Tuesday, 5 June 2012

Frenzied four days

They did arrive that Saturday morning on the right plane, phew Winking smile.

And since that Saturday morning, our lives have been very frenzied!

Going out very early in the morning and coming home close to sunset.

And during the few hours at home, it’s filled with cooking, getting the kids organised, getting the washings done, hung and folded and talking.

When there are a few more people in a house, the laundry basket pun fillled up very quickly lah kan so memang lah the washing machine kena berkerja every morning and every night, hehehe.

So, there aren’t many hours left to sit in front of the notebook to sift through the hundreds of photos and to write a proper blog entry.

Even though I have been cooking, I haven’t had a chance to take any photos of the food.

I guess by the time I have finished cooking dinner expressly, everyone was already hungry and ready to eat so taking photo goes right at the back of things to do Smile.

Nak masak anything fancy pun tak sempat, dinner was basically very basic aje, hehehe…

Nak tunjuk my baking skills? Lagi lah jangan diharap unless I want to wake up at 5 in the morning, hehehe…

So, for tonite’s entry, I cuma boleh tunjuk photos of people aje lah ye…

(You have to wait until next week lah ye if you want to see photos of food).

But kenalah tunjuk gambar tuan rumah dulu kan, heeee…

IMG_8693

Dan gambar laki tuan rumah sipi2, kahkahkah…

IMG_8683

And gambar tetamu tuan rumah…

IMG_0263

Sorang tetamu lagi kata dia tak nak tetiba jadi femes kat Msia so dia tak nak gambar dia masuk blog I ni, muahaha… Smile with tongue out.

IMG_8602

IMG_8605

IMG_8630-001

IMG_8675

Tapi dari jauh nampak sayup2, apa salah nya kan…..takde sape kenal, hahahaha….

IMG_8590

Esok The Other Half has started working and The Little Misses have started school so our days will be slightly calmer while waiting for the weekend to become frenzied again Smile.

18 comments:

penDragon said...

Bestnya akak....mak dtg!! Seronok bwk family jln2..

kasihredha said...

tak clear gambar tu..jauh sgt..so tak femes se malaya le...hihi

seronoknya ada tamu dari jauh...sure riuh rumah :)

m.u.l.a.n said...

memang lah gitu.. kalo family member datang visit, riuh sekampung lah kitorang dulu masa di vietnam.. seronok kemain lagi.. have fun uols..!!! salam ke mak u.. kata kat dia, yang dia dah femes ni..

FatihaNur said...

wah bestnye bila dpt gathering ngan family...nak2 yg dok jejauh...

Rdimple said...

bestnya kan.. kalau mak dan adibbadik dtg umah kita..nk borak2 jer lelama.. :)) salam utk yr family sume..

JaJa'Z said...

i'm sure u miss ur mom a lot kan...takpe2..ada kesempatan ni..dok bawah ketiak mak lama2 sket..lama ke diaorang semua kat perth??

tinie said...

alhamdullilah akhirnye selamat sampai..... seronok lah k.min mak datang..... little misses pun mesti suka coz nenek dtg melawat...

~MrSShamSul~ said...

amboi along.. tak mo femes ek.. apa salahnya sekali sekala tepek gambar kat sini. bukan senang ooo nak masuk dlm blog yg glemer ni kan ngah?

norhidana said...

aduhla bestnyer ada tetamu dr jauh... mak akak bergambar kt pokok buah apa tu... cam best je

coachforme said...

Salam Lemongrass, Kirim salam pada Teacher Wani, bagitau Sarah rindu sama Teacher Wani :)

FnF Simple Life said...

salam kak LG...best nye famili dari Msia dtg melawat... bila laaa femli FnF nk dtg melawat kami...huhuhu

ada {R} said...

dah besar panjang dah anak dara yang sulung ;). bestnyer g OZ. dulu member study kat tasmania. tumpang tgk gambar je la.anyway, hv a good day mate.hehehe

vivien_capri said...

muka Miss 8 sebijik macam muka cousinnya..-the eyebrow, the smile and the shape of the face :D - just slightly different sebab Miss 8 muka Mat salleh

:D

bestnya lepak2 ngan extended family kan :)

blu4sky said...

salam LG,
heheheh..finally baru rasa lega errkk tetamu dah selamt tiba..
how's your mom? do send my salam to your mom ye :D

CIK Y O N G said...

yea yea mak dtg..
bestnya ;-)

greetingsfromengland said...

what a coincidence, my mom and sis are here visiting me too…going back to msia next week…time flies though, wish they could stay longer…cherish those precious moments together!

greetingsfromengland said...

what a coincidence, my mom and sis are here visiting me too…going back to msia next week…time flies though, wish they could stay longer…cherish those precious moments together!

CTMEAN said...

bestnye dapat g oversea...sejuk2 gitu...