Tuesday, 1 December 2009

What am I going to do?

Miss 6 asked me a very innocent question the other day..”Mummy, how come you are the one making all the dresses for the flower girls and not their own Mummies?” :-D. And I pun jawab, “because Mummy made a very silly mistake of volunteering myself to make all the dresses and promises have to be kept :-).” The moral of the story is don’t make silly offers, hehehehe….

And seperti biasa bila tengah busy nak cuti2 makan angin ni, mood nak berblogging pun terus lah merundum jatuh. I think for me sebab bila tengah menaip N3 and at the same time, my brains are busily churning thinking about all the things that I still need to do before getting on the plane! So, masa ni lah tetiba terpanic sekejap sebab I should spend my time wisely kan dengan membuat kerja2 berfaedah like kemas rumah and what not :-).

Anyway, tonite’s entry will be short and sweet (macam tuan empunya rumah ni, wekekeke). The Other Half kata, nasib baik lah I ni pakai scarf sebab senang dia nak cari I in the crowds. Kalau I tak pakai scarf, memang dia tak kan jumpa I lah sebab susah nak nampak I yang pendek ini bila dah dikelilingi oleh Mat Saleh yang tinggi2, hehehe. (Lerr, melencong jauh I, ciss….).

I saje je nak tayang gambar kat bawah ni. You rasa kan, ada tak gaya2 rumah pelarian? Ini lah rupa our longgokan bukit benda2 yang nak dibawa balik ke M’sia. Ini baru barang2 yang orang kirim aje, belum lagi masuk our clothes! Pening kepala betul I sekarang ni memkirkan macam mana I nak sumbat all these things into the luggage and the boxes! Dalam box yang besar tu mostly chocolates aje you! I know our luggage allowance is 80kg, but I rasa we all ni memang dah terover, hehehehe… What am I going to do? Help someone!!!! I need your baggage allowance so I can sumbat some of our stuff, wakakakaka…

DSCF7661

22 comments:

somuffins said...

Oh no! pemandangan yang sungguh sarat tu LG, hehe. Nak tumpang luggage.. my 2 sisters are coming back from there tomorrow. Dah lambat nak buat apa2 kot? Wish you luck.

Aini said...

Mak ai! How are you going to bring all those back??? Kalau I lah, memang dah panic... hahaha..

I so hate packing and unpacking.. :p

But, anyways.. good luck!! I am sure you will pull through it ;).

akeem said...

angah...muat ke innova..baru cadang2 malas nk tukar city with innova..tp ni cam innova pun tak muat ni..lori paklong bole pinjam kot:D

p/s-sms kat akeem email add angah..dah terdelete la aritu..

Rahmath @Anak_Mami said...

Hi Mynn,

Mak ai....memang rupa barang2 refugees, hangpa sanggup nak pack and unpack so many things, and u say the clothes are not included..tabik spring I kat u. Patutlah mood blogging merudum, kerja u berlambak. I wish you all the luck and energy..cepat sampai Msia tau. Bye

s.c.h.u.l.t said...

sewa kontena! ^___^

hehe.such a huge stuff to be carry with you. ;)

all the best! semoga enjoy Malaysia with beloved family.

mother of two said...

skit sgt tu kak min... pegi tambah lagi:)~

azieazah said...

Kalu my hubby or my mom tengok ni, biasanya depa akan soh terbangkan jer terus dengan rumah, abih cerita..heheheh

takpa, jarang kena macam ni kan? Lain kali bela jin yg baik hati, sekali gosok jer, dia leh terbangkan..pling! hehehehe

Sue said...

mak oi kak lg..u nak bercuti ke nak pindah KL ni..heheheh.

pstt..tu pasal bila i balik KL, senyap2 aje tak bagi tau sapa2..kalau tak nanti orang kirim barang macam2...hahahahah. (teruk i ni kan...hehehehe)

blogresipi.com said...

Banyaknye barangggg!!! nak tumpang dok dalam beg tu. Nak balik Msia jugak.hehe..
Kak LG,
Kite tukar alamat baru. Nanti akak ada masa boleh update ye:
http://blogresipi.com

Ms Red Hat said...

Dear Mynn

You nak tumpang barang ngan i tak? Tapi lambat sampai sikitlah kalau you tak kisah?

Aliza said...

goodness! tak tau nak senyum ker gelak sakan bila tgk timbunan brg2 kiriman nih... :-D

in a way, i can understand why some ppl keep mum about them coming home, tapi kekadang mcm kesian jugak kan...

good luck with all the UNpacking when u get back to msia :-D

alina said...

Setuju dgn cadangan ' hangkut jer umah skali '...wuhuhuuuu!
Happy holiday!

Zaitun said...

Banyaknya barang2 tu tapi kak Zai suka kotak yang berisi coklat tu hahah
2 hari lepas adik kak Zai baru balik dari Sidney urusan kerja dia bawa coklat kegemaran kak Zai you nak tahu apa? nugget.Tahun 90an my hubby pergi Perth bawa balik nugget ni lepas tu bila keluarga kak Zai pergi Australia kak Zai akan kirim.Untuk menerangkan jenis coklatnya kak Zai suruh cari coklat macam tempe mudahkan klunya heheheh.

lemangcute@chah said...

pemandangan ngeri sama seperti bilik baju saya..huhuhuh... kene kemassss!!!!

KKPL said...

OMG LG!! Just how are you gonna pack all those stuff in the luggage?? How long is yr holiday again?
Anyways, the hardship now is definitely worth it as u get to see yr loved ones.. Enjoy ;)

3E said...

Mak aihhh kak hottie, I rasa u angkut ja la skali dgn rumah u ...lagi senang 'kan...
ye arr..kalau kita gi travel, espcially mummy macam kita ni...sure nak angkut macam2 'kan...
Agak2 nanti bila kita jumpa kat KLCC nanti...ada tak chocolate utk Edelyn, Elyssa dan Emil?????hihihiihiii...

frida[norm] said...

selamat pulang & selamat sampai kak...

AbbotCottage said...

Ni bilik ke, tongkang pecah LG oiiii??? Adesss caner nih? Susun susun susun susun susun susun lam beg lam kotak, errr hangkut ngan sofa2 tu ke? Caner caner...garuk2 pala. Ahakzz!!! Selamat ngemehhh.

lemongrass said...

CikSom,
Psst..berapa banyak benda you kirim dgn your sisters?Luggage diaorang pun ada lebih kurang rupa our luggage jugak ke? hehehe

Aini,
tu yg I pun tgh panic giler skrg sbb tgh fikir mcm mana nak hangkut segala benda tu bawka masuk kapal, hehehe

Akeem,
lori Pak Long tu pun agaknya terkejut tengok barang2 we all, hahaha

Rahmath,
I pun tak tau mcm mana nak sumbat all these things! But I guess I'm so used to these sort of things kot sbb tiap2 tahun balik mesti bnyk mcm ni, hahaha

Schult,
hehehe, kalau sewa kontena, tu mcm nak balik M'sia for good :-). Nasib baik there's 4 of us so hopefully muatlah semua nya

Shiela,
hikhikhik, macam tau aje ye you sbb surenya pernah buat kerja mcm I ni masa balik M'sia, hahahah

Kak Azie,
Kalau Mat Saleh, diaorang akan cakap, "why don't you take the kitchen sink along with you!" :-)

Sue,
wahahaha.... I pun kdg2 buat gak balik senyap2 tu :-). Kalau nak pindah KL, rasanya mau jadi gunung dgn benda2 not just bukit aje, hehehe

Ijan,
hehehe... biasalah kan klu nak balik M'sia, segala barang yg tgh sale kat sini, mesti kita sambar utk bawak balik M'sia :-)
Nanti I tukar yr blog add ye!

Salina,
thanks :-D

Aliza,
I pun cuma boleh sengih seriau aje bila tengok timbunan bukit tu, hahaha.
Nak unpacking kat M'sia tu senang sangat2 sbb dah ramai yg menunggu nak tolong :-)

lemongrass said...

Alina,
kalau plane tu bapak I punya, memang dah lama I hangkut sekali segala benda dlm rumah ni, wakakaka

Kak Zai,
bila orang balik fr overseas ni, memang ramai yg tertunggu2 the chocs kan sbb memang rasa dia lain dr yg lain, hehehe
Macam mana ye chocolate nuggets ni? Ada nuts ke dalam dia?

Chah,
bila I dah siap packing semua, baru lah agaknya area rumah tu akan terkemas, heheheh

Yat Maria,
that's the problem, I have no idea how to stuff all those things within our luggage allowance :-). ANd we are only going back for 25 days, hehehe...

3E,
tu lah kan, tak larat betul I nak fikir mcm mana I ank pack benda2 semua ni :-).
Bila ye agaknya kita nak jumpa kat KLCC tu? hehehe :-)

Frida,
thanks :-)

Abbot,
Tongkang pecah pun lagi cantik rupa dr bilik I ni, hahaha...

SJB said...

I don't want think about packing right now hahahah, i sure terover juga lah ni. U guys lucky dapat luggage allowance 80 kg, here only 50kg perbag agggg i need more then that (*_*). My hubby keep telling me "DON'T BRING TO MUCH STUFF OK!" he mean a gift. Of course i will say "OK OK" Hahaha. Well, good luck.

Ayu said...

uuuiikksss...bila tgk brg akak yg byk tu,rasa b'salah lak sbb dlm byk2 tu ada t'selit brg ayu.iisskk...menyusahkan akak je.sori eh kak...

ala...bkn slalu pun kan? bila lg ayu nak buli akak.ini la masanya.hahahahaa...ampeh punya perangai.memula kesian,lps tu kenakan blk.slamat la ayu klu ada depan mata akak ni.heeheehe...