Tuesday, 24 June 2008

Satu minggu ni, the other half boleh relax sekejap from being my secretary but I think he misses being 'famous' among my blogger friends, hahaha... I might have to share my blog with him once in a while lah lepas ni so dia boleh stay famous selamanya ;-). If ada permintaan from anyone, he says he'll blog again on my behalf, hmmm...... susah betul lah bila ada orang perasan ni ;-) ;-).

So dah 9 hari we are in M'sia but masih banyak lagi food yang I haven't had. Tak tau lah kenapa. Sebelum balik sini, macam2 nak makan but bila dah sampai sini, rasa macam tak teringin pulaknya, teruk betul! Maybe sebab banyak sangat makanan yang ada depan mata sampai tak tau nak pilih mana satu kot. Kalau nak beli banyak2 , sape pulak yang nak makan and sure orang gerai tu pun heran aje, hehehe.... The little misses pun have been tasting and eating the food yang jual kat pasar malam. Air milo ais kat pasar malam tu pun diaorang kata sedap sangat, hehehe. Seronok betul diaorang tengok segala macam kuih yang di masak kat pasar malam tu, especially Miss 4 1/2, setiap jenis kuih dia tanya nama and kalau boleh nak beli all the colourful ones. Nasib baik lah kuih muih kat pasar malam tu masih 3 seringgit so bolehlah beli mcm2 jenis for them to try. Their favourite, apam tepung beras :-).

So far, we've had kuey teow goreng kerang, nasi lemak daun pisang :-), yong tau foo, sate, paru goreng (yummm, makanan yg paling dirindui :-)) ,sizzling yee mee, roti canai mamak, tose, rambutan and manggis... Macam mana lah nak kekalkan my weight mcm ni kan, nasib baik 5 minggu aje cuti2 M'sia ni, kalau berbulan2, parah jugak my diet. Nanti the other half dah sampai sini, lagilah macam2 dia nak makan so memanglah diet dia pun akan hancus juga, hehehe...

Gambar lain kali lah ye sebab sure dah orang2 kat M'sia dah biasa sgt2 dgn all the above dishes.

5 comments:

akakerin said...

Assalamualaikum,
jangan pedulilah pasal diet tu,balik sana nanti tentu kempunan nak makan macam2, kalau tak makan puas2 rugi nanti!

Intan Rosnitta said...

LG...

Tak payah post gambar dishes tu... but pls post little misses photo & your photo!

We really miss you all a lot!

Flower said...

Makan je LG. You nak diet buat apa. Badan sekeping mcm papan je tu. Kalau naik berat pun, ala still cenonit lagi tu....

mallan

chinta said...

salam LG,

nice blog you have and also a very funny 'secretary' a.k.a. your other half...a sweet couple indeed....and of course the two misses who are really gorgeous...

a bit jealous here for not eat rambutan and manggis for ages...oh how much I miss Malaysia now..

lemongrass said...

akakerin,
mmng tak ingat pasal diet tp kdg2 terfikir gak bila nmpk lemak makin naik, wakaka...

intan,
nanti I pos gmbr bnyk2 ye tp i ni malas sikit nak ambik gmbr kdg2 :-)

Mallan,
nanti u jumpa I balik, sure terkejut sekejap,hehehe...

Hi Chinta,
Thanks, my hubby jadi secretary terpaksa :-). Thanks for reading my blog as well