Wednesday, 29 April 2009

Hari ni was the last day of the school holidays. 19 days of having The Little Misses with us 24-7. Biasalah kan kids, ada hari2 yang they were so good together, playing happily the whole day without any arguments. Hari2 macam ni, The Other Half and I memang betul2 bersyukur dapat The Little Misses. But there were also days when they started arguing as soon as they woke up! And masa hari2 macam tu, The Other Half and I bersyukur sangat2 that there’s only TWO of them and not more! Hehehehe…… Dua tu aje pun dah naik bingit telinga we all dengar arguments diaorang, can you imagine if 3 or 4 of them, memang kena pakai ear plugs lah hari2 ;-). But I pun dulu macam tu jugak, selalu jugak bergaduh dengan my siblings sampai kena marah dengan my parents so I guess sekarang my turn pulak lah nak marah2 The Little Misses, hehehehe.

Miss 10 ni kadang2 nakal jugak, suka menyakat Miss 5 and suka tease Miss 5 sampai dia menangis. But kadang2 Miss 5 pun nakal jugak, suka annoy Miss 10 with her never ending questions especially when Miss 10 is reading or during bedtime, and suka ‘melesapkan’ diri when it’s time to clean up their toys and room. Now you know why they argue sometimes! And now you know why Mummy and Daddy pun mengamuk sometimes :-).

024

Masa ni masih sayang sangat2 lagi :-).

PB140031

Masa ni dah start dah, hehehehe…..

IMG_0544

Best of friends balik :-).

But kalau bukan gaduh baik gaduh baik tu, bukan adik beradik lah namanya kan :-). Mummy and Daddy pun baik pastu gaduh pastu baik pastu gaduh pastu baik balik so The Little Misses pun lebih kurang lah macam we all, hikhikhikhik…..

And now to our dinner,

DSCF5731

Ini my lazy dinner, all in one pan except the steamed veges lah.

DSCF5735

DSCF5739

Tapi malas2 pun sempat lah jugak buat dessert orang malas. Fruit pie menggunakan ready made short crust pastry, canned mango and frozen berries :-). And since malas, I couldn’t be bothered to shape the pastry nicely, just buat bentuk rustic macam ni aje, senang cerita, sama jugak rasanya, wehehehehe….

15 comments:

ain said...

anak akak yg tua zati lg teruk sakat honey. dia siap ikat kaki tgn bdk tu ngan skaf. pas tu suka buat adik dia nangis. suka sorokkan botol susu adik dia. adoiii...pening kepala akak tau.tu belum lg yg 2 org lagi tu. klu cuti sek...tensen!!! but hubby said that's the way they show their love to each other. kita pun cam tu gak dulu2 kan.hihi

p/s...sedapnya pie uuuuuu!!!!

Jamie said...

Bila anak pompuan mulut jer yg bising,pot pet pot tak leh berenti tp kalau boys pulak tak reti duk diam ada jer bende yg nak di experiment and explore smpi tak larat nak larang. Tapi kalau they all takde kat umah sunyi sepi lah pulak..

QiStinA's said...

LG... mmg kan dia org nie kejap baik..kejap gaduh..bile dah malas..i selalunye biar kan je..pekakkan telinga..ha..ha..
eh..malas2 pun nampak menarik je food tu...

Azita said...

carik2 bulu ayam, akhirnya bercantum jua. gaduh2 dgn adik-beradik, lama2 berbaik juga...

lemongrass said...

Kak Ain,
wah, itu lagi teruk ye siap ikat2 semua,hehehe...Yg I tension tu kdg2 sampai nangis budak2 tu gaduh,bingit telinga we all, hahaha...

Jamie,
Memang betul,suara diaorang kdg2 1 taman ni boleh dengar! Dengan nangis nya, jerit2 nya :-).

Moi,
Tu yg I nak beli ear plugs so boleh 'pekak'kan telinga, hehehe

Kak Azita,
Tu lah, klu tak gaduh tu mmng bukan adik beradik lah kan, sikit2 mesti ada jugak argument tu :-).

Mira Marlena Abdul said...

Gaduh antara siblings,biasalah kan kak..my kids pun sama je kadang2 tu bila baik..hugs la kisses la tapi bila dah gaduh...adoiii i pulak yg naik angin..heh heh...its a love and hate relationship la....ekekek
Fruit pie itu sungguh mendroolingkan..ehehehh oh semua dlm tin and frozen ek? Kat sini frozen berries pricey skit...my son sebok suh buat strawberry pie..mamanya ni macam tengah diserang disease 'M'..ekekek

Mira Marlena Abdul said...

Hahaha,guess what lepas aje i post entry atas tu, my kids dah start their arguements abt Alvin and the Chipmunks DVD..adoiii....surrender i!!!!

KakYu said...

LG... u ada 2 girls plak tu.... i ada 4 power rangers and this 4 PR selalu sepakat membuli the girl wpun the g tu beso...(umo je beso size kerimping)... then gaduh between them... siap baling2 brg.... so mama terpaksa le masuk league jugak kan... but mama always win... and must win.. hehehehehe

azah said...

masa kecil nampak jauh beza, gambar yg miss 10 pegang bau miss 5 tu, dah besar mcm nak sama pulak..sedapnya fruit pie tu

azah said...

bau=bahu, terliur tgk pie tu yg silap..hehe

mother of two said...

kalau mommy ngan daddy tak bergaduh mesti tak lengkap hidup kan..kan..kan.....

p/s sgt cantik anak dara akak time dia pegang adik dia masa baby

lemongrass said...

Mira,
Pagi2 dah gaduh kan, hehehe.Fruit pie tu semua guna canned n frozen sbb xde fresh fruit :-).Snng betul klu ada canned fruits ni esp bila tgh malas, hehehe..

Kakyu,
Tu yg kena jadi Fiona hari2 ye sbb nak lawan dgn power rangers,hahaha...

Kak Azah,
Masa kecik sbb Miss5 takde rambut lagi tu yg agaknya nmpk lain ye ;-)

Shiela,
My kids pun kdg2 tak larat tengok we all gaduh,hehehe....

dila~noor said...

miss 5 mase kecik tak tnjk sgt kecantikan nye..skrg bkn main lg cunnye..(hrp2 anak sendiri mcmtula)..kekeke
this morning dpt email gmbr kawin adik wardina..tula borak ngn officemate,wardina ni adik beradik die muke arab..padahal bapak die omputih,mak die acheh...
pastu pikir2 balik..oo..pttla muke miss 5 mcm arab kan..ala2 adik brdk wardina la jugek..hehe

azIEda said...

Salam LG , I notice you masak sedap sedap tapi your whole family tak gemuk.. what is your rahsia,.

azieda

lemongrass said...

Dila,
My hubby lagi teruk, dia ckp Miss 5 masa baby ugly betul,hehehe. Bila dah 6 mths plus barulah 'cantik' sikit :-). Kiranya klu Mat saleh + Jawa, boleh jadi muka arab lah ye, hehehe....

Azieda,
You should see my hubby masa baru kawin dulu, cekeding aje!Skrg ni dah terlebih2 lemak (thanks to my cooking, hehehe). Miss 10 mmng fussy eater so tu kurus aje, Miss 5 loves everything,that's why she's a bit chubby :-). And I jaga makan so tu yg naik sikit2 aje, hehehe