Saturday, 11 April 2009


Malam ni cuma nak tayang our sempoi dinner, only finger food aje sebab lunch tadi dah makan berat (leftovers from last nite's dinner kan :-)). Kononnya nak berdiet lah, but I think with the cheesy dip, macam mana nak berdiet kan, hehehe..... Best betul makan2 sambil tengok The Dark Knight on dvd. The Little Misses we all dah awal2 suruh masuk tidur and not to come out at all so we could watch an M movie without them. And the Little Misses pun tau yang they are not allowed to watch the movie with us so seronok tengok citer tadi without any interruption :-).


Tonite's food at the 'movie', hehehe... chili con queso (or chili with cheese). Makan pulak dengan corn chips, uish memang lah sedap sungguh :-). Rasa dia yang lemak berkrim and pedas so memang tak menang tangan lah nak dip the corn chips in it.

9 comments:

aramis2177 said...

uish.....though it looks simple tapi mmg sangat yummy!esp sambil2 layan movie.....wahhhh...syoknyeeee

ain said...

we all pun mmg x bnrkn bdk2 join klu nak tengok movie. lg 1, every movie yg they all nk tengok, akak akan tengok dulu..klu x sesuai..x leh tengok. kartun ok le.

lili11 said...

Woih ... teringat Taco Bell ...

lemongrass said...

Aramis,
tu yg mkn tak hingat tu sbb mata pandang tv, mulut nganga aje, hehehe...

Kak Ain,
memang, diaorang pun tau yg cuma boleh tengok G n PG aje. Klu nak tengok M n MA, kena tunggu besar mcm Mummy n Daddy dulu, hehehe...

lili,
taco bell kat mana? Kat M'sia ada ye?

mica-tetty said...

simple nya dinner..kenyang ke kak

izuan murat said...

Adusss perut i dh la tgh lpr...kwang kwang kwang...

nway, sng je kn, nti sy pon nk try gakla..hubby mst suka nii..dia mmg antu cheese!! he he he.

Sis Lg ni so creative la...;)

lemongrass said...

Mommy Mica,
kenyang sbb tgh hari tu dah mkn berat so perut tu kiranya kenyang lagi lah.

Izuan,
klu sape suka cheese mmng suka lah chili con queso tu.Tapi klu bagi my Abah makan,mmng mau termuntah dia kot,hehehe

izuan murat said...

ey, samala my abah pon LG..dia mmg kureng sket cheesy2 food ni..hehe..

lemongrass said...

Izuan,
my Abah klu benda chese ni, tengok pun dia tak nak,hahaha