Friday, 15 June 2012

Chilly night and the fire

It’s been quite chilly the past few nights.

I guess it’s because of the non stop rain since last week which brings the temperature down a bit.

So, since it’s Friday night, The Other Half decided to build a fire and have toasted marshmallows and hot chocolate.

He built the fire and I made the hot chocolate Smile.

But cuma The Other Half, Miss 8 and I aje yang berseronok2 around the fire. Miss 13 is at a school function malam ni.

IMG_8903

We used an old kettle BBQ as the fireplace.

IMG_8899

The Other Half toasting his marshmallow in the above photo.

We have the long metal skewers yang I beli untuk buat kebab but berguna juga untuk toast marshmallows.

IMG_8894

IMG_8895

Baru aje seminggu I ajar dia to control her food intake, malam ni dah melantak marshmallows. Takeplah, once a week kenalah ada free day eh Winking smile.

While ini pulak our dinner tonite, sausage pizza.

IMG_8862

IMG_8876

IMG_8872

Ours kena letak banyak2 the dried chilli flakes, baru lah terasa kesedapannya Smile.

7 comments:

Gina said...

Salam Kak LG
Nak minta bantuan ajar mcmana nk buat piza, if possible step by step, bolehvtak?

kasihredha said...

sejuk2 duk kat api seronok le kan...cantik je gambar miss 8 tu..suke :)

My Life My World said...

Dah nampak kurus dah budak comel rambut kerinting ni. Nampak nyer berjaya Min control makan dia :)

Aida Salleh said...

pizza tu nampak soooooo yummyyyyy lah sis....kalau dok umah sebelah bleh buat muka tak malu mintak sikit....hehehehehe....

Nina Johari said...

pizza nampak begitu sedap sekali.. terliur sudah.. sat lagi kena gi beli pizza la.. :)

cik fara said...

wahh.pizza tu nampak macam dominos pizza! dahla lapar ni.tambah terliur.

lemongrass said...

Gina,
Salam. I dah pernah tunjukkan cara2 nak buat pizza with step by step instructions. Tapi takde step by step photos lah. Cuba you cari kat shortcut 'recipes' tu ye :-)

Kak Kasih,
memang seronok duduk kat api masa sejuk2 ni, tapi lepas tu, satu badan bau asap, hahaha

Kak Acik,
Dia skrg kus semangat badannya, tu yg saya pun seriau tengok. Memang kena control sbb dia suka sangat2 makan, hehehe

Aida,
I rasa bukan you sorang aje datang buat muka tak malu mintak pizza, ramai lagi kot yg akan ketuk pintu, heheh ;-)

Nina,
nasib baik pizza ni makanan yg paling senang nak cari n beli kan :-)

Fara,
Last time I makan domino's pizza was 12 years ago kot, so memang dah tak tau mcm mana rasa dia :-)