Tuesday, 24 September 2013

Another baking day

I ni bila rajin, sangat lah rajin nya…

But only rajin part2 masak aje, part2 lipat kain, gosok baju sentiasa malas!

Tu sebab sekali I gosok baju, mau berjam2!

hahahaha…

Hari2 ni hari rajin I membaking sebab hari ni I tak keluar ke mana2 apart from jadi supir.

So, I made cream puffs and sicilian orange cake sebab tergoda tengok gambar friends kat IG.

Sebelum buat cream puffs, I berguru dulu depan laptop tengok Joyofbaking buat her cream puffs.

Dah habis mendalami, baru lah I masuk dapur and Alhamdulillah menjadi.

IMG_6860

IMG_6859

IMG_6864

Dah habis buat ni, I buat pulak the orange cake.

I used this recipe for the orange cake.

IMG_6867

IMG_6871

IMG_5738

And for dinner pulak, I made Msian’s popular breakfast, nasi lemak.

IMG_6872

I buat 2-3 lauk nak cater kat tekak2 orang rumah ni.

IMG_6878

My plate ada sotong goreng kunyit and telur goreng aje as the lauk.

But dalam sambal tu ada ikan bilis so dah cukup banyak lauk tu dah, hehehe.

13 comments:

penDragon said...

Rasa nk buat nasi lemak jugak...tapi daun pandan pulak dah habis...

norhanim md zain said...

Semuanya sedap..suka..

norhanim md zain said...

Semuanya sedap..suka..

ummuaidan said...

semuanya best2 tuh..tgk orang buat orange kek selalu terliur ..hehe

wardah mustapa said...

Assalamualaikum..salam ziarah!!

Jemput ziarah blog saya ;)
http://supplementforall.blogspot.com/

Rai Ourkizuna said...

nak kena berguru dgn joy of baking jugak ni..

JunAina said...

Tergoda pulak dengan kek oren tu...

Zaitun said...

Semuanya sedap2 hihi...

Teringin kak Zai buat kek oren tu masa raya haji nanti.

.. said...

cantiknya la your tea set tu .. brand apa??

m.u.l.a.n said...

my kids bising lama tak mem-baking.. pesal sengal sgt malas ni...??? kalo kita berjiran kan best.. nak tunggu berbesan lambat nya lah lagi wahahhaa... sabor ya dgn I ni..

Cik Pi said...

Wah sedap yer nengok.... untung Kak LG pandai membaking

Aidashar Abdul said...

Your photography skill is awesome too :) I love all the pics

lavender lady said...

kak LG sya dah follow akak punya ig.. hope u will accept it..