Friday, 24 September 2010

Let the photos do the talking

After waiting for a week for iinet to connect our net, we are tired of it already. God only knows what they are doing because it’s still not connected. And they sent us an email saying that they can only ‘connect’ it on the 4th of October which is 2 weeks away! What a pain in the rear end they are! After promising us that it’ll only take days for them to get us connected. Probably they live in a different world where their days is equivalent to our weeks kot! So, tadi The Other Half had to buy a prepaid mobile broadband for us to us until we get our net connected. I guess, he’s sick and tired too of surfing using bluetooth and mobile handphone. And I’m having serious withdrawal symptoms from being away from the blog for so long :-D.

But in a way, it’s good to have this week to clean up and kemas rumah instead of melangut depan PC (not that I have finished cleaning and kemasing anyway!). It’s 80% done, cuma nak habis kemas the other 20% tu yang lambat sikit. Bini Drill Sargeant dah siap unpack all of her stuff and everything else but Drill Sargeant to yang lembap sikit nak unpack barang2 dia, hehehe. Ye lah, sehari suntuk dia at work kan, macam mana nak unpack :-). Luckily, school holiday has just started so hopefully we’ll have more time at home to get the house just right. At least, we did achieve our goal of eating at the dinner table by last Sunday afternoon, hehehe…

I better put up photos of the pindah rumah process as promised…

On the Friday of the move, pagi giler we all bangun sebab nak make sure all the last minute things got done, like packing the beddings, the food in the fridge and freezer sebab the movers said they were coming at 7.30.

DSCF8139 

The Little Misses kena kerah bangun pagi and siap sedia utk ke school before 7.30.

DSCF8142

The Other Half checking the fridge and freezer to make sure that everything’s been taken out. We had to borrow our friends’ chiller bins and then bought so many chiller bags to stuff our frozen food and chilled food in them.

DSCF8141

Boxes and boxes everywhere…

DSCF8144

The empty truck….

DSCF8179

The nearly full truck.

Kiranya 1 neighbourhood tu tau lah yang we all nak pindah, hehehe…..

The nearly empty house. Sedih aje rasa masa ni sebab we spent nearly 5 years of our lives here…

DSCF8180

DSCF8182

And then, all the stuff got transported to the new house. They finally finished the unloading of all our stuff around 8 o’clock at night kot.

DSCF8183

My kitchen area and the family room and the formal dining room. Cantik aje tersusun all the boxes kan!

DSCF8186

The living room pun cantik aje tersusun.

Until the next day when Ops unpacking bermula…

Macam tongkang pecah the whole house we all jadikan. Sampaikan nak jalan pun kena tolak2 all the boxes to make a path from 1 room to the next, hahaha…

DSCF8192

DSCF8193

Masa ni I tengah pening fikirkan macam mana I nak fit all my kitchen stuff in the tiny kitchen cabinets. Macam buat jigsaw puzzle aje. I had to make sure they all go to the right places to fully utilise the storage space:-D.

Can you see the door in the kitchen?

That’s our main entrance to the house. We haven’t opened our front door since Sunday kot, hehehe. Senang aje kalau baru balik dari bershopping, masuk carport, terus masuk kitchen and terus letak the groceries in the kitchen. Kalau ada guests nanti, they will have to come in through the side door not the front door :-).

But sekarang, the kitchen floor dah lapang lah, senang lah nak keluar masuk.

The Little Misses eating dinner at the dining table for the first time after moving to this house.

DSCF8194

Sempat lagi tu I masak nasi malam tu which was eaten so heartily by everyone sebab semua kelaparan lepas sehari suntuk bekerja berat mengunpack. Nasib baik jumpa the rice cooker and the plates and pots :-D.

I’ll put up photos of the cleaner, kemaser house esok2 lah ye.

This long weekend, we are going to do some gardening (on top of doing the final clean up of the house), planting the chili, tomato, cucumber, coriander and lettuce seedlings I bought the other day. Hopefully, by Summer time, we’ll get to taste the crop. It will be so fun. Teringat masa we all kat Adelaide dulu, our backyard was full with veges sampai tak larat2 nak makan. Hopefully, we can do the same here.

Oh yeah, I am so sorry that I wasn’t able to answer all the comments kat chat box and kat comment box. I did read all of your comments but memang tak terlarat nak jawab satu2. I do appreciate all the thoughts and hopefully once everything is settled and the net is up, I can go back to answering each comment one by one, InsyaAllah….

I pun tak dapat nak blogwalking sangat2 at the moment which I really really miss doing :-(. Susah kan takde net ni, hehehe…

Psst…Susah lah macam ni kan for me nak naikkan my bean counter to 1 juta kalau I update seminggu sekali aje, hikhikhik….. Macam tu, lambat lah lagi I boleh buat  cabutan bertuah sempena visitor yang ke 1 juta ye tak! Wahkahkahkah…..

19 comments:

blu4sky said...

salam LG,
miss dengan cerita-cerita you...
don't worry..slowly you well get there...

the best part is.. tin jacob pun nak interframe...

lemongrass said...

blu4sky,
Salam. I pun rindu nak ber'celoteh' kat blog, hehehe..
Tin Jacobs tu dah berganti isi,senang nak buat isi biskut lain :-).

Dinas Aldi said...

Ala tak payahla risau pasal blog dulu (walaupun rindu gila nak baca hari2 I check for entry baru, kehkeh), concentrate on the house first. Tengok saja pun dah terasa penatnya mengemas barang2 tu.

ibh said...

OOoo..tentu sgt2 penat nak berkemas balik..Apa2 pun selamat mediami kediaman baru..hehehehe

Unaizah said...

Terasa gak sunyinya takde berita dari Down Under. Takpe....take your time. Decorate rumah baru tu cantik-cantik, then decorate blog pulak dgn gambar rumah baru.

Melina said...

Glad to see you're back. I've been checking for updates daily. I'm sure you'll have all those boxes unpacked soon enough. Must be lovely to be in your own property though even with all those boxes to unpack.

hnyhar said...

whoaa..the unpacking mode is always like that sis..hohoho..bikin kepala to the peningest level..but, i'll be waiting 4 ur next chapter of kemaser house..heheheh..a good term eh..

an15 said...

seriously, bila naik 34 skrg i selalu pandang your old house. I yg baru dtg sekali pun dah teringat2, cam ada magnet gitu :p

azieazah said...

Wahh walaupun nak pindah dan selongkar semua barang, still nampak bersih jer rumah lama tu kan?

Beza sungguh kalu kita sini nak pindah, masa tu habuk berkilo, sampah celah lemari kuar berkepuk, surat2 ntah apa2 masa tu ler muncul. Siap jumpa duit lak lagi.

Selamat berkemas. Mesti deko kali ini lain dari dulu.

Tanam pokok sayur balik yer? Rindu la pada cili hijau U yang gemuk dulu, sampai ulat pun nak tumpang.

JaJa'Z said...

really miss u and all ur dinner photo la kakak..cepat2 la internet to connected and we all semua bleh enjoing tgk pic2 u yang gojes2 tu ok..

Rashidah Ibrahim said...

Wah memang cantik interior finishingnya... tak sabar nak tengok suasana selepas dihias.

Nur Ede said...

Salam min...
Wahh... cantik nyer suasana umah baru min... teruskan mengemas dan menyimpan... mudah2an Allah permudahkan segala urusan...

Diary Kayangan said...

Alhamdulillah... finally u are really homey.. :)
miss your tasty pics of food.. selamat mengemas dan menghias rumah baru ya. pasti anak2 dara tu rajin membantu. tak sabar menanti akak berblog kembali.. berkat ramadhan dan syawal. selamat hari raya anyway..

♥LOVE2COOK♥ said...

Hi Sis, whoaaaa what a big move! ;)

Hehehe, to Love...packing stuffs is still tolerabe...but unpacking them is the most headache! Faced that 6 months ago when we moved to our new home. Gosh, never wanna move again...hehe! :D

Take it easy, U'll complete everything soon. Akak kena tunggu 2 wks erk?

We are still waiting for a single telephone line from TM! Mmg geram tul...It's an occupied housing area. Tapi kata port full la, this la that la...betul menyampah with this TM lately.

Regards to Little Misses!

rainoserez said...

cik kak, hope not too late to wish u n family; selamat masuk rumah baru :)

My MAA said...

Fuhhh...Bila tgk kotak mmg fenin kepala tp bila dah setel nnt u can smile smpi telinga....hehe... Caiyok k min!

lemongrass said...

Dinas,
I takut you all rindu gila bayang kat my blog klu I tak update! Hikhikhik :-P

Sue,
I rasa kan, setiap malam I pengsan tidur sbb asik penat mengemas sehari suntuk, hehehe....

Unaizah,
Kalau dulu, hari2 I update kan. Sejak pindah ni and takde net, memang susah betul I rasa nak update blog, senyap sunyi terus blog I, hehehe...

Melina,
thanks :-). We've finally unpacked all the boxes today! Yippeee :-). But we still have to do all those fiddly tidying up and cleaning which is tomorrow's major goal :-)

Hnyhar,
I think kan, for me to reach a kemaser house, rasanya agak susah nak reach, hikhikhik... Baru aje kemas 1 bit, the other bit dah messy balik! Geram I kadang2, hehehe

Anis,
I rasa magnet nya sambal nasi ayam penyet tu kot, wakakaka. I pun sedih aje nak tinggalkan that house but susah jugak renting lama2 ni :-)

Kak Azie,
I dah kemas/vacuum rumah tu before I ambik gambar, tu yg nampak bersih aje takde habuk berkilo2, hahaha. Kalau boleh jual habuk tu kan, mau kaya I skrg :-)

Jaja,
I pun kan dah terlupa mcm mana nak mabik gamabr food skrg ni, hehehe. Leceh betul kan bila takde internet connection, rasa patah sayap :-).

Kak Rashidah,
I tak pandai deco dalaman ni, kena hire Eric Leong lah, hehehe ;-)

lemongrass said...

Nur,
Thanks :-). InsyaAllah lah, one day akan siap jugak we all mengemas segalanya. Masa tu baru lah dpt senyum puas hati kan :-)

Nana,
Selamat hari raya to u too :-). Mengemas ni I rasa macam tak habis2 aje pulak nya. The girls tu kan, kena marah dgn I baru lah kelam kabut kemas their rooms! :-)

Love,
Same here! We are definitely not moving again! Whar a headache dealing with all the boxes and the junks and everything.
And not having a phone and net connection is the worst right! :-)

Raino,
thanks :-). Selagi tak habis mengemas, selagi tu boleh wish, hehehe

Maz,
Naik termuntah I tengok kotak2 ni, hehehe. Rasa nak bakar aje all the kotak sampai jadi abu :-D

SJB said...

Banyaknya kerja nak buat. Good luck my friend :).