Friday, 3 September 2010

Misplaced item

I’m sorry…

I seemed to have temporarily misplaced my blogging mood/ mojo since yesterday and I can’t find it anywhere.

I have searched high and low for it and it looks like it has mysteriously disappeared. 

I have asked The Other Half, Miss 11 and Miss 6 if they have seen it anywhere or if they have hidden it from me, but no one has a clue to the whereabouts of my blogging mood.

I guess with the house in a tongkang pecah messy state, the mysterious ‘blogging mood’ is bound to get lost under all the mess.

But I will perservere in searching for it….

But do not despair!

Once I’ve found it, I will blog again merrily, chattily, reckless abandon-ly with funny-ha-ha-ha stories :-D.

Till then, have a good weekend!

37 comments:

Anash said...

once in the blue moon..we do have this mood knocking on our mind...
it's normal..
but dont ever stop blogging..i'm warning you..hehehe

noir said...

everyone deserves a break,
meanwhile...will miss your entries

lili said...

..yeah, let's take a break for now! emm, that's what I've been doing of late...

And, let's miss each other terribly till we find our mood! Hikhik!!!

zeta said...

ya..definately will miss ur entry..take care.. :)

SJB said...

Same with Zeta, for sure will miss your entry.

Aida Rezuan said...

LG,
Dapat bayangkan camno LG kat rumah tuh. Dengan raya lagik.. berkemas pindah lagik, memang dok bersilat sentiasa la ye.

Just do you thing(s) and do come back when you've found it :D.

Take care, have a lovely weekend!

azieazah said...

Mood raya sudah mariiiiii....!

Ayu said...

takpe kak skali skala take a break from blogging.tp jgn lama2 tau! klu ayu x update blog...takpe,tp jgn akak.hehehee...

JaJa'Z said...

common kak min..cheer up!!!!

aquahartz said...

waaaahhh, macam karya modern literature gitu. hehehehe.
tu la kan, kadang tu rasa nak berblogggg je. kadang tu idea berlambak tapi tu la, mojonye takde plak. kadang2 serious sumer takde mood kan.

anyways, lagi 2 hari i'll be on the plane. woohooooooo.. tak sabar. u banyak buat kuih raya tak? jgn lupa bubuh gambar kat sini ok?
take care.

meriahceria said...

he3, same here, lately mcm susah nak tune mode(mode swing) nak bloging

dalila said...

adus..rindulah nk tgk masakan n coretan akak nnti..huhuhuhu...

indahhouse said...

Salam kak LG,
I understand. nak pindah lagi.. mood raya pun dah mari tu. hihihi. saya pun, bila dah sarat dekat2 raya nanti ingat nak cuti gak. tak larat nak hangkut lappy ni ke sana- ke mari. haha.

Flower said...

I tau mana your mojo... Dia dah pindah kat rumah baru n left you to do all the tedious thingie...

Me, I'm bz moving bits n pieces to the new house. My winter bajus, my unused pots n pans, pinggan mangkuk, rugs, garden chairs, rattan sets semua dah ke sana. My kiddies suka singgah sana after school, tgk2 tv, baring2 before going back to the current hse. And yeah, rumah baru still kat tmpt yg sama. Cuma cross Ranford Road to get to the new place. Jauh you.... ;)

NYKOLETT said...

Don worry,we all loose it once awhile esp.when there are more urgent things to attend to..selamat berkemas ya,min.

NenekPenne said...

hallamak....like that ker? so no more food2 gambah meh?

dont go too long ya...

entah hapa2 laa word verification ni... vanainu...mcm kap lam ya nga laa pulak..

Melatie said...

Have a break, have a Kit Kat at iftar. You deserve it, and it is not wrong. You face it, others also face it. Hey! we are human though.....

Shue said...

Kak LG,

Slamat ngemas rumah utk pindah & Slamat hari raya aidilfitri.

nanti bila2 tulis & upload gambar2 lagi. You know your readers will miss you!

shue

~Am said...

I spring cleaned my house time merdeka hari tu...took me 3 days to finish (sebab duduk sorang2)...sampai sekarang terasa sakit badan....good luck ya with the house..will miss u

ecah said...

Kak,

Nanti kalau dah jumpa MOJO..blog banyak2 tauuu..

selamat berehat kak..

Dinas Aldi said...

Having a blogger's block eh? Rehatlah dulu. I'm sure it's only temporary. At least u've told us, takla kita tertanya2, hehe.

lemongrass said...

Anash,
Tu lah, rasanya sbb penat yg tak sudah2 ni, tu yg nak berehat for a few days :-). Belum terfikir nak stop blogging lagi,hehe.

Noir,
everyone needs a break once in a while esp when the fingers get older :-D.

Kak Emily,
Ramadhan ni takes a lot out of me esp when there's so many things going on at the same time. Jom kita sama2 berehat di tepi pantai, hehehe

Zeta,
Thanks :-). InsyaAllah, I'll be back soon :-)

SJB,
My typing fingers are begging for a rest so they can start doing the packing ;-).

Aida,
tu lah nya, slalunya bulan puasa tak lah penat sgt but this year, memang terasa penat sgt2 esp dgn nak mengemas segala benda and nak buat kuih lagi, hahaha

Kak Azie,
Mood Raya memang dah mari tp sedih sbb tak dpt Raya 1 family :-(

Ayu,
Nanti InsyaAllah I'll update before Raya sbb nak gantung kad2 Raya semua, hehehe

Jaja,
Dah tua2 ni, badan cepat penat tu yg rasa nak rehat panjang2, hehehe

Aquahartz,
Tu lah kan, kadang2 ada idea tp jari jemari malas giler nak menaip. Tu yg rasa nak rehat nak cari balik segala nya :-).
Have fun in M'sia, jangan lupa balik Melbourne balik tau!

Julie,
Kadang2 penat kerah otak nak cari idea kan. Hopefully lepas rehat a few days, berlambak2 lah idea datang :-).

Dalila,
takpe, nanti I buat a new N3, selambak gambar I akan letak! Hikhikhik....

Indah,
Memang skrng otak tgh penuh dgn mood pindah randah aje ni. Tu yg mood nak berblogging jatuh merundum :-).

Nora,
I wish we all boleh pindah a few things ke rumah baru tu so tak lah semak sgt our house sekarang. But kunci only dapat 2 weeks fr now so kenalah I bersabar tengok all the mess ni, hehehe

Kak Rose,
Nasib baik I takde langsir or baju Raya nak di jahit, or else makin pening lah I nak siapkan sbb dah nak dekat Raya kan :-).

Net,
Mood blogging memang tgh hampeh sekarang so gambar food y gI ambik pun memang tak cun langsung. Tu yg buat lagi malas nak update :-)

Melatie,
tu lah kan, I need a few days break so I can refresh my mind and find new ides to blog about :-)

Shue,
Thanks :-). Memang busy dgn pindah randah, tu yg mood nak berblogging pun kena on hold sekejap :-).

Am,
We all yang duk ber 4 ni, adalah agaknya ambik masa 1 minggu nak habis kemas kan!, hehehe

Ecah,
Kalau dah jumpa nanti, mau hari2 pagi petang I buat N3 baru, hahaha

Dinas,
Tu lah, I kena use my fingers nak packing barang tu yg kena take a rest from menaip N3 :-)

Unaizah said...

Hahaha entry yg so cute. Agak-agak terpack mojo tu kot in one of the boxes. Everybody'll understand...dekat-dekat nak raya + u nak pindah lagi, there are gazillion things to do. In due time, mojo tu appear le...

azwa_J said...

setiap hari saya tertunggu en3 terbaru kak LG..keep on writing,pls...im always enjoying every single your en3..jangan biar ur fan nie tertunggu n ternanti.. :D

© Elee Mardiana said...

Mojo you tu dah reside kat rumah baru kot. Nak dapat the feeling bukan senang tau. Ha ha ha... selamat hari raya aidilfitri. Kalau tersalah cakap ke bahasa ke, harap maaf ya.

Deliah's Deli said...

salam lebaran min...maaf zahir batin ya...:)))

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

My doa that your moving to a new home will be as pleasant and easy as it can possibly be, ya! And take good care of yourself - you sure need all those energy, Sis! I am moving out too today - from this rented room at a Bed & Breakfast to a rented house. Hope things will be smooth for both of us and those who are in the midst of moving out or moving in :-D

Maaf Zahir Batin and Happy Eid to you & Family

MamaTiaMia said...

salam LG,thanks for the invitation,kalau dah sampai mesti teringin nak pergi tapi we depart on monday 13th until thursday 23rd.mesti seronok buat open house rumah baru ye,compound pun luas:)alhamdulillah dah get ready lah ni,ye lah rate dah naik sikit,hopefulyy it will be compensated with the nice weather.ada email problem pulak kat rumah now,once okay i ll contact you.thanks again,happy ramadhan and selamat bersiap menyambut raya with the misses.

lemongrass said...

Unaizah,
Maybe bila dah halfway siap pack and dah lepas busy Ramadhan/Raya, my mojo muncul lah semula :-).

Azwa,
Thanks ye suka baca my blog hari2 :-). InsyaAllah, before Raya, I buatlah another 1-2 N3 :-).

Elee,
tu lah sebabnya, tgh pening nak kemas rumah, buat kuih raya, so nak menaip and fikir pasal N3 blog, rasa terbantut aje, hehehe...
Selamat Hari Raya and maaf di pinta. Raya you sambut kat mana?

Deliah,
Salam Eid Mubarak. Semoga segala salah silap kita bersama2 lah dimaafkan ye :-)

Mia's Mom,
Salam. You must be exhausted perpetually this Ramadhan, with the moving and the new job and also fasting. Alhamdulillah, you have finally found a house for the whole family and now you can relax a bit and celebrate Eid joyfully :-).

MamaTiaMia,
We all pindah rumah baru on the 17th, so open hse still at the old place :-).
InsyaAllah, when you have free time from touring and exploring Perth, give me a buzz, mana tau boleh catch up kan :-).

Madam Sooyaree said...

Mood nak raya dah datang kot ;)

Yati-M said...

LG, nak pindah mmg macam tu..semua takde mood.. esp nampak mess in da house n piling boxes... Semoga selamat berpindah ke rumah baru dgn semangat juang baru :)

nurul said...

salam aidilfitri buat akak sekeluarga..
saya baru baca blog akak..
suka tgk gambar makanan yg akak buat utk family..dan satu lagi cam rasa nk kawin ngan mat saleh gak..hehe..

salam aidilfitri dari nurul.kirim salam pada miss 6 dan miss 11..

Anna Da Lady said...

Look 'weird' when there's no update info from u.hehe..but, takpe, nanti maybe kat rumah baru mood tu dah 'mai' balik..take care, Sis.

Hanizatul said...

Selamat Hari Raya LG.....buat you sekeluarga....hilang penat beraya and pindah...don't forget to come back...rindu dgn N3 you...dah terbiasa everyday baca something from U....rasa mcm tak cukup la pulak...he he he

lemongrass said...

Madam Sooyaree,
Most probably mood pening kepala nak pindah more than mood Raya, hahaha...

Yati,
Tu lah nya kan, memang pening and berdebar2 dada sbb rasa mcm tak cukup2 aje jam dalam sehari nak mengemas and nak pack barang2 :-)

Nurul,
Salam Aidilfitri and salam singgah ke blog I ye.
Thanks lah sbb suka tengok gambar masakan I yg mostly so simple ni.
Psst... nak kahwin Mat Saleh so nanti boleh dpt anak cute ke? ;-)

Anna,
I pun rasa weird aje sebab dah berapa hari tak update blog ni! :-)

Hanizatul,
Selamat Hari Raya utk you and family too. Ni kira mcm 'suratkhabar' yg berhenti beroperasi lah kan, tetiba takde benda nak di baca, hehehe

© Elee Mardiana said...

I beraya kat sini aje as usual. Only balik masa pesta buku. Balik raya banyak belanja. Ha ha ha... some of my darah daging think duduk kat Australia I cap duit!

lemongrass said...

Elee,
hehehe.... my sedara yg tak tau mmng I ngat I cap duit sbb bila balik bawak macam2. Padahal semua tu beli masa tgh sale gila2,hahaha.