Friday, 20 November 2009

Mummy the masseuse

Friday is The Little Misses swimming day and after such a hard week and tiring swimming lesson, I would normally give them a nice whole body massage. But dah lama jugak lah I terlupa nak jadi tukang urut ni sebab I terlupa and The Little Misses pun terlupa nak remind me. I guess we were busy with other things kot :-).

But malam ni, Miss 6 suddenly said, “Mummy, you haven’t given us a massage for a long time now and isn’t Friday night our massage night?” So, I pun angguk aje lah and sediakan the towel and the baby oil. I spent half and hour each person massaging The Little Misses. Punyalah seronok diaorang kena urut sampai tak nak berenti tu! :-). I guess it is very relaxing after a whole week of running around at school kan. Sebab I bukannya urut kuat mana pun, just enough to make them feel relaxed but hard enough to make them feel like I’ve massaged and kneaded their muscles. Kalau kat kedai urut kat sini, half and hour would have cost us $30-$40 kot. Kedai urut yg betul2 urut tau, bukan kedai urut adults only. I think kedai urut adults only tu rasanya would have cost more than that for a 30 minute service, not that I would know anyway! wakakaka….

Kalau kat sini, even new mums were thought how to massage their newborn babies after a bath to help the babies feel more relaxed and also to strengthen the bonding between the mums and babies. Because babies thrive on human contact and touch kan :-). So most probably The Little Misses felt like it was a bonding session lah between them and me while I was massaging them tadi, hehehe…. But now my shoulders pulak yang sore so I have to ask The Other Half lah to massage me tonite :-D…

Tonite I teringin sangat2 nak makan vietnamese chicken rolls. Tadi I had prawn rolls at the food court for lunch and untuk 2 rolls, it cost me $5.50 so sebab makan tak puas, tu yang I buat lagi malam ni. The Other Half had rice and butter chicken and beef vindaloo and potato curry which cost him $12 (tak sabar nya nak makan kari kat kedai mamak kat M’sia, hehehe).

DSCF7599

My dinner tonite. But I made home made burger n chips for everyone else so tak lah diaorang terkulat2 kena makan chicken roll ni, hehehe…

Psstt… By the way, InsyaAllah kenduri kahwin kat rumah my parents kat kampung tu will be on the weekend of 12th-13th December so if you boleh kosongkan your diaries around that time, that would be great. Kad jemputan tak siap lagi so tu yang I tak boleh jemput secara rasmi lagi but ini I jemput secara informally lah dulu ye so you all tak buat other activities during that time, hehehe.

24 comments:

Nadia Dzai said...

wah, nampak healthy la roles tue :D ehehe i punye wedding lambat lagi. tapi kad plak dah siap ;p ;p

kak tyea said...

ohoh...tp kak, mak saya cakap org muda2 ni x boleh berurut bab takut apa erk? badan jadi apa tu? saya x ingat tp adik laki saya memang xkan diterima punya dia punya request minta urut..huhu..betul ke? ke mak saya saja aje..hhihih..ok kot bis mat saleh wat camtu ok jer..hihi

Hashim's Son said...

Ehem ... LG, kampung u kat mana? Mana lah tahu kan tersesat ker . Hahahaha

hasni said...

ala akak,12/12 my bro kahwin
huhu
jemputla dtg

My Life My World said...

Alamak lupa tukar ID lagi. Ini ler masalah nyer pakai PC kat rumah. Main taip dan send jer :)Lupa anak I pakai sebelum nyer.

azieazah said...

Terimakasih LG sudi jemput... insyaAllah akan diusahakan...

Ayu said...

k.min...tlg massage badan ayu leh tak? hahahahaa...psl wedding tu insya-Allah kak.ayu awal2 lg dah inform hb ayu.takut dia bg mcm2 alasan nnti.senang je ayu ckp kat dia...ayu juz gitau kena gak pi sbb nak ambik brg pd akak.akak takut nak pos sbb takut rosak.hahahahaa...bagus tak idea ayu?

btw kg akak kat k.s'ngor kan? area mana ek?

Azita said...

Min, boleh bukak banyak business nih! Boleh bukak kedai makan @ cafe, leh bukak rumah urut, leh bukak kedai jahit...apa lagi ya? mcm2 lagi la...! kayo den!

ain said...

bestnya bila kena uruttttt!!! lamanya akak tak pergi massage. sejak hubby tak de ni, baik facial baik message semuanya tertangguh. sapa lah nak jaga si kecik tu nanti time akak ke spa.

psst...u ni serba boleh upernya ya!!

kadazan man said...

my gawd...i feel hungry after reading your blog.

lemongrass said...

Nadia,
my brother ni sebenarnya dah kahwin bulan 6 hari tu tp baru nak buat kenduri kat rumah my parents Dec ni sbb tunggu we all, tu yg lambat aje buat kad kawin sbb dah tak excited sgt kan, hehehe

Tyea,
ada sesetengah orang mmng tak bagi langsung budak2 kena urut tp my family pulak jenis yg klu budak2 tu asik demam aje, terus we all bwk berurut, hehehe. My arwah atuk dulu pandai berurut so we all kecik2 slalu kena urut, best sgt2, hahaha..

Kak Acik,
kampung I kat Ijok, Selangor. Dekat2 dgn Kuala Selangor. Jemputlah dtg kalau kebetulan you tersesat ke situ :-)

Hasni,
your brother kawin kat mana? Sabah ke? Aduh, sikit nya jauh ke Sabah tu ke, hehehe

Kak Azie,
Jemput lah datang, boleh kita sembang2 :-)

Ayu,
Ckp dgn hubby Ayu, klu Akak pos benda tu, alamat lah mmng rosak takpun kena makan dgn posmen, hehehe.

Kak Ita,
memang dah bukak pun tp pelanggan nya cuma budak2 berdua tu dgn hubby aje, hahahaha...

Kak Ain,
I lagi lah lama sgt2 tak pergi facial n massage ni. Facial ni adalah kot dah 7 tahun I tak pergi, hehehehe... Slalu ckp dlm hati yg I'll go 1 day tp entah kan bila :-)...

Kadazan Man,
thanks for dropping by my blog :-)

SJB said...

What a good mom u are (*_*). I'm sure ur hubby very happy if u massage him too.

Wah, another good food.

SJB said...

To answer your question from the previous post. Ada but, not the same, to much oil yukkkk. Their don't have the crispy one. The salad, my god! terrible!. Anyway, i think Malaysia KFC is the best (*_*).

Ayu said...

kak...kwn ayu prnh pos benda yg sama ayu kirim akak dr NZ...smpai sini dah tak rupa bentuk asal.nsb baik leh bedal lg.hehehee...

ni dia nak blk hjg tahun ni ayu kirim lg.huhu...dgn akak ayu kirim,dgn dia ayu kirim....mkin MANTAP la ayu jwbnya.hahahhaa....

zailamohamad said...

Ijok??sudah dekat ngan Zaila yang stay kat Shah Alam ni..err, nak menjemput diri sendiri tanpa rasa malu boleh??

Anis Rafie said...

kak min, wish i could come.. cuma takut u tak terlarat nak layan peminat yang ramai.. hehehe ;)

azieazah said...

Nanti kalu dah ready kad jemputan tu, LG tunjukkan map kampung tu kat blog yerrrr...

lemongrass said...

SJB,
Klu I massage my hubby, I have to knead extra hard to get thru all the fat to the muscles, hehehe...
KFC kat M'sia memang is the best kan ;-).

Ayu,
abislah kamu, tahun depan makin mantap lah badan lepas bedal supply dr OZ n dr NZ, hehehe... ;-)

Zaila,
memang dekat sgt lah Ijok tu dgn Shah Alam kan. Jemput lah datang, kenduri kawin kat kampung ni biasalah, memang ramai guests slalunya. Lagi ramai lagi meriah kan :-)

Anis,
I memang tak terlayan rasanya kalau ramai sgt tp klu dpt borak2 kejap n ambik gmbr sebagai kenangan, dah best sgt2 lah, hehehe

Kak Azie,
Bisa di atur itu :-D

My Life My World said...

LG ... haaa kebetulan satu laluan jer, kalau naik keta dari rumah saya tak sampai 30 minit pun. Saya kat Kuang, Sg. Buloh jer. Ehem ... senang nak meminang anak u nanti. Hahahahahha ;)

lemongrass said...

Kak Acik,
memang betul sgt lah tu 1 laluan kan fr Kuang to Ijok. I ada keluarga kat Kuang tu(kakak abah n anak2 dia) so memang at least setahun sekali (masa kat M'sia dulu) mesti pergi Kuang melawat sedara mara. But lupa lah apa nama kampung dia tu.
Psst.. Kalau u nak meminang anak I, kena naik flight dtg Perth lah, hehehehehe....

K.Nor said...

ermmm tak leh join la min, kenduri SIL k.nor pun 12 dec gak ... :(

adamalif said...

Salam kenal kak LG...
i seronakla singgah your blog...
especially dpt tengok your girls yang comel-comel tu...
and your masak2 presentation sgt menarik... tu yg i semangat nak masak..

lemongrass said...

Kak Nor,
kenduri SIL Kak Nor tu yg kat Utara tu ke? Takpelah, nak buat mcm mana kan sbb memang tarikh tu ramai betul orang buat kenduri kahwin :-)

Adamalif,
Salam singgah kat my blog and thanks ye sbb sudi baca my celoteh :-).
Psst..presentation yg cantik2 tu sbb nak ambik gmbr aje, hehehe

日月神教-任我行 said...
This comment has been removed by a blog administrator.