Wednesday, 15 September 2010

2 more sleeps…

We have finally given up on the packing and will let the packers do the rest tomorrow. I told the packers yang I’ll be doing part of the packing and they sent 54 boxes for us to pack some of the things ourselves and we managed to use up about 50 of the boxes. Itu pun I rasa macam dah nak tercabut all the tendons and ligaments in my fingers from cleaning and packing. The Other Half pun dah tak larat sangat2 tengok the boxes, hehehe.

Bayang kan lah, I rasa dah mengantuk and penat sangat2 by 8 o’clock at night for the past few days just from packing aje! Mengalahkan masa bulan puasa hari tu yang tak tidur balik lepas sahur aje, hehehe….

Dinner malam ni pun I masak things yang I could find in the freezer. Nasib baik ada frozen pizza, chips and sausages for us to have for dinner. Esok malam kena makan kat luar since all our pots and pans and pinggan mangkuk will be packed away. Yeay, tak payah masak!

The packers are going to pack the rest of the stuff esok pagi like all the fragile stuff in the kitchen, the pantry and also all the electricals. My computer pun dah awal2 kena unplugged so sekarang ni I have to use the EEPC lah to do updates on the blog.

Tu yg malas sgt2 nak letak gambar……

Anyway, this quick update is just to apologize to everyone yang sudi bagi comments at the chat box and at the comment box. Tuan rumah minta maaf banyak2 sebab takde masa terluang nak jawab all the comments tu. My mind is so full of boxes, the carboard type not the comment type ;-D. Bangun tidur ingat kotak, tengah buat kotak pun ingat kotak, tengah pack barang pun ingat kotak, nak tidur malam pun ingat kotak! Aggggghhhhh!!!!!

I’m now waiting to have nightmares about them! Hahahaha….

I still have time to read all the comments though and I really appreciate all the good wishes in regards to the packing and the moving. Hopefully esok, I dah boleh lenggang kangkung sebab I cuma jadi mandur aje esok while the packers do their job :-).

And then on Friday, is the D-day if everything goes to plan and the settlement doesn’t fall through.

Ya Allah, permudahkanlah segala urusan yang berkaitan and berkati lah hidup kami di rumah baru nanti…… Amin…..

21 comments:

Madam Sooyaree said...

ni packing, nak unpack nanti hazab jugak, hehehe

Dinas Aldi said...

Bagus bagus masuk rumah baru hari Jumaat. Ambik berkat.

rapheydhillo said...

sis LG,
semoga segalanya dipermudahkan!!!

Yazrina said...

betul tuh sis.. nanti sampai rumah baru, unpacking pun satu hal..!! heheh.. movers tu unpack sekali ke??

Selamat berpindah!! and Selamat Hari Malaysia..

Aida Rezuan said...

LG,
Alahai.. jangan la sampai nightmare pulak LG. Sy dok baca pon buleh bayangkan betapa letihnye la ek, nak packing the whole house in a short time. Hope everything goes smoothly and you guys can berehat in your newly owned house. :)

SJB said...

Lepas ni nak unpack lah pulak. Anyway, good luck k.

noir said...

semoga dipermudahkan segala urusan, insyaallah.

Adnazthie said...

Salam n selamat hari raya buat LG sekeluarga...
Selamat berhijrah ke tempat baru...

ibu,mommy,mom... said...

Yay one more sleep:)

Bestnya x sabar nak tgk lg mengemas di rumah baru...

Diary Kayangan said...

Amin, im here always pray u the best sis. semoga dipermudahkan Allah segala urusan..

zeta said...

Semoga dipermudahkan segala urusan Kak..

asmalziqfirin said...

hehe...sy pun dh merasai lotehnyer moving ni last year...dah le kena wat sensorg..sbb hubby sy ckp,pack keja pompuan angkat nti bru keja lelaki..tp yg baguihnye pindah ni,kite blh nmpk stuffs yg xleh guna & blh di rebankan...and,when come to new home,all refresh...slmt bergumbira di rmh sendiri ya sis.. :)

[z@ck] said...

selamat berpindah sis =)

Taufik MY said...

salam aidilfitri.. wow lame tak online maklumlah raye sakan kat kampung.. makan lodeh, sambal goreng, lodeh, nasi ambeng n etc.. saje jer kan nak buat jelez.. hihihi... dah nak pindah dah yer.. tibe2 jer penuh blog akak ngan kotak2.. mesti t'uja kan.. huhu.. semoga selamat semua nyer

Zaitun said...

Insyaallah semuanya akan berjalan lancar,semoga lg sekeluarga gembira dirumah baru.

ecah said...

Kak LG,

Selamat berpindah ke rumah baru.Abah saya pernah pesan,bace surah AL BAQARAH utk halau jin setan yg duk kat rumah tu,..heheh..tak pon akak pasang MP3 je...

take care kak...seronok masuk rumah baru...

littlehumblelynn said...

i hates packing....but suker unpack....hehehe..selamat dok umah baru!!

PUTUBAMBU said...

selamat berpindah ye..!

pizet said...

kak min selamat berpindah ke rumah baru...moga dimudahkan semua urusan... :)
oh selamat hari raya jugak

azieazah said...

Semoga semuanya selamat. Nak dapatkan suasana yang selesa dan tetap, kena sengsara dulu skit laaa..

Sabar..

Selamat berpindah!

missFridaNorm said...

Assalammuaaliakum kak LG!
semoga sihat hendaknya. Selamat hari raya, maaf zahir batin ya. dan selamat masuk rumah baru....

seronok membaca keliling rumah ada rose bushes dan pokok2 buah...