Saturday, 18 September 2010

Another quick update

We have finally moved into the new house, alhamdulillah. The moving process took so so long sebab there’s only 2 movers who did all the removing and loading into the big truck, sampai pukul 7.30 malam baru siap the unloading of all the stuff to the new house! And they were there since 7.30 in the morning. Punyalah banyak barang we all yang terkumpul, hehehe….

And since semalam, Ops Unpacking telah bermula and to be continued until a long time (to me it feels like forever!). But it is getting there slowly sebab we have managed to unpack quite a few boxes already and managed to find plates and pots and pans and cutleries for me to start cooking :-).

My whole body and mind are still perpetually tired from the packing, moving and now the unpacking……

Last nite pun I dah mula masak kat rumah baru ni but I cuma masak maggi aje sebab I could only find a pot to cook in, hehehe. And luckily I could find bowls from our camping box so bolehlah we all makan maggi dalam bowl instead of dalam periuk terus, hahaha. But we still couldn’t eat at the dining table sebab penuh kotak atas meja tu. So our dinner malam tadi, breakfast, lunch and dinner hari ni were taken at the coffee table using mismatched plates and cutleries :-D.

Our goal/mission esok is to have proper dinner at the dining table, hikhikhik…….Which means that we’ll be spending the whole day trying to clear some more boxes……

Our internet is still not connected yet. I update ni pun guna mobile’s phone connection. Tu yg still takde gambar lagi….

Once the net is connected, I’ll put up loads and loads of photos ye! Especially of the rose bushes and the fruit trees :-D. And I’ll answer all the comments then.

Till then, take care and thanks sebab masih lagi sudi singgah my blog yang tengah senyap sunyi sekarang ni…

22 comments:

JaJa'Z said...

wah! dah selamat kat umah baru ek..selamat berkemas2 ek..macam cepat je kan..hari tu baru jek dengar akak citer nak pindah..pastu bz pack barang..now tau2 dah ada kat umah baru..jgn lupa tepek gambar banyak2 okey...

saveme_zero said...

selamat mengemas ye sis. pindah penat..kemas lg penat. mau makan masa jugak la kan.

Yat Maria said...

Happy kemasing dear...pat lenguh2 badan, kalo ada orang massage nih..sangatlah heaven kan...hehe..

© Elee Mardiana said...

Have fun!!! He he he...

ibu,mommy,mom... said...

Yay dah pindah..
Enjoy the unpacking and decorating the new house...
;)

fhatunCdebab said...

assalamualaikum..

since tersangkut kt blog akak nie..rasa2 dh mcm rutin hari2 nk kena tgk berita terkini..paing best tgk gambar2 makanan akak..n enjoy tgk little misses..hehehehehe..hoping akak update selalu..kalo x rasa mcm miss baca surat kabar lak mlm2..n tahniah sebab dh pindah umah baru..

Hazelsyd said...

salam lemongrass,

salam ziarah...

ahh unpacking is worse than packing, no? hehe..but when come to think of the new environment u could create with the new house..should motivate u even more to finish up the task soon eh? hehe

myself kat sini pon umah ni tengah inspection, up for sale by the landlord..harap2 leh sambung tenancy ngan new owner..

AlKisahKu.. (^-^) said...

congrats sbb dh pindah umah baru sis...xsbr nk tgk gambar ur new house..slmt mengemas...

blu4sky said...

good luck with the unpacking and mengemas...

it took me a year to unpack all my stuff when we moved to our new house...

Dinas Aldi said...

Dah selamat pindah, alhamdulillah! Unpacking pun memang teruk tapi at least part tu tak payahla kelam kabut macam packing haritu sebab masa tu ada due date ke hari nak pindah, kan. So happy for u! (sebab dah pindah, bukan sebab kerja banyak, heheh)

Deliah's Deli said...

yeayyyy...seronok bpindh ke rumah baru...tp penat n kerjanya jgn cerita la mmmg baaaaaanyak gilos :))

Unaizah said...

Alhamdulillah, dah settle another bab. Now bab bertungkus lumus unpacking and decorating rumah baru pulak. Can't wait to see the pictures.

My MAA said...

Congrats K'Min...mesti happy dah masuk umah baru...xpe jgn kalut2....slow and steady nothin to rush coz xde due date to meet...at the end of the day semua sure organised.

blackcardomompods said...

selamat mengemas semula.kita dh rasa perpindahan ituuu dgn harta yg byk,memang letih sgt2..kiatorg smpi 1 minggu tak jumpa brg nk masak.kekeke

Flower said...

It took us, 3 container load ie one roadtrain truck with 2 containers n one truck with single container to move us from our old place to our new place 2.5 km away last Thursday. 4 org dtg dan attack our home pukul 7.45pagi n habis semua b4 12.00noon. They packed some of our things on the same day. I tengok pun termengah2. Jadi puan besar je sbb I dah buat byk beforehand. So unlike you, my pinggan mangkuk, things from my pantry semua sudah settle dlm rumah baru. Bila semua dah siap sampai ke rumah baru, hb I terus pasang katil n set up our normal furniture. Takut nanti bila budak2 tu balik susah. So by the time diaorg balik, bila dioarg dah siap sedia. So bila dah tak larat nak unpack barang2 boleh terus terbaring kat katil. Byk lagi kotak2 yg belum sedia. Tp our internet connection, foxtel semua dah siap by the time kitaorg pindah. So I sambil unpack sambil tgk tv. Internet baru hari ni I free utk surfing.

Lady Lavender said...

salam LG...tahniah dah masuk umah baru..take ur time four unpacking lak yea..

Miss NCL said...

Hai Kak LG...

Alhamdulillah dh berjaya pindah akhirnya! Tugas seterusnya mmg memcabar kan? Which is MENGEMAS! Tak sabar nak tengok keadaan rumah baru you tu nanti setelah semuanya kembali cantik. Cepat2 update cerita ye!

ain said...

salam min...Alhamdulillah, dah pindah dah. selamat mengemas ye!!!!

Nash said...

Hello. Love reading your blog. So much ideas for me to cook. Such an inspiration. Your children are adorable by the way. Keep it up. =)

ayang said...

Selamat mengemas akak.. Best tu dapat dok umah sendiri.. Tak sabar nak tengak gbar umah baru yang ada roses, pokok buah2an dll. Terbayang "rumah ku syurga ku..."

mamalisa said...

baca pun dah penat!

but am sure hati you sure berbunga-bunga sebab dapat pindah rumah baru...auuuww bestnya :=)

SJB said...

Tak sabar nak tengok gambar lah pulak hehehe.