salam singgah. Senang aje buat sushi ni sebenarnya as long as you ada sushi mat utk gulung dia :-)

3E,
wakakaka... my new name ye ;-).Tu lah kdg2 I suruh my hubby bukak blog sendiri instead of nak ngendeng2 kat blog I aje, hahaha.
My email add still sama mcm dulu punya. Klu u tak dpt dtg the wedding takpe, kita jumpa lain kali kat KLCC ye :-)

Azreen,
Hehehe.. pandai you guessed :-).

Ayu said...

hi k.hottie! aaauuuwwww....hehehehee..kesian si zahra kena gelak dgn mummy n daddy dia.tp ayu pun tumpang gelak skali.siap b'airmata lg.hahahaa...

huhu...nsb baik sushi ni ayu ada kureng skit.klu tak dah lama ngecek kat zahra.kak...bwh salad tu ada apa ek? mcm melted cheese je.

Rahmath @Anak_Mami said...

Hi Mynn,
Lama I tak tinggalkan komen, I tengah busy giler kat office, year-end punya barang banyak nak settle. Anyway, baca tetap baca..I suker entry you sebelum nie pasal hubby you...I tengah sedih nie, sb b I ingat nak datang kenduri adik you..but I think not sbb majlis kenduri berkhatan anak I is at the same time. But I hope to meet you if you are in Subang Parade. Nanti I e-mail u, and give you my e-mail address.
PS: Nak nachos ayam...

afid said...

wa..syok eh macam kat restoran boleh order2..kalau mak kite selalu makan je apa yang dia masak..hu3..

Anis Rafie said...

Ya ALLAH!!! Sedapnya nachos tuuu.. and the sour cream... makk!! terpaksalah pegi chilis lepas ni.. sbb dah kempunan tgk your nachos..(drooling) yummy..yummy...

Kak Min, buat nachos tu senang ke? macam susah je kan..

s.c.h.u.l.t said...

aiyoo..eating nachos je for dinner?
T_____T

*tengah membayangkan diri sendrik makan nachos je. HAHA*

sumpah kalau syuhada boleh kurus dengan sihat sejahtera~ :D

your miss 6 is so cute! weigh '3 rr' :))

My Life My World said...

Gila glamour sungguh your TOH tu... but so comel. Hahahaha. LG, u letak lah banyak banyak gambar anak U tu, akak tak akan jemu punyer, suka sangat tengok ke'comelan' dia orang.

chiko said...

salam. i mmg selalu gak bloghop kat site u ni but tak penah leave komen pun. so, since dis is my fes komen i nak sgt bgtau blog u ni mmg njoy abis. suke tgk masak2 punya part, psl ur family n ols.. bestnya. bila baca blog u ni teringat gak time masa we ols stay kat melbourne dulu (rugi tak sign up blog time tu)n baru2 ni kat london. teringat cam ne idup d perantauan. yg paling best, benda yg tak penah kita cuba, kita buat. nama pun dah idup jauh kan dr tmpt sdr.. hehehe.. anyway, salam perkenalan. sorilah komen i ni terhover plak. i link blog i ngan blog u ye. thks.

somuffins said...

Salam LG @ Hottie .. auwww..
B4 terlupa, selamat hari raya qurban (apa saja). Nak tanya, pening kepala tak nak bubuh title to your every post? hehe..
p/s: See u at SubParade ...

lemongrass said...

Ayu,
Yang we all gelak tu sbb dgn sikit nya confident ke dia ckp berat dia tu, hehehe...Tapi dia ni memang jenis gembeng sikit and cukup tak suka klu orang gelak ke dia :-D
A'ah, bawah salad tu melted cheese. Atas healthy, bawah fatty!

Rahmath,
Sian you bila end of year memang busy giler kan :-). Lahh... kenapa choose date yg sama? hehehe. Takpe lah, insyaAllah kita jumpa kat Subang Parade tu ye sbb My hubby dah tak sabar nak lepak kat situ, hahahaha...

Afid,
Mlm tadi I rajin sikit so tu yg masak mcm2. Klu masa I tgh malas, makan aje lah apa yg I masak, hehehe

Anis,
buat nachos tu senang sgt2, especially klu you beli semua yg dah ready made tu. Mlm tadi I buat yg leceh version sbb I terpaksa masak the salsa sauce sendiri sbb xde stock salsa and pastu terpaksa bakar chickens tu dulu sebelum I shred the isi.
Lambat sikit lah kerja dia :-)

schult,
My dinner memang macam ni, sometimes berat gilers, sometimes tak berapa berat but still kenyang for us :-)..

Kak Acik,
My hubby tu memang gila glemer kdg2 but kdg2 low profile abis, hahahaha...
Dah lama I tak ambik gmbr budak2 tu, nanti ye :-)

Chiko,
Salam singgah and thanks sbb sudi singgah. Boleh aje kalau nak link :-).Duduk kat perantauan ni memang kena pandai berinovasi kan sbb nak hidup, hehehehe..

CikSom,
Mak Orang yg hottie, hikhikhik...
Memang pening kepala nak letak title tu, tu sbb my titles skrng makin hampeh,hahaha..
Jom kita gather2 kat SUbang Parade tu :-)

SJB said...

My hubby love sushi but of course vegetarian one. Anyway, my guess is pic no 1 belong to miss 10 and pic no 2 belong to miss 6. Am i rite?

lemongrass said...

SJB,
Is your hubby vegetarian? My kids favourite sushi would be smoked salmon and you guessed right about the plates :-)