Sunday, 26 April 2009

Malam ni kita layan gambar lagi lah ye instead of story mory :-).


Pagi tadi I told The Other Half that I really wanted to go for a long drive somewhere up north where there's a nice beach. Dah lama jugak we all tak pergi ronda2 pusing2 makan angin ni. And so we went to Two Rocks where there's a nice and quiet beach where The Little Misses can play in the water. Two Rocks was named because there'sthese 2 huge natural rocks in the ocean quite close to the beach. And tadi we were lucky because when we got there, it was low tide so bolehlah berjalan ke the rocks without having to wade through the sea water. It was such a fun time just 'lepak'ing on the sand for us and playing with the sand and water for The Little Misses. The Little Misses came home a bit more tanned then when we left this morning, hehehehe....


Our Two Rocks outing:


Look at us, at one of the Rocks. And of course bila ada rocks like this, The Other half teruslah panjat followed by Miss 10. I guess it makes them happy to be high up above everyone else! :-).

But Miss 5 was quite happy to just sit on the bottom rock :-) waiting for the rock climbers to come down so she can play in the water.

Nak main air, kenalah tukar baju. But Mummy forgot to bring our swimming gear so pakai ajelah apa yang ada kan :-).

Our feet are stuck in the wet sand but we can still play around with our arms :-).

3 gorgeous girls at the beach, hahahaha..... (Mummy or maid? ;-))

Waiting for my Prince Charming to come :-). (Berjanggut lah I menunggu, wehehehe).

To people yang dah rindu nak tengok gambar we all berdua, here it is :-).

19 comments:

mother of two said...

wah2... kak.. romantika nyer..:)~

azah said...

Rock tu nampak mcm rapuh je, tak runtuh/patah ke..menakutkan la ..min and the other half..mcm jejak kasih je..but lomentik habis, anak2 tak jealous ke?

lemongrass said...

Sheila,
romantik abis, wakakaka

Kak Azah,
Nmpk aje mcm rapuh tp dah bertahun2 rock tu duk situ aje,hehehe. My kids sikit pun x kisah, sbb bz main air.Alya kena paksa dek we all suruh ambil gmbr lomentik tu :-)

mica-tetty said...

baru pertama nmpk kak bergambar ber2..heheh cantek pantai tu,..bersih je nmpk

Flower said...

Tak kan lah maid boleh peluk ngan jejaka handsome tu. ;)

ain said...

romntiknya dia!!!! seronoknya your outing. Nice place also.

p/s..cutenya miss 5 posing maut atas batu tu!

aramis2177 said...

OMG....the scenery was so nice!!!romantik lak tu both mommydaddy!hehehheee......eeiiiii...i like the beach so much!!!

QiStinA's said...

amboi romantik nye die....

Mira Marlena Abdul said...

Teringin pulak nak gi jenjalan tepi laut menengokkan bebudak 2 org tu main pasir...hm,nantilah i jag my other half..tengok dia rajin ke tidak nak mendrive ke tepi laut eheheh...
Fuh,posing maut tu...ekekek..eh,sapa pulak yg amik gambar akak?Si Alya ke?Patutnya daddy tikus carry le mommy baru la macam newly weds gitu..ahaks!Takpun berbaring di pasiran pantai..macam lagu Anita Sarawak..Bercanda di pasiran pantai...huhuhu....

lemongrass said...

Mommy Mica,
oh ye ke baru first time nmpk.Tak silap I ada a few photos dah I letak of us sama2 :-).

Nora,
Ini maid gatal, tgh aim laki boss nya, wakakaka ;-).

Kak Ain,
Miss 5 tu mmng slalu suka posing :-). Masa cuti skolah ni lah baru boleh jalan2 mkn angin with the kids.

Aramis,
The beach was really nice (if you don't mind the seaweeds,hehe).Mmng best lepak2 atas picnic rug kat tepi pantai tu :-).

Moi,
Skali skala, hehehe

lemongrass said...

Mira,
Best pergi pantai tadi sbb it was only around 25C aje today so tak lah panas sgt and angin sejuk aje bertiup.The beach ni was about an hour drive fr our house so jauh lah jugak, hehehe.Alya yg kena paksa dek we all suruh ambik gmbr, tension dia sbb dia nak main2 :-).

somuffins said...

LG, anjer u tu manis aje senyuman dia ekk? Boleh buat menantu.. Ooops! (sambil tepuk2 mulut nih). Nak tanya .. the swans/ducks kat kolam tu siapa yang punya? 'Diorang' tu duduk kat pond sepanjang masa ke? TQIA, I ni curious bebenar..

masz_73 said...

alalallala... hari ni hari apa ek?? hmmmm... ada kena mengena ke dengan pasangan lomentik tu?? ahaksss.... buat ler apa yang patut, kita balik dulu ni... :P

Jamie said...

Amboi romantiknya.. pakai pun kaler sedondon gitu, sehati sejiwa. Bestnya gi outing kat tepi pantai.. Takder org lain yg dtg sini ker?

lemongrass said...

Somuffins,
anjer I yg kecik 2 orang tu bolehlah klu u nak buat menantu, anjer I yg besor tu klu u nak buat menantu gak,adalah yg berperang sakan nanti,wakakaka..I rasa the swans n ducks tu mmng the government yg letak kat Gardens tu n mmng diaorang tak pindah2 pi mana2 :-).

Masz,
we all berdua mmng lomentik abis tak kisah hari apa pun,wahahaha.. Nak termuntah terus :P

Jamie,
sama kaler tu sbb ter'sama' bukan sbb saje2 aje nak sama, hehehe. Ada jugak orang but tak ramai langsung, tu yg best aje :-)

izuan murat said...

Waduh2 jelesnyer tgk itu last pic..hehe..mmg romantic! cayala sis LG!:D

Nway bestnye two rocks n u all rocks, babeh!! hehehe...suka tgk all pics..tp pic no 2 tu i hmpr2 xperasan ur husben ada..mcm camouflage plak dia dgn batu tuh..maybe sbb kaler bju dia kot..:D

BTW seronokla lil misses ye! fun habiss derg.=)

lemongrass said...

Izuan,
bila lagi kan nak ngada2 ni,wahaha.Sekali sekala mkn angin, sambil tu lah sekali sekala bermanja2, hehehe :-)

Dida Armain said...

sweetnya pic yg last tu.. :)

lemongrass said...

Dida,
oohh, thanks :-)