Friday, 6 June 2008

Since entry semalam buat tayangan amal my handbag collection, terlupa pula nak post gambar dinner malam tadi. So, entry malam ni nak post gambar dinner aje lah, last nite's and tonite's.

Malam tadi we all makan seafood again sebab nak menghabiskan stock seafood dlm freezer tu sebelum balik. Dalam freezer tu ada sekor crayfish that was given to me by a friend. Dah lama dulu dia bagi but I had no idea what to do with it. Crayfish ni kalau kat Australia are saltwater spiny lobsters, kalau kat tempat lain, crayfish are usually freshwater creatures. Lupa pulak nak ambil gambar the crayfish before we cracked the shell open. Nasib baik lah yang I dapat ni was already cooked, kalau tak, kenalah tanya pakcik Google camner nak masak crayfish, hehehe.... So, malam tadi I made seafood laksa with mussels, prawns and crayfish meat.

Tonite pulaknya ingat nak buat spaghetti marinara but the other half said tekak dia tak larat nak makan seafood hari2, hehehe... Actually I pun tak larat nak makan seafood hari2 gak, hehehe. Kalau ikan hari2 makan dengan nasi boleh pulaknya tekak I ni telan but seafood hari2 tak lalu pulaknya. Nampak sgt tekak orang kampung, hehehe.... Since dah tak jadi buat spaghetti marinara, I made chicken pasta bake with loads of cheese, senang hidup tukang masak rumah ni :-).
Esok malam, nak buat seafood pizza pulak, wekekekeke....

3 comments:

shopforshoppers said...

Salam kenal & salam ziarah..

Sedapnya pizza tu, terliuq akak tengok, kalau dekat mau nak mintak sikit nih..

gee carmen said...

salam...
akak, dah nak balik malaysia ke? balik mane?
wuhhh, memang banyaklah yer bawak balik beg dari sana kan... anyway, selamat pegi dan selamat kembali yerrr. and, saya suke sangat view blog akak nie sebab suke dengan cerita dan masakan-masakan akak. keep it up ya...

hugs;
GEEE, KL

lemongrass said...

salam kenal gak utk Akak,
boleh aje klu nak rasa pizza saya, maybe tak lah sesedap pizza hut kot but ok lah utk tekak we allkat rumah ni :-)

Hi Gee,
a'ah akak nak balik next week insyaAllah for 5 weeks. akak balik ke ijok aje but will be going to kl lah for a few days on off. Thanks sbb suka baca blog akak ni. Akak add yr link boleh?