Tuesday, 3 November 2009

Blogging or sewing?

I definitely have to lessen my blogging time in the next few weeks to concentrate more on the itty gritty stuff I need to do before going for our M’sian holidays in December. The dresses are progressing but very very slowly. Ingat nak buat at night time but by the time I finish masak dinner, makan dinner, kemas dapur, suruh budak2 tidur, make lunches, exercising with Maya, I’m already exhausted so terbengkalai sekejap project menjahit tu. Then, bila ada masa sikit nak start menjahit balik, ada so many other things pulak interrupting. Adalah nanti yang pakai baju flower girl berstapler aje sebab I tak sempat habiskan jahit, muahahaha….. Tu lah yang susah nya mengupah tukang jahit amateur ni kan, hehehe…

So to readers of my blog..(I kan selalu perasan ramai orang baca my blog ni, hahaha ;-))

Kalau in the next few weeks, I cuma letak a few entries aje in a week, jangan lah gundah gulana ye. Kalau you all rindu kat my entries and my celoteh and gambar The Little Misses and our dinners, baca aje lah entries yang lama2 tu ye, asalkan dapat menghilangkan rindu, hehehe… Jangan sampai mimpi2 dah lah ye! ;-P

I ni tengah menunggu orang M’sia email kan I kad undangan jemputan kahwin in December nanti so boleh lah I post kat my blog ni. And bolehlah I jemput you all semua yang sudi untuk datang ke rumah my parents nanti. And boleh lah kita bersua muka dengan sesiapa yang sudi datang tu. I tau, you all sure nak tengok The Little Misses and The Other Half kan more than me, hehehe. Biasa lah tu :-). But tunggu aje lah ye I tayang kad jemputan tu nanti…

And since I’m going to blog less in the next few weeks, layan gambar our dinner tonite and The Little Misses buat pengubat rindu ye ;-).

DSCF7469

I cuma buat finger food spring rolls, cheesy twist and curry puffs. And then main makan leftovers last night, hehehe…

IMG_0354

IMG_0303

34 comments:

Sizuka said...

k.min, i'll definitely serbu rumah ur parents kat kuala selangor tu sebab i ada udang disebalik batu.. hehe.. nak merompak chocolates!! :D

Ms AiReEn MoHd said...

eryn sgt suker gambo yg last ni....sgt cun mereka berdua ni..nak nak si curly tuh.....

emm itu popia mcm crunchy la kak lg...nak buat pemaleh ni....ops akak lg nanti balik mesia bulan depan ehh..nak kirim FM kat kak lg bleh tak?????hikhik sungguh tak malu kan kan ...

moon said...

Cik lemon,
sungguh ker nak menjemput ni....wahhh syoknya dapat jumpa minah saleh and tentulah omaknya sekali..hehe

akiratoriza said...

Sedihnye..dengan keputusan u nak kurangkan berbloging but jangan lupa setiap ur dinner nyer picture tau masukkan dlm n3.. bestnyer lau dpt jumpa u all p ap kan daya jauhnyer diriku ngan kuala selangor...isk,,isk,,isk...

myrainbowdreams said...

nak pegi....
nk jmp kak min...
walaupun i ni silent reader,i ttp nk jmp kak min..
tah2 peminat little misses lagi byk dari peminat pengantin...
hahahahaha

azah said...

salam min..bila tu tarikhnya...akak balik hujung november ni, sampai awal dis....naknya jumpa min, budak comel dua orang tu dan mat salleh pure...hihi..bagitau tarikh ya

KKPL said...

Hi LG,

Is yr parents' place far fr central KL? Who knows if I have to go up north again, hopefully...Yr kids are a sight for sore eyes..Ms 10 is gorgeously sweet (is there such a word??) muah ha ha..esp in the 1st pic...

lemongrass said...

Shidah,
klu u sampai rumah my parents, u masuk aje bilik rodd n jija,paling banyak coklat kat dlm bilik tu lah nanti, hehehe...

Eryn,
Nak FM ye? Boleh aje, sbb kecik kan. Klu you nak anak kangaroo, mau lah Akak bagi se das, hehe ;-).

Cik Moon,
Memang hajat pun nak jemput. Shah Alam dekat aje kan dgn Kuala Selangor tu, boleh lah you dtg kan jumpa anak cina and anak arab tu pastu dgn Mummy jawa :-)

Akira,
hehehe..kalau tak kurang kan, mmng tak siap lah dresses tu nanti. Adalah yg meraung masa kenduri kawin tu, hahaha.
InsyaAllah 1 day klu we all gi cuti2 M'sia ke johor, boleh lah kita jumpa :-)

myrainbowdreams,
Pengantin pun dah ckp kat we all awal2 yg ntah2 peminat The Little Misses lagi ramai dr orang yg dtg nak tengok pengantin, hehehe...

Kak Azah,
kenduri kawin nya on the 13th tapi we all kat M'sia dr 7hb insyaAllah. Kak Azah balik Sabah balik bila?

lemongrass said...

Yat Maria,
it's about 1hr drive fr central KL with the traffic and what not. If you happen to be in KL around December, it would be really good to catch up!

ain said...

kalau dekat min, gtee akak nak dtg jemputan tu!! but who knows ek, angin merempit datang, sampai gak akak ke sngor tu nanti!!!

psst...luv ur cheesy twist!!!

lemongrass said...

Kak Ain,
jom lah datang. You kan skrg dah terer drive to NS so tinggal drive naik sikit aje lagi :-). But jgn speeding tau, hehehe..

LOVE said...

Hi kak! Hehehe, wish u'll finish up ur sewing duty there..jgn sampai kena staple baju2 tuh. Kikikiki..

Uish, lotsa stuffs for dinner! Wish I could taste one by one. Hehehe.

Ur gals r gorgeous! I'm sure bila akak dah balik Msia, semua nak tgk both of them oni...;) Especially Miss 6, ngan rambut maggi dia, so beautiful! :)

Take care kak!

Ayu said...

huhu....rasa mcm nak serbu je umah parents akak time tu.hopefully hb ayu nak la layan wife dia ni.ala....bkn slalu pun kan ayu nak ngada2.hehehee...

k.minnn....nak EMAIL ADD!!!!!

jana said...

mynn,
on the 13th of Disember ye,harap tak dalah bertembung dengan kenduri kahwin yang lain masa tu,rasa nak jumpa juga.and zana juga nak kirim FM boleh ke?

Watierman said...

Jahit cepat Min...jahit elok2...nanti dia org jadi main attraction...kalau pakai staple jer mesti kecoh...

Akak kasi semangat....dah bulan November dah ni...sempat ke Min...

Jangan tangguh-tangguh min...

Note:""Nyampah AKu KAK Watie ni buat AKu terketarq-ketarq jer!)""

MamaFaMi said...

Min,

[quote]I definitely have to lessen my blogging time... [unquote]

Mama pun selalu cakap macam tu pada diri sendiri, tapi tak pernahnya yang terjadi! Hihihi.. Wah you're coming back for holiday to Malaysia ye... Tentu counting the days kan? Anyway, have fun!

ejaescobart said...

kak LG,

betul ke jemput kitorg2 ni?? sy memang teringin (wah! dah mcm mengidam plak) nak jumpak kak LG n famili.. (nak cuit2 pipi anak arab n anak cina tu..heheh)

cepat2 la taruk kad jemputan tu... tang plan ke rumah pengantin kasi enlarge sket ek.. heheh.. :D

masz_73 said...

LG, since i dh penah jumpe ngan anak2 cina & arab & mak jawa tu :P so x ler x keruan sgt kan.. (mcm nk jeleskan org lain jer kann.. mau kena se-das jugak kang!) :))

tp i nk sgt tau camner u buat cheesy twist tu.. kalo u ada link yg i leh ikut ok gak tu.. sbb i kengkonon x nk ganggu u yg tgh bz gilers nk abiskan jahit dress tu.. ngeeeee... :P

aku la ros said...

me ni dikira silent reader gak.. nak jmpa kak min.. btp i malu.. cam ner tu?..

nak sgt jmpa miss 10 n miss 6... tp me malu yang teramat sgt:-p.... hehehehehehe...

azieazah said...

Kalu kena pada masa dan tarikh, ndak jugak ler pegi jumpa.. hehehe..

Umi said...

mmg teringin sesangat nak jumpa The little misses tu.. tapi lebih teringin nak jumpa mummy nyer.. mcm kenal pulak.. Apa nama betul u ye?

iaaini said...

Jahit jangan tak jahit.. hehehe Tapi kalau tak sempat tu, beli jek lah kat kedai, memang banyak dress for your daughters utk jadi flower girls. Kat KL, definitely berlambak2. Bulan Dec memang byk sale, so boleh shopping sakan.

Thought dpt jumpa you but jauhnya Kuala Selangor from Penang. Anyway, kalau you nak datang jalan2 ke Penang, beritau lah.

arapink said...

Ara pun, Nov membawa ke Dis sibuk bebenor. Jam kepala jap...hehehe

Banyak benda nak buat ni, tapi masih sekerat jalan. Hajat nak buat belah malam gift utk tamu, tapi lepas Isyak ajer mata ni berat betul...huhuhu

Nak menjemput? Hope kenduri kak min tak sama hari ngan kenduri umah Ara. Kalo sama, nangislah Ara kat sini. InsyaAllah akan diusahakan untuk ke rumah ur parents...nak sgt jumpa Kak min & ur little misses yang makin cantik tu :-)

lemongrass said...

Love,
klu kena staple baju tu, I'll tell everyone that it's the latest fashion, hehehe...
Wanna bet that people want to take photos with them instead of with me? :-)

Ayu,
Jom serbu rumah parents Akak :-D. Start lah pujuk hb Ayu dari sekarang, hehehe..

Zana,
Sure ramai kan kahwin masa tu sbb cuti skolah. InsyaAllah, kita boleh jumpa hari tu, takpe pun hari lain. Nanti Mynn belikan FM ye!

Kak Watie,
Nyampah!!! Hahahaha. Staples tu kan sekarang fashion terbaru jgn tak tau! :-P

Mamafami,
tu lah kan, tapi rasanya next few weeks ni memang kena stop sekejap sbb nak habiskan menjahit, hehehe. Budak 2 orang tu lah yg seronok sgt tak sabar nak balik 'kampung' :-)

Eja,
Memang betul nak jemput. My Mak pun dah di bagitau yg maybe jemputan tahun ni ramai sikit, hehehe. Nanti I letak peta dia besar2 so semua orang boleh tengok, hehehe

Masz,
tak keruan,hehehe... You gi ke chat box pastu I ada explain camner nak buat. Snng aje klu guna puff pastry yg 4 segi tu. Kena ada 2 keping. Pastu grate cheddar cheese halus2 and tabur kat atas yg sekeping. Pastu I sapu mustard sikit kat 1 keping yg lagi satu tu. Then telangkupkan atas puff pastry yg ditabur cheese tadi and lekatkan semua sides. Pastu potong dgn pisau panjang2 jadi kan mcm ruler halus. Kiranya yg melekat cuma hujung2 dia aje lah. pastu twist kan dia tapi nanti akan ada cheese yg terkeluar sikit lah. Letak atas tray n bakar at 220C.

Ros,
lerr, apa nak malukan. Datang aje kenduri kahwin tu nanti. I pun bukan kenal semua tetamu yg dtg kenduri tu, hehehe...

Kak Azie,
Jemput lah datang :-)

Umi,
Uish, ada rupa macam orang you kenal ke? :-). Maybe sbb muka jawa kot, jadi serupa aje acuan nya, hehehe. Nama betul tak payah lah ye, klu letak kat sini, nanti semua orang tau! ;-)

Iaaini,
Memang lagi senang beli kat kedai tp I dah janji nak buatkan kan and dah potong and jahit sikit pun so terus kan aje lah, hehehe.
Satu hari nanti, we all akan pergi cuti2 M'sia ke Penang but tak tau lah bila tu :-)

Ara,
tu lah kan, orang lain yg kawin/tunang, kita pulak yg terlebih sibuk kan, hahaha... Adik Ara tunang bila? Kenduri kat kampung Akak 13hb nanti..

Shafidah Shamen said...

LG,

I tak pasti Uni tu kat mana. I dekat ngan UNSW. Tapi kalau u datang Sydney, agak2nye bila? Agak2sempat tak i dapat jumpa ngan u ekk? I dah nak balik dah Dec ni. :(

lemongrass said...

Fidah,
memang tak sempat lah nak jumpa sbb klu we all jadi pergi Sydney, tahun depan baru pergi. And you dah balik masa tu :-(.
Jom jumpa kat M'sia!

arapink said...

Pergh!!!! 13hb???? Kenduri umah ara 12hb....uwaaaaa....gimana sih?

kalau tak dapat pegi, kenang daku dalam doa mu jer lah yer....huhuhuk...

terlepas lah peluang nak bergambar ngan kak min anak beranak....sedihhh ah...

Nadia Dzai said...

13??? mcm tak sempat la pule ;p even tiap2 minggu balik je kuale selangor (tercinta) itu :p

tapi 12hb kat johor la plakkkkk. nak pegi2. :p (macam la org ajak kan ;p)

lemongrass said...

Ara,
uwahhhhh.... memang tak dpt jumpalah mcm tu. Alah, Temerloh n Kuala Selangor tak jauh, dtg aje hari Ahad tu.
Psst..Ajaklah toke tart nenas dtg sama, hehehe

Nadia,
13hb tu you tak balik rumah your parents ke? Boleh lah singgah rumah my parents on the way :-)

idayu @ ayu said...

chomel sungguh mata sepet & mata bulat nie...

Yati-M said...

LG - jgn la di staple bau tu.. kesian .. hahaha... ni sure tgh pulun kan... nanti dah siap amik gambar post tau..

eh mama jawa depa pon ramai peminat apa...

Khairunnisa Md Shakri said...

kak lemongrass..
alah..bosan ah mcm nih...blogging bukan lame .few minutes je kan???post ah something.feeling like miss something xvisit ur blog.

lemongrass said...

Ayu,
lain betul kan mata diaorang berdua ni, hehehe

Yati,
hahaha... I tengah ketar ni sbb takut aje tak sempat siap and kena stapler aje baju2 tu ;-)

Kharunnisa,
hehehe... sian you rindu kat blog I :-).

mommy otai said...

i pon silent reader blog akak ni...glam btul ramai peminat..smpai segan nk tegur2..awww..
best nyer ramai nk g jupe akak nnt..
kalo lah saya dpt jgk pergi..:)