Wednesday, 27 June 2012

Something different…

Occasionally it is nice to try something different for dinner.

Especially nowadays when it is so easy to get halal meat anywhere even in the supermarket.

I found a new product from Steggles at Coles today.

They have increased their turkey range, instead of just the normal turkey breast or or turkey thigh roll in the frozen section.

I found some turkey shanks, marinated turkey thigh cutlets and minced turkey burgers.

Teringin pulak nak rasa their marinated turkey thigh cutlets tadi.

2 pieces of the cutlet was 1kg already, hikhikhik…..

Memang besar betul lah turkey ni kan Smile.

So, that’s what we had for dinner tadi, oven roasted turkey thighs with vegetable medley gratin and bread rolls.

IMG_9157

On the pack it says that it needs 9 minutes to cook 100g of the turkey.

Nasib baik I noticed it at 4.45 so cepat2 lah I turn the oven on and shove it in the oven or else tak dapat lah we all dinner at 6.30 tadi, hehehe….

IMG_9163

it wasn’t that bad actually but i think we like the turkey thigh roll that we normally buy better.

IMG_9172

IMG_9168

I used cauliflower, broccoli, carrots and sweet potato in the vegetale gratin.

And then after dinner while I melepak2 depan pc, the rest of the gang bergelak ketawa main pc game anak beranak.

IMG_9184

I have no idea what they were playing but all I could hear was, “shoot, shoot, discount, discount, I hate the ghosts, aggggghhhhhhhhhhh” followed by peals of laughter.

17 comments:

YaNa said...

rasanya dah lama kak min tak letak gmbr little misses...glad to see them...;-)

Ribbon Clown said...

gambar last tu paling best.. :)

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Min...bkn main happy main game ya.Min xjoin sekali ker?:D

susumanis said...

gambo last..priceless kan LG...best tgk daddy daddy sedunia layan anak anaak cam tu :))

shahlin said...

the kerinting girl punye laughter face memang honest n innocent lah. kiddo do enjoy ur shoot n ghost masa kecik ni. bila besar nti ayat tu jadik camni pulak : shoot2, discount2, aagggggghhhh i hate the price! hahahaha

kasihredha said...

seronok tengok they all main2..
ingat dulu2...selalu main silangkata dan monopoli dgn arwah ayah...dulu2 x de game mcm sekarang hihi

June said...

nampak mcm Miss 8 dh loose weight dlm dat pic kak min . mesti kena strict diet ni kan hehehe....

norhidana said...

bestnyer, kt kl nih pyh nk jmpa turkey ni kak.... tp best gk beli 2pieces dh 1kg blh mkn 1family...

suke pic last tu, seronok anak beranak tu, apasal akak tak join?

Miss Kimi said...

happy reading tis blog.. keep blogging sis... from kimi, kota kinabalu, sabah..

PUTUBAMBU said...

suka tgk gambor last tu

*err..ayam turkey tu sedap sangat ke?

Rasidah Ahmad said...

suka baca blog akak tau..




baju kurung budak (english cotton)
www.bajukurungmurahsangat.blogspot.com

ummuaidan said...

salam kak,

everytime when i read yr blog ttg msk western food nih always thought that mana laaa akak dapat daging halal kat perth yang masak daging hari2 nih..tak sangak senang dpt halal meat...in here we normally buy in big quantity then put dlm deep freeze.

m.u.l.a.n said...

woaahhahhaa... roasted turkey thighs...!! noti u.. i mana nak cari kat sini... sedapnya...!!

Aida Salleh said...

wowwwww...nampak best je. tapi mana pulak nak carik turkey kat sini...huhuhuuu....

(we all sedang menghitung hari nak terbang ke melbourne ni sis....tak sabarnya...hehehe)

Ayu Safieza @ Humaira' said...

Kak Lg.............

Nak turkeyyyyyyyyyyyyyyyyyyy tew!!! Waaa, terliur lak...kene g cari la besok;)


Ha....dia org tgh main plant vs zombie kot....:)

greetingsfromengland said...

greetings from england, nothing much to say, just wanna extend my salam from afar and let you know how delicious your cooking looks all the time, must taste yummy too! :) take care.

lemongrass said...

yana,
I pun malam tadi baru perasan yg dah lama jugak I tak letak gambar the girls, hehehe.

RC,
so true :-)

Atie,
Salam.I tak kuasa main games yg bnyk2 shooting ni, pening I, hehehe

Susumanis,
memang betul tu, sibuk dgn kerja sampai kdg2 lupa nak bermesra anak beranak :-).

Shahlin,
I think the kids will enjoy any game yg parents want to involve sama kan, lagi ceria and happy diaorang :-).

kak Kasih,
dulu2 we all main snakes and ladders, main congkak, hehehe.

June,
memang tgh berdiet skrg but rasanya masih belum lose weight lagi kot, hehehe.

Dana,
alhamdulillah I dpt tinggal kat Perth ni yg sgt senang nak cari halal western food and asian food. Cuma kena rajin masak aje lah, hehehe.

Miss Kimi,
thanks for dropping by and reading my blog ye :-)

Putu,
Ayam belanda ni rasa dia ok lah but cepat kering klu silap masak so jadi tak sedap. Pastu kena masak lama sbb besar kan.

Rasidah,
thanks ye sbb suka baca blog ni :-)

UmmuAidan,
Salam. Alhamdulillah kat Perth and skrg ni kat Aust, the islamic community getting stronger so memang snng nak dpt halal meat kat mana2 and makin banyak barang yg ada cop halal dr AFIC.
Around my house ni pun ada a few halal butchers.
Tak payah nak beli daging banyak2 sekali gus and simpan dlm deep freezer, hehehe.

Mulan,
kat Kerteh tu mmng susah lah kot nak cari daging ayam belanda unless you bela sendiri, hehehe

Aida,
enjoy your vacation in Melbourne nanti ye. Sure akan seronok sgt2 but it will be very cold in Melbourne so make sure bawak leggings and inners and socks tebal2 banyak2, hehehe.

Ayu,
kat negara arab ada orang jual turkey jugak ke? Senang ke nak dapat?

Greetingsfromengland,
Wassalam. As always, it's nice to hear compliments from my blog reader :-).