Sunday, 17 June 2012

Another blogger in the house

Tengah hari tadi when we got back from the Masjid, The Other Half said to me…

I think I want to create a blog.”

Terkejut I sekejap sebab terfikirkan how my title as Raja Blog kat rumah ni akan tergugat nanti!

Muahahaha Smile with tongue out.

So, he spent some parts of the afternoon playing with Blogger and writing 2 posts.

Pastu, setiap minit pergi check berapa ramai dah baca blog dia!

Memang dasar newbie betul, wehkehkehkehkehkeh…

And then tadi, lepas dinner, he asked me to help him make his blog nicer and help him with the layout.

(Ye lah, bini dia dah 4 tahun duk bergelumang dengan blog ni kan so setakat nak ubah layout and add gadgets sikit2 tau lah I, heeeee).

Tapi blog dia memang hanya orang2 tertentu aje lah yang akan singgah…

I baca the first few sentences pun dah mengantuk….(who doesn’t when you read anything involving accounting Winking smile).

But I can’t link his blog to mine sebab he uses his real name in it…

And while he was busy with his blog, I pulak menyibukkan diri kat dapur masak dinner.

I made Morroccan mince filo rolls, hasselback potatoes and beans+pear+greens+feta salad.

IMG_8935

IMG_8940

The filo beef rolls I followed this recipe. But I just used some tomato paste and tomato sauce replacing their basic tomato sauce. And I takde morroccan seasoning so I just used a mixture of cumin, coriander, paprika and chilli powder.

IMG_8943

The hasselback potatoes pulak I guna this recipe. But I parboiled the potatoes first before cutting them in halves and slicing them so I don’t have to cook them for long.

IMG_8929

I basically made our favourite bean salad and then mix it with mixed green leaves, sliced pear, slice cucumbers and crumbled feta cheese. The sweetness of the pear compliments perfectly the saltiness of the feta.

13 comments:

Pink Lavender said...

wahhh..

lps ni masing2 hadap laptop update blog lah kak eh..

sedapnye gbr masakan akak..lapar terus perut sy tgk

Mat Gebu said...

Wahhh....bess juga tu, Mat Saleh (MS) tu cerita apa dalam blog dia?..nak juga tau ni...ada cerita pasal garden2 ke....fishing2 ke..ehem ehem,

m.u.l.a.n said...

ok lah tu.. sehati sejiwa u... berdua-dua mem-blog... btw, apa blog dia.. hehee... up traffic..

alahai... i takleh masak daging byk la sbb boss i ni takleh mkn daging byk.. sedaaaapppp nya kalo dapat sebijik macam u punya ni...

kasihredha said...

hahahah..tergugat ye ;-)
link rahsia ke?
kalau you kasi link TOH sure your follower pun akan follow his blog too.

lemongrass said...

Pink Lavender,
hahaha...skrg ni pun dua2 dah mengadap pc aje every nite sbb I tulis blog and dia buat kerja dia but now dia akan tulis blog lah every nite :-).

Cik Mat,
Let's just say, memang takde anything interesting in his blog tu yg I baca pun terus mengantuk, hahaha

Mulan,
hikhikhik...sehati sejiwa but my blog lagi femes dr blog dia :-P.
I nak comment kat blog dia pun dia tak bagi you, hehehe.
Lah, siannya yr boss tak boleh makan daging sgt. But ayam hari2 pun sedap jugak kan ;-).,

Kak Kasih,
hahaha...kalau followers I follow blog dia, memang I akan heran lah sbb blog dia cerita pasal things related to accounting aje so memang tak best, heeee....

ibh_sue said...

Wah! Best tu kak. Lps ni dua2 senyap bz update blog la ya. Heee. .

abdullah gazali said...

hehe..sedap gambar masakan tu.. nak sikit boleh? nak link blog tu boleh ? i am accounting student :)

shahlin said...

wehhhh underestimate bini dia nih. jaga-jaga gambar dinner. tak pasal2 dia post kat blog dia dulu. accounting stuff tu buat cover line je awal2ni. ;)

[z@ck] said...

hahaha..suruh la hubby akak pasang nuffnang.untung2 dpt side income =P

[z@ck] said...
This comment has been removed by the author.
norhidana said...

kalu gi blog akak ni tak terliur mmg tak sah, takde makanan yg tak bt mlt ni rasa terliur

mrs kayrul said...

lepas nie berebut buat blog la...

bila anak2 dah besar mesti diorang pun join sekaki gak wat blog...hehehe

lemongrass said...

Sue,
hahaha..nasib baik lah pc we all mengadap each other so bolehlah pandang muka masing2 bila tgh kekeringan idea nak update blogs, hehehe.

Abdullah,
nak link boleh tp tak boleh nak letak kat sini, hikhikhik

Shahlin,
kalau lepas ni dia dok usung the dslr kemana2, tau lah kita apa sebab nya, hahaha...

Zack,
hubby I kata since I tak nak pasang ads kat blog I, baik dia pasang, dapat gak duit, hehehe

Dana,
I pulak pergi blog orang lain jadi terliur. Pergi blog I sikit pun I tak terliur, hahaha

Mrs Kayrul,
nasib baik masing2 ada pc sendiri2, so tak lah berebut2 nak update, hehehe