Wednesday, 20 June 2012

Wednesday Laksa

Last night makan sate, tonight makan seafood laksa kari nyonya.

My Asian tastebuds tengah rule my appetite at the moment, hehehe…

But the girls makan chicken burger and chips (anak Mat Saleh kan so mana boleh makan pedas2 ni, hahaha).

IMG_9012

I love loads of coriander leaves on my laksa.

IMG_9017

IMG_9021

Ada macam2 in the seafood mix. Ada salmon fillet, some white fish fillet, mussels, calamari rings, prawns so memang sedaplah bila dibuat laksa.

I can’t story mory panjang2 malam ni sebab I nak pergi mengurut kaki Miss 8 sebelum dia masuk tidur.

Kesian dia… Tadi dia ada cross country and kena lari/jog for 1.5kms which is quite far jugak lah kan.

Kaki chubby dia tu penat lah… Open-mouthed smile.

Dapat nombor 22 out of I don’t know how many girls in her Year 4 tu, hikhikhik….(diaorang asing2 kan, boys lain, girls lain, each year lain2).

Tapi definitely bukan yg corot lah, hahahaha….

10 comments:

penDragon said...

hihi...I nampak kuah laksa akak mcm kuah mee kari! Ok jugak tu Miss 8 dpt no. 22...yg penting bukan paling corot...kiranya stamina dia kuat jugak lah tu!

kasihredha said...

tahniah2...ok le tu dapat no 22....sangat ok.

Laksa tu kalau pedas baru sedapkan...cuma anak2 pula yg x boleh makan :)

shahlin said...

keh keh kaki chubby itu power ranger wokeh. no 22 from 200 org. champion apa!

Azian Elias said...

aduiii..sedapnya..

no 22.. ok lah tuu..

wan G Silk said...

bestnya lepas penat lari mak urut kaki...Kak LG, u ni memang mak mithali ler...hehe

mamasuri said...

eh terliur pulak tgk laksa akak ni..kesian miss 8..

ibh_sue said...

Aduh!. laksa akk tu betul2 menggoda. Sedapppp

m.u.l.a.n said...

thaaaaannnkk you... thaannkkk you..

i pon masak laksa semalam..!!!

but white in kaler.. and u know lah camna jadinya.. dalam fridge ada half lagi tu.. kena lah i recycle nanti.. maybe tumis dgn ciliboh + blended udang kering & jadi laksa ala2 johor..

lemongrass said...

Pendragon,
hikhikhik..memang pun nama paste tu curry laksa tu yg I guess mcm kuah kari :-).
Kalau dia dpt nombor corot, sure muka sedih aje satu hari tu, hehehe

Kak Kasih,
tu lah kan, kira ok lah jugak tu sbb tak corot even though dia antara yg terchubby kat kelas, hehehe.

Shahlin,
hahaha...rasanya nombor 22 out of 30+ aje kot but still lega dia sbb tak corot :-D

Kak Yan,
As long as tak corot, lega hati I, hikhikhik

Wan G,
I ni konon nak bagi encouragement ke dia supaya suka lari and exercise so tu yg volunteer urut kaki dia bila ada benda2 macam ni, hehehe

Mamasuri,
kari laksa nyonya ni memang sedap, especially makan panas2 masa musim sejuk ni :-).

Sue,
Kalau I pergi food court kat Msia tu, tengok gambar laksa kari ni mesti terus terasa nak order aje, hehehe..

Mulan,
kita ni kan slalu betul masak benda2 recycle kan, hikhikhik. Either kita malas nak masak or slalu masak lebih2, heeeee...

QiStinA's said...

aduh...LG..sedap la pulak tgk laksa u