Thursday, 17 December 2009

Questions I have to endure….

Everytime we all balik Malaysia and pergi ke shopping malls, I rasa macam we are a group of performers in a travelling circus aje. And some people could be so rude with their stares and their questions but I guess I dah lali with the stares and the rude questions kot sebab setiap tahun balik, I’ll get the same treatment, hehehehe.

Last week on Wednesday, we all pergi ke Sunway Pyramid and PKNS Shah Alam to shop for a few stuff for the wedding and also to shop for my baju kurung hijau. We did get some stares at Sunway but not as bad as the stares we got at PKNS :-D. The Other Half pulak is quite ‘naughty’, everytime he noticed people staring at us, he would quickly put his arm around my waist or on my behind and squeezing it! Macam nak ter pop out lah biji mata people yang stared at us tu, hehehehe. It was so funny watching their reactions though :-). Padahal, masa we all kat Sunway tu, punyalah ramai lagi couples yang berpeluk bagai and melekat lagi kuat dari we all but we all jugak yang diaorang tenung, wehehehehe. Tu yang membuatkan The Other Half tersangatlah perasan yang he’s so good looking ;-D.

In a way I can understand why people stare at us. They look at The Little Misses and they see 2 really cute kids and then they look at The Other Half and they see a Mat Saleh who’s not too bad looking (maybe kat mata I aje dia hensem kot, hehehe) and then they look at me. Masa tu lah their brains start getting confused. They see someone who’s so not fashionable and teramatlah tak vogue nya, hehehehe. My handbag takde obvious brand macam Coach or Gucci or Channel or Prada, I cuma pakai jeans from Just Jeans aje not from Levi’s or Gap, my T-shirt cuma t- shirt lama and not the latest fashion (but brand Colorado so ok lah tu kot kan ;-)) and my shoes pun bukan Crocs or Hush Puppies orJimmy Choo (again Colorado slip-ons beli masa tengah sale, hehehe), and then pakai tudung pun scarf sempoi biasa aje. So, tu yang I think diaorang can’t understand how in the world this Mat Saleh’s attracted to me and how 2 cute girls could come out of me, wehehehehe.

Masa kat PKNS tu, The Little Misses were looking at some trinkets and the sale assistant asked me, “anak Akak ke?” I pun jawab, “Iye lah.” Then she had the gall to say, “tipulah Kak. Macam tak percaya aje!” Lerr, dia tak kenal I langsung, buat apa lah I nak play jokes on her. Tak kuasa eden! Pastu I asked Miss 6 infront of her, “Who’s your Mummy?” Miss 6 dengan muka pelik pandang I said, “You of course!” Lepas dapat jawapan yang sahih from Miss 6 pun, the girl masih tak percaya lagi. Maleh pastu I nak layan orang yang tak percaya cakap kita ni. Pastu I jahat, bila The Other Half datang dekat I, I terus bisik kat dia suruh letak his arm around my shoulders nak bagi budak2 tu terbeliak sekejap, hahahaha. I guess PKNS ni kan mostly yang pergi situ Melayu aje and jarang lah jumpa Mat Saleh shopping kat situ sebab tak high class kan. Yang muka macam Mat Saleh shopping kat situ are mostly Banglas aje kot, hikhikhikhik….

(Kalau we all pergi shopping malls yang high class, we all pulak yang segan nak masuk sebab tak cukup duit nak berbelanja kat situ, hehehe).

But I did manage to get baju kurung hijo kat PKNS tu and so so cheap pulaknya (yang I pakai masa wedding tu lah) so berbaloi lah jugak pergi situ eventhough kena interrogated dengan the sales girl :-)

Layan gambar our time at Pyramid…

IMG_0416

Kedai Guess kat belakang tu we all tak berani masuk, hehehe.

IMG_0424

Masa kat Pyramid, ada batik painting table kat Shell booth so Miss 10 pun pi lah buat batik painting.

IMG_0433

The Other Half tried to be artistic, ambik gambar with lighting under Miss 6 :-)

IMG_0425

Ni pun kat Pyramid jugak but in the new wing. Nampak macam tak se fancy and se posh the front bit lah kan. Tempat macam ni baru lah we all berani nak masuk, hahahahaha…

By the way, we are going to A’Famosa Resort tomorrow until Sunday untuk cuti2 makan angin with the extended family. I hope it will be a fun time. Kalau ada masa, I’ll post entries from there. kalau takde masa, I’ll post entry hari Isnin lah ye…

48 comments:

La Diva said...

i pun penah kena mcm tu mase balik last summer.. cant help telling them off - "do u know that u're rude?" hehhehee.. thats just me being me.

enjoy ur hols in msia!

lemongrass said...

La Diva,
I got it everytime I balik M'sia until I dah malas nak layan, hehehe. Sometimes I jahat I told them I ni maid n mak dia gi shopping, because they definitely believed that! Go figure! And then when they saw my hubby squeezing my butt, lagilah diaorang terkejut cos the tuan in having an affair with the maid! muahahahaha

indahhouse said...

Salam kak LG,
hihi. nape lak sales girl tu cakap camtu...hati saya lak yg terasa kecik.
Diaorang jeles tu agaknya, kak... hihi. Mungkin jarang tengok mixed family.

Saya pun, jalan2 ngan My Hubby , slalu berpegang tangan. Biasala orang staring...

Bagusnya...wife sape ni..pandai tul berjimat. Sama la cam kami. Takut nak masuk kedai cenggitu. hihi

zailamohamad said...

Hai kak, aduishhh..takperlah akak sempoi pun, yang pasti husband akak sayang & akak pandai masak..tu yang paling penting tu;-) ikat suami melalui air tangan isteri kan..hihihi
kadang2 tak semestinya pakai barangan branded baru nampak hebat, kalau kita pakai barang biaser2 je tapi with muka konfident, orang bukan tahu pon..you should proud of yourself kak..

0ne~E said...

wow , 'squeezing my butt' ??

what a brutal action , haha ,

enjoy ur hols !

zarin said...

eh eh iya iya pulak sales girl tu...tkpe, suka hati dia lah if dia tk caya pun..u pun tkkan jumpa dah dia lagi..
patutnya u ckp la..haa tk percaya ye..nah check out my blog...u'll find out the truth hahaha...

pssst...u look cute n very young with ur scarf like that..used to wear like that too tp bila pakai ngan baju kurung tersangatla buruknya muka i ni :(

Wangi74 said...

Ntahlah sepanjang hidup i tak pernah pulak kena mcm tu org kat msia ni being rude ke tgk mcm nak tak percaya ke nak telan org ke...tanya soalan bodoh ke..selalu starightaway org akan tanya.."bapak dia org puteh ke?"..

I pun selekeh jugaklah..dan i tgk kebykkan pompuan melayu yg kawen dgn mat saleh ni pun sempoi2 jek nak kata lawa macam celebrity tu takdelah..ada..adalah kot yg sexy meksy tu.

Anyway,Have fun

Melina said...

On one of our trips home, masa I gi gunting rambut the shampoo girl saw my daughter and proceeded to say 'eh....anak akak cam omputih ek' in a I tak percaya she's your anak tone. I just selamba jawab 'dia cam omputih pasal bapak dia omputih agak nyer' At the time I rasa my daughter still byk muka melayu. Her hair masa tu pon masih quite dark......now she's more omputih looking with lighter hair yang almost blond lagi lah kan.

Malaysians seem to think that pompuan2 melayu kawin omputih ni jenis size 0 stylo mylo dressed in designer gear kot. Takpe you know you are their mummy....the girls know it....pedulilah orangkan.

lemongrass said...

Indah,
awal2 dulu I pun tension gak bila orang tak percaya and ingat I tipu tapi sekarang I dah buat derk aje and malas dah nak layan, hehehe. My Hubby pun geram gak bila orang tak percaya I ni wife dia, tu yang dia bila jalan peluk2 pinggang I nak bagi orang ternganga, hahaha..
I punya credit card yang tak benarkan I masuk kedai2 yang high class ni, wehehehe...

Zaila,

I guess orang kat M'sia ni dah biasa sgt kot tengok artis kawin mat saleh mesti glemer giler n cantik giler so bila orang mcm I kawin Mat Saleh, susah sikit lah brains dia nak accept, hehehe.

One~E,
kena buat drastic action like that baru diaorang percaya, hahahaha...

Zarin,
wehehehehe... interesting suggestion about the blog :-D. I dari sekolah menengah dulu dah pakai scarf mcm ni and then ada a few years I tukar pakai tudung but my hubby lagi suka I pakai scarf ni. Bila I pakai tudung, memang nampak lain sgt2 my face :-)

cik rara said...

hai kak lg
pic miss 6 tue comel dan chantekkk sgt,geram tgk pipi dia..hihi

anyway k.lg..biasa laa tue,maybe dorg jarang tgk mixed family kot,tue yg pandang semacam jer..

kak ina kl said...

salam lg..terima kasih sudi terima kami yang bising ni datang umah kamu..seronok sembang..rasa macam dah lama kenal kan..imran ashik kata..mak bestlah gi sini..nanti datang lagi...agaknya dia syok kot dpt speaking walaupun tunggang langgang..
terima kasih jugak sebab bagi benda-benda tu semua..
puas hati dapat tenguk anak kamu secara realiti...
nanti balik lagi lehlah jumper lagi..tu pun kalau kamu nak terima kami datang lagi...

lemongrass said...

Manis,
Lucky you. I rasa maybe my kids mmng takde rupa I kot tu yg diaorang sangsi habis, hehehe. But like you, after diaorang tanya I whether diaorang ni my kids, baru lah diaorang tanya bapak dia mat saleh ke :-).
Betul ckp you, my friends yg kawin mat saleh kat Perth ni semua sempoi2 aje, hehehe

Melina,
Maybe some people were just born rude kot, hehehe. Kalau kat Perth ni normally they'll just ask, are they your kids? then they'll say, they are so pretty when I tell them yes.
I guess in a way it's not their fault kot sbb yang slalu keluar TV kawin Mat Saleeh semuanya seksi meksi n bergaya gilers, hehhe

My Life My World said...

Alahai LG, sebak gak baca cerita kali ni. Tapi pasti u dah terbiasa kan. Selamat bercuti ke A'Famosa Resort, have fun kat sana yer dear.

lemongrass said...

Cik rara,
suka my hubby you kata pic yg dia ambik cantik, hehehe. Perasan dia sekejap dia terer ambik gambar :-)

Kak Ina,
saya yg patut berterima kasih sbb Kak Ina sanggup dtg dr Gombak tu semata2 nak jumpa we all :-). Imran tu seronok sbb dpt main dgn anak orang putih, wehehehe. Cakap dgn dia jgn sampai mimpi malam ni dah lah ye ;-)
Next time we all balik, senang lah Kak Ina nak dtg sini sbb dah tau jalan kan!

lemongrass said...

Kak Acik,
Memang dah terbiasa sgt2 tu yang malas nak layan, hehehe. InsyaAllah seronok lah harap2nya cuti2 we all nanti ni :-)

mawar said...

alang2 da datang melaka.. bole la saya n anak2 jumpa anak2 mat saleh yg cute miut tuh... hehhe..

ain said...

betul2 mereka ni tak reti nak berlapik2 bila bertanya!!! sabo aje le min!!! anyway happy holiday to A-Famosa 2morrow!!!

Ayu said...

k.min....buat dek jela kat org yg dok pandang2 jeling2 kat akak tu.depa jeles sebnrnya coz akak ada anak2 yg comel n cantik serta hb yg gd looking.hhehehe....

agaknya depa ni ingat org yg lawa n engsem je layak dpt anak2 yg lawa n engsem.

uuwwaaa...bestnya nak pi holiday.nak ikut!!!! btw a famosa tu dah tak jauh dr umah my MIL.tp kita org tak blk kg la plak weekend ni.

Ayu said...

hm...akak kata adik akak keje kat menara TM kan? huhu...sepelaung je dr opis ayu,kak.hehehe...ekceli ayu slalu pi kursus kat pucuk rebung tu.ayu keje kat tnb hq.klu akak nak srh adik akak hntr brg tu kat ayu,call la ayu dulu sehari seblm tu

myrainbowdreams said...

hahaha..
funny la.. i pun slalu kena mcm tu,kak.. tp ni lagi teruk sbb hubby i bkn mat saleh tp INDIAN..
hahaha.. byg kan la.. dari budak kecik sampai ke org tu,pandang sampai nk naik teleng kepala dorg.. keh keh keh.. mmg best tgk gaya dorg ni..
hahaha..

zdiana said...

A'famosa resort tu dah dekat sgt2 ngan opis saya... kebetulan lak ada training kat kl minggu ni..huhu

Nadia Dzai said...

aih, some ppl mulu takde insuran, bila org dah jawab tue, percaye je la kan :D

Adnazthie said...

Salam Maal Hijrah buat LG sekeluarga...ha ha ha jangan mare, biasalah dia orang tu. Mesti dalam hati dia rasa macam pernah tengok tapi dimana ya?
Bagi tau kedai mana awak gi beli baju tu, nanti saya g marah depa..saya kan kerja kat bangunan tu..wakakaka..

farah-shoppie said...

i saw u at sunway pyramid!!!!! tapi malu nak tegur..hehe..i silent reader je kak..hehe..enjoy ur holiday!! your girls are soooo adorable!!! send my love to them

lemongrass said...

Mawar,
you tinggal kat mana? We all cuma akan pergi lepak2 kat resort tu aje rasanya, tak pergi langsung bandar Melaka. Klu nak jumpa, boleh aje klu nak dtg resort tu :-)

Kak Ain,
rasanya orang yg bertanya tu takde anak kot, tu yg dia tak paham perasaan seorang Emak, hehehe

Ayu,
Nanti lah 1 day I pakai glemer2 n mekap cantik2, baru diaorang percaya agaknya, hahaha. Kalau u balik rumah MIL wknd ni, boleh kita jumpa kat resort tu kan :-). Takpe, nanti I bagi benda tu kat adik I next week so you boleh ambik ke dia ye!

Mira,
hehehe...apalah diaorang ni kan, mcm tak pernah nampak mixed couple :-). I pun kdg2 gelak gak tengok perangai diaorang ni :-)

zd,
Kat area A'Famosa tu ada suoermarket tak? We all memang tak pernah pergi situ so tu yg tanya orang lama ni, hehe. training you kat KL sampa bila? klu tak, boleh jumpa kan!

Nadia,
biasalah, diaorang ni dulu2 tak kena cili agaknya dgn mak diaorang, wehehehe...

Adnazthie,
salam maal hijrah jugak. Next time we all nak pergi PKNS tu, I'll let you know ye, boleh gak jumpa.Stall yg sale assistant dia tanya mcm2 tu yg jual brooch, sepit, cincin kat ground floor depan kedai jual air n jagung n pau.Dekat2 area supermarket tu :-). Marahkan dia untuk I ye, hehehe

Farah,
Wow, you saw me at Sunway? Awat tak tegur, tak payah lah malu2 :-). You nampak I kat mana? Definitely not in the Guess shop kan, hahaha. Did you see the girls too? Lain tak muka diaorang dr kat dlm blog? :-)

Flower said...

Tu lah you. Sapa suruh u kawin ngan omputih lepas tu beranak keluar anak2 cecantik pulak tu. ;) Seriously mmg mcm tu lah nasib kita bila keluar ngan anak2. Mesti dlm hati mcmana lah muka mcm2 ni dpt anak cecantik. Agaknya kita ni maid ke apa. Ada sekali tu pernah my hb tegur one guy kat Carrefour Subang Jaya bila dia tenong kitaorg semcm 'Is there something wrong with your eyes'. Tekejut gak lah that man. Nak tenong tu tenong lah, tp jgnlah sampai terkeluar, tersembul biji mata tu kan.

9lamansanur said...

Hello Lemon Grass, I follow your blog last mnths after I came accross your blog while flipping thru some receipies. You have a very cute gals and you not bad tooo..ok! You are a wonderful mother. Anyway..masa baca your entry pasal nak pergi A Famosa...nak promote about my only 1 unit condotel kat situ. Have a look ya. Http://afamosacondotel.blogspot.com

frida[norm] said...

selamat bercooottii, kak Serai (since u'r in mesia kan...-tak pasal-pasal hehehh)! Senyum kak eh, kita gurau-gurau.

* cantik gmbar miss6 yg daddy dia amik tu.

Mummy Qis Adri said...

bengang jugak dgr citer akak nih.kolot tul budak tu yer..klu da kawin mix pikir logikla..klu x caya pun simpan2 la dlm hati..dl pnh gak keja kat klcc.da biasa tgk mcm2 jenis ragam rupa manusia ni..

azieazah said...

LG.. mungkin pandangan dan renungan tu berlaku pada orang2 yg jarang kuar, atau jarang jumpa pasangan mix..

Tapi jika kita berada di area yang lebih urban (bleh guna ek istilah ni?), contoh macam area BB, Pavilion, MV or KLCC, melihat couple dari pelbagai bangsa sekeluarga, sudah kelihatan biasa saja.. Means, kita boleh melihat sebagai suatu yg lumrah.

Selamat bercuti LM. Moga happy dan nanti balik dengan kenangan manis...

Rasanya dulu bercuti pun pegi A Famosa juga dah kan?

Mira Marlena said...

alahaii....ingatkan nak jugak jumpa kak Min, tp ntah bila ek?

Brape lama lagi kak Min tinggal kat sini? Cuti skolah the lil misses smp bila?

Mira Marlena said...

Hahaha...juz nak tambah sket kat sini...'butt squeezing'? walla wei...oohh and i'm suree terjojol galak bijik mata dorang nampak kak Min bermesraan dengan TOH.

Kalau nak lagi havoc cuba jenjalan sambil ngengada kissing...muekekekeke lagi haru biru!!! tapi kalau area PKNS tu memang mostly malays even when my husband and i jalan biasa2 je kl ke sana...tapi kalau tempat lain tu ehem..ehem...*wink*wink*

Sue said...

kak Lg,
Memang orang malaysia suka stare lah i rasa, sebabnye masa i belum kahwin ngan mat salleh dulu pun orang suka stare kat i jugak...muahahaha. tak tau lah apa yg dorang stare tu, tak puas hati ke, pakaian tak kena ke atau i ni memang cantik sangat..wakakaka.Tapi sejak ada perut ni tak de pulak orang stare..muahaha. Kena lah jalan ngan hubby baru orang stare kot..kahkahkaha...terasa macam artist apa bila orang stare-stare ni..hehehehe.apa2 pun kak lg, kita buat tak tau je lah kan...nak buat macam mana memang macam tu budaya kat sini.

farah-shoppie said...

farah kat dlm starbucks..tgh tggu coffee siap..nampak akak tgh snap2 pic dekat circle tu..mule2,pikir gak "mcm familiar laaa...tapi dat family stay kat perth.." (sbb fara da lame x baca blog akak)...then,baru teringat kat aussie tgh summer holiday and ur family balik..i saw da girls..geram betul dgn miss 6!!such a cute girl =) miss 10 ayu je..hehe..akak jgn amik ati sgt ye ngan malaysian..its maybe bcoz keluarga agak ni unique..u shud be proud of it

farah-shoppie said...

rasa menyesal pulak tak tegur!!! fara nak cakap,fara penah try some of ur recipe and alhamdulillah sume mjadi =)...malu nak cakap ngan omputeh..hehehe..fara belum smpai perth lagi..penah smpai gold coast n melbourne je..insyaALLAH kalo ade tix airasia murah,boleh la jln2 perth visit akak n family

J.U.L.I.E said...

kak LG,

i have a friend of friend yg kawen dgn mat saleh. Diaorg berubah trus jd seksi, agaknya sbb kawen dgn mat saleh kot, so diaorg pikir mesti nak seksi2 sket, dan org mesia x heran tgk org mcm tu. Tapi dlm kes akak, of course diaorg heran sbb akak very low profil dan tak suka menyeksikan diri, akak x vouge mcm pompuan lain yg kawen dgn mat saleh, sbb tu diaorg x caya. Saya pun geram jmpa org mcm tu, pemikiran diaorg tu konservatif sgt. Oh...1 more thing, saya pun jarang bli brg branded. Saya pnah bli baju murah je kt maidin mall, tp baju tu cantik. You know what, semua org x tau baju tu murah sbb saya pakai dgn konfidennya seolah2 baju tu harga 300-400..hahahaha, dan ada yg siap puji baju tu amat sesuai dgn saya..wakakakaka. Yg penting mcm mana kita gayakn baju or bag or seluar, ia akan nmpk mcm mahal walaupun sbnrnya barang murah jer...huhu..yg penting buat muka konfiden..hehehe..

jue said...

LG.. tu nasib baik mata little misses tak hijau..
tipikal malay @ malaysian.. lagi satu kalau you pakai sempoi.. tapi mat saleh.. for sure dia layan first class.. tapi kalau org melayu pakai sempoi.. jgn harap le walau you ada duit..
Have fun while you guys in malaysia..

Queen of The Desert said...

Salam, manusia memang gitu, I pun pernah kena, my hubby is not mat saleh pun, just tht on tht day I pakai handbag yg kononnya branded lah, and this minah who was queuing right in front of me pandang I atas bwah,(2X lagi) tak cukup lagi she stared at my kids. wht was she thinking masa tu.
Anyways...tak semestinya kahwin mat saleh kita bertukar, just be yourself,thts wht i like about u, walaupun kite tak pernah kenal. panjang pulak celoteh. enjoy your holiday...

Mia's Mom said...

Salam LG (:-D

Too much for Malaysian hospitality!!! Well LG, I am sorry that it happens to you once too often - well, you know I've been reading your blog inside out (hehehe!), right?. Anyway, my view is, that has something to do with level of education (sabar ye LG, yang bertanya tu tak pandai sangat sebenarnya - kalau pandai tak de la gitu). You hold your head high Dear, coz no matter what, you are much much in a better position than her, you have more (I mean very much much much much .... more) brain, a husband who loves you, beautiful beautiful children and you have one great great family. Just turn deaf ears on them and believe me coz you're worth it(pinjam tagline L'oreal Paris jap - mmm... kena bayar royalti ke ni?)

Let like that not dampen your holiday mood, ya! Have a good time in Melaka and be safe. My love to your Little Misses.

(Opppss... I love it when you said your OH gave you a butt squezzing right in front of those unsuspecting mortals!!! My regards to him and yes, his photograph of Miss 6 is simply fantastic! (:-D)

MJBannister said...

Salam kenal tuan rumah (LG). Saya silent follower blog u ni sejak awal thn. Selepas baca yr last en3 terdetik dihati nak kongsi pengalaman jadi isteri omputih ni. Saya ni jenis yg simple2 aja, tak pakai makeup (suami tak suka makeup, benci betul dgn lipstick), tak pandai bergaya.

Pernah sekali tu masa shopping dgn suami kat SM'sia - seorang gadis muda belia bertudung pulak tu kata - "suami aja omputih, bini puiih macam nyonya". Dia tak sedar yg saya masa tu masih berdiri di belakang pillar, saya keluar dan bagi salam - MERAH PADAM MUKA terus berlalu.

Bersyukur sgt kat Miri ni kawin campur dgn omputih ni perkara biasa, orang dah lali dgn keluarga campur2 ni. Suami saya pulak Mat Salleh yang suka sgt2 mkn durian dan belacan.

lemongrass said...

Nora,
hehehe..your hubby dah tak larat ye kena tenung, tu yg dia tegur. We all malas nak tegur dah, cuma gelak2 aje sesama sendiri :-)

9lamansur,
thanks ye sbb sudi baca my blog :-). We all dah booked villa kat sini sebab 6 families nak bercuti kan :-). Punyalah jauhnya villa ni dari entrance ye!

Frida,

Kalau panggil Serai, rasa terus tak glemer pulak, wehehehe

Rus,
Perangai manusia ni memang mcm2 kan :-). Tu yg kdg2 rasa mcm duk dlm circus aje bila balik M'sia, hehehe

Kak Azie,
Tu lah, klu we all pergi Strahill or KLCC or Pavillion, surenya takde sape yg pandang kot sbb dah biasa sgt orang tengok kan. Kat PKNS tu memang jarang sgt2 Mat Saleh pergi situ, hehehe

Mira,
How are you and your baby? Dah besar ke dia? We all cuti sampai 31st Dec kat M'sia tp the girls cuti sekolah sampai end of January :-).
My hubby tu memang saje je nak bagi orang terjojol biji mata :-).

Sue,
kalau I bergaya n seksi meksi, boleh lah I terasa mcm artis tp sbb tak bergaya langsung kan, tu yg terasa mcm dlm circus aje, hehehe. I terlupa lah nak bwk my short skirts ke M'sia so people won't stare at me, hehehe

Farah,
Oh ye,we all masa sampai2 Sunway tu terus ambik gambar kat dpn christmas decoration kat dpn starbucks tu and then sebelum balik tu pun sempat lagi ambik gmbr kat area comfy chairs kat tepi starbucks tu, hehehe. Apa pulak nak malu nak ckp, hubby I aje yg omputih,I ni still Jawa, hahahaha...
patutnya you tegur aje I, boleh you ambik gambar dgn The Little Misses, hehehe ;-)

Julie,
Probably kan, kalau I pakai seksi and begitu vogue, orang tak kan pandang I sebab kiranya itu yang 'normal' but bila tengok I pakai sempoi, diaorang tak boleh nak accept, hahahaha
Baju I mmemang murah aje sentiasa :-)

lemongrass said...

Nora,
hehehe..your hubby dah tak larat ye kena tenung, tu yg dia tegur. We all malas nak tegur dah, cuma gelak2 aje sesama sendiri :-)

9lamansur,
thanks ye sbb sudi baca my blog :-). We all dah booked villa kat sini sebab 6 families nak bercuti kan :-). Punyalah jauhnya villa ni dari entrance ye!

Frida,

Kalau panggil Serai, rasa terus tak glemer pulak, wehehehe

Rus,
Perangai manusia ni memang mcm2 kan :-). Tu yg kdg2 rasa mcm duk dlm circus aje bila balik M'sia, hehehe

Kak Azie,
Tu lah, klu we all pergi Strahill or KLCC or Pavillion, surenya takde sape yg pandang kot sbb dah biasa sgt orang tengok kan. Kat PKNS tu memang jarang sgt2 Mat Saleh pergi situ, hehehe

Mira,
How are you and your baby? Dah besar ke dia? We all cuti sampai 31st Dec kat M'sia tp the girls cuti sekolah sampai end of January :-).
My hubby tu memang saje je nak bagi orang terjojol biji mata :-).

Sue,
kalau I bergaya n seksi meksi, boleh lah I terasa mcm artis tp sbb tak bergaya langsung kan, tu yg terasa mcm dlm circus aje, hehehe. I terlupa lah nak bwk my short skirts ke M'sia so people won't stare at me, hehehe

Farah,
Oh ye,we all masa sampai2 Sunway tu terus ambik gambar kat dpn christmas decoration kat dpn starbucks tu and then sebelum balik tu pun sempat lagi ambik gmbr kat area comfy chairs kat tepi starbucks tu, hehehe. Apa pulak nak malu nak ckp, hubby I aje yg omputih,I ni still Jawa, hahahaha...
patutnya you tegur aje I, boleh you ambik gambar dgn The Little Misses, hehehe ;-)

Julie,
Probably kan, kalau I pakai seksi and begitu vogue, orang tak kan pandang I sebab kiranya itu yang 'normal' but bila tengok I pakai sempoi, diaorang tak boleh nak accept, hahahaha
Baju I mmemang murah aje sentiasa :-)

farah-shoppie said...

omg..haha..nanti orang sekeliling pulak akan stare kat I...haha..geram tgk muke comel miss 6 dgn rambut die tuh..cute = mat salleh+arab+jawa..hehe..

Zaitun said...

Lg tersangatlah humble itu yang membuatkan kak Zai suka sangat.Masakan tak mampu nak beli barang yang branded.

Orang kita memang pelik sikit,kalau anak kak zai balik dari Uk bawa jalan2 banyak mata yang tersembol bila tengok kami mentang2lah kak zai tak lawa dah tu anak2 ikut rupa baba diorang dah anak yang sulung pula kahwin dengan omputih.

KKPL said...

hug,hug...squeeze,squeeze...yes.....
that's the way to go , mr hubby!!! well done yeay!!! ;)

Aida Rezuan said...

Salam,

Cerianye baca entries and tgk gambo2 kat Mesia. :)

Abaikan jek spesis2 rude tuh, derang teramat lah jeles sebenornye.

lemongrass said...

Farah,
sekali sekala glemer kan and kena pandang dek orang, apa salahnya, hehehe

Kak Zai,
I thought kita masa kecik2 dulu di ajar, it's rude to stare at people tapi bila dah besar ramai pulak yang lupa kan, hehehe.
Bole sebenarnya nak beli barang branded ni tapi I do not find it a necessity and I tak minat pun :-)


Yat Maria,
But my hubby sometimes went a bit too far when he wanted to squeeze my butt kat pasar malam! Hish!
Hahahhahaha....

Aida,
salam.. I selalunya memang buat tak tau aje tp kadang2 I tenung diaorang balik. Tau pulak diaorang termalu bial I stared at them back :-)

shada JD said...

Shah Alam tu my place..PKNS tu tpt singgah if balik from class.Hiks.
I org Shah Alam pun agree mmg kat situ most of yg dtg cuma middle class or klu ada yg class-class sket maybe owner boutique kat situ ke.hiks.
but ada jugak yg kerja tu sume bukan org shah alam.

kalau yg duk tenung bagai tu namanya jakun hahaha.
ni baru mat salleh!belum alien ke apa ke dtg..tu tataulah apa yg terbeliak kang :P

i tak shop baju kurung at PKNS. because I think can get cheaper lagi klu you jalan kat Masjid India or Jalan-sewaktu-sebaris-dengannya ;)
Mcm I kedekut sket saving for handbags and kasut raya lepas kan,I bought baju at a mall near PKNS,Plaza Alam Sentral namanya.dalam tu ada one shop called First Lady,kat situ jubah ke baju kurung murahhhhhh!
cuma tak sure taste org lain kan?I asal ada beads and bling-bling pun bolehhhh!HAHAHAHA.