Monday, 14 December 2009

Wedding Part 2

Alright, nampak sangat yang I ni dah gian nak menulis entry kan sampai 2 entries in 1 night :-D. Actually, we all nak keluar jalan2 pergi Megamall esok so tu yang nak habiskan ceritera wedding malam ni. Ye lah kan, setelah nak dekat seminggu bertungkus lumus, nak lah gak rehat2 sambil cuci mata (and pockets too :-D). Kalau ada bloggers yang terjumpa we all tengah lepak2 kat Megamall tu, tegur2 lah ye, hehehehe. Ada ke sape2 nak jumpa we all esok kat Megamall ke? :-P

Now, I better sambung cerita the wedding day pulak. On wedding eve tu I tidur pukul 1 pagi but The Other Half dah tak larat sangat2, tidur pukul 11 malam. The Little Misses pulaknya yang when in Perth, their bed time was 8 o’clock tetiba bila balik M’sia, terus jadi 10 o’clock sebab sibuk bermain dengan cousins! And my brothers pulak terpaksa berkejar ke Tesco pukul 12 tgh malam tu sebab nak beli barang2 yang tak cukup. Long live Tesco Kuala Selangor for making midnight shopping possible! Hahahahaha… Kalau kat Perth, alamat lah, nangis lah you tengah2 malam tu kalau barang kenduri tak cukup sebab semua kedai tutup pukul 5 :-)). And it’s so good to have that Tesco ‘nearby’ sebab boleh cari barang2 quite easily.

So, walaupun tidur lambat, pagi wedding tu terpaksa bangun very early in the morning sebab nak mandi manda and nak bersiap before tetamu datang. So, memang banyak lah bags under our eyes on the wedding day tu, as many as the baggage we took on the flight back here :-). But, one thing I hate about living kat kampung ni is the very low water pressure during the weekend. Dah lah selalunya weekend ni orang buat kenduri macam2, patutnya naik kan lah water pressure tu kan so bekalan air tak putus. But Syabas ni memang lah a bit dumb! Masa ni lah diaorang nak rendah kan the water pressure so memang lah air was so so slow! Pagi2 lagi we all dah komplen kat diaorang but sampai dah habis kenduri, still takde perubahan. Nama aje Syabas…..Sigh!!!!!

Anyway, back to the kenduri story, the kenduri went very well, Alhamdulillah. Adalah a few glitches here and there but biasalah kan, overall, it was meriah. Some photos of the wedding for your viewing..

IMG_0590

IMG_0589

IMG_0591

This was the only photo that we took of the 4 of us at the wedding but Miss 10 had to do some weird facial expression but nak tak nak terpaksalah guna this photo jugak to put on the blog. Kids!! Masa ni still quite early lagi, tu yang The Little Misses masih tak tukar baju lagi. Kalau tukar baju awal2, takut pulak ada yang kotor lah, basah lah by the time the pengantin tiba so better lah kan tukar bila dah nak dekat the bersanding time :-).

Selepas jenuh the girls menunggu, akhirnya tiba juga masanya for them to put on the flower girl dresses, hehehe…

IMG_0620

The flower girls tengah menunggu rombongan pengantin datang. I was really happy with the dresses and my Along buat the head dresses which are so sweet.

IMG_0645

Can you see the twin baby girls? Baju diaorang pun I yang buat jugak but not the same style as the flower girls but from the same kain.

IMG_0661

IMG_0658

 IMG_0667

Pengantin and rombongan and the flower girls leading the way (and I pulak leading the girls to make sure diaorang jalan tak laju sangat and tak perlahan sangat, hehehehe).

IMG_0678

IMG_0693

Dengan parents from both sides

IMG_0697

Masa makan beradab..

IMG_0627

IMG_0631

Cupcakes buatan I. nampak no sememehnya kan, hehehehe…

IMG_0758

Lastly, gambar pengantin dah basi. The Other Half suruh I saje2 buat muka serius ambik gambar. I pulak gelak aje tengok dia cuba buat muka serius giler, hehehehe….

44 comments:

s.c.h.u.l.t said...

huhu.comel!~

now I know baju2 tu untuk apa. tak faham gak kenapa banyak sangat dress~

oke. the cakes sangat best!~ ^___^

Sizuka said...

lawa la k.min the dresses!! alahai.. frust tak dapat pegi :(

ibu emy efy eqy said...

cantiknya flower girls tu!
especially your daughter.
pandainya buat cupcake. sweet sangat...

My Life My World said...

Muka adik beradik LG sepesen jer yer. Dan awak nampak kecil di atas pelamin itu. Diet menjadi ler ... TOH macam gaya nak mintak tol sebelum pengantin naik pelamin jer ... hehehehe

Rima said...

Love all the photos taken... meriah sangat... teringat waktu dolu dolu orang buat majlis kawin kat sini.. nowadays semuanye pasang siap... tak syiok ah.. anyways can i hv ur email adrs? tks!

somuffins said...

LG, tengok gambar pun dah terasa penatnya tapi mesti seronok kan? BTW, mana datang baju hijau you tu? Managed to sew it yourself ke? Tahniah dpt adik ipor ;-)

Aini said...

the bajus are so cantik.. and the gals look so comelsss on it.. ;)

LOVE2COOK said...

Hi Sis...everytime I look at those pics...my eyes are just concentrating on ur gals...hehex!!!

The flower gals are so lovely in their dresses...ehem ehem...:)

I'm very sure ur gals would have been the center of attraction on the day! Especially Miss 6!!!

The last pic of U n hubby is sooooo cute! ;)

Wow, jln2 Megamall erk??? Happy holidays to U again ya! :)

azieazah said...

Wowww.... cantiknyer flower girls tuuu... yg kembar tu siap berputing tuuu...

Cupcakes tu nampak cute sangat...

Syuhada Kamal said...

cutenyeee those flower girls tu..berbaloi2 akak jahit..plus head dress..nmpak comel abis..:)..amboi! bersanding 2nd time yer..hehe

jana said...

Mynn,
sebenarnya ada 3 wedding zana pergi hari tu,tapi makanan yang paling sedap ialah kat rumah Mynn.maybe masakan jawa memang kena dengan selera tekak zana sefamily(almaklumlah)lagipun makanan dimasak sendiri secara gotong royong tu yang payah nak dapat tu,rumah lain semua pakai catering je,yang paling zana suka yang ada suun,kentang tu sambal goreng ya,suka sangat yang tu.Anak-anak zana suka sangat dia kata kenduri rumah mynn tu macam tenang je tak kelam kabut,cuma mereka hairan kenapa makan berasingan lelaki dan perempuan,tu la tak biasa pergi kenduri kat kampung,nasib baik diorang semua ikut hari tu dapat pengalaman baru. Tapi mereka makan berempat mak dia makan sorang-sorang tak da geng he he.

Watierman said...

TQ Min untuk liputan secara siaran tertunggak gitu.....I know...it was a great FUN....even sangat300x....meletihkan....!!!

aku la ros said...

so sweet...

cupcake tu simple but menarik.. upload la gmbar rewang2 lagi.. area umah i tak ada dah rewang2 mcm tu..

ain said...

pengantin yg dh basi tp tetap meletup dan paling popular!!!

seharumkasturi said...
This comment has been removed by the author.
dhaty said...

waaahh..meriahnya kenduri...akak nampak kurus sgt...berhajat gak nak jumpa akak..insyaAllah ada rezeki kita jumpa yer...

frida[norm] said...

yuuuhhhooouuu...meriah nampaknya!
kelebihan rumah dalam kebun sawit (mcm rumah mak saya), sejuk nyaman, redup. ngeheee~~

Anis Rafie said...

kak min..

meriah betul majlis ur brother ni.. the bride and groom were beautiful and gorgeous. Lawar.. so goes to the flower girls and their dresses..

those cupcakes make me drooling.. hehe tak sememeh pun cantik jer.. what can i say, the wedding was a simple yet meriah majlis.. everyone looks happy and cheerful..

wish could go and meet u at the megamall but then kerja lah.. takpelah some other time ek..

cik rara said...

ur kids look so sweet laa,hihihi

zailamohamad said...

kelakar muka serious other half kak Min, owh..mahu ke MV ya..alahai..kejelah hari ni, kalo tak mesti boleh jumpa ngan little misses tu..geram nak cubit pipi Miss 6 yang montel tu

Zaitun said...

Sorry, kak Zai tak dapat hadir kenduri adik Lg ada kenduri di tempat lain.

Kak Zai paling suka tengok gambar pengantin yang dah basi tu,kalau sebelah Lg tu pakai baju melayu lagi tampan.Dah tak sabar kak Zai nak dapat cucu secomel miss 6 tapi entah bila agaknya.

0ne~E said...

gambar yg last tu plg cute , haha , :D

Mia's Mom said...

Salam LG (:-D

Nak kasi senang cerita I became your follower to ensure that I am not missing any of your entry. It's been a week i supposed and boy...! I'm so happy to see a new oppss... two new entries. A lovely wedding yeah! And you looked so demure despite being tired - thinking of those tenaga yang kena perah prior to the wedding. Your Little Misses are soo... radiant and yes! It is a rare sight for a Mat Saleh to basuh pinggan mangkuk during kenduri - Bravo to him (:-D) Anyway, sayur ( terlupa namanya apa) yang campur tempe (it is lodeh) mesti ada sama, kan? Hmm...kecur air liur teringatkannya. I pernah gi wedding kat yang hidangkan sayur lodeh (kalau tak salah la) and catfish goreng berlada - Pehhh! I tak malu tambah nasi! Anyway, Happy Holiday and Be Safe! (:-D

Adnazthie said...

Salam LG..kalau gambar terakhir tu, the other 1/2 pakai baju melayu hijau bersamping..memang macam pengantin yang diperbaharuilah bukan pengantin baru.
Kepada pengantin pula semoga berkekalan ke akhir hayat jodoh kalian..Amin

dd said...

sdap plk tgk cupcakes akak..hihihi saje tanye yr hub n anak2 kalau kat kg berbual cakap melayu ke cakap org putih... mesti atok dia gelihati je layan cucu2 mat saleh dia..hihihi

Yati-M said...

cantik cupcake tu .. dgn flowergirls... meriah sungguh...

petunia merah jambu said...

kak LG, menengok gambo2 ni sumer mbuatan hati meruntum2 nak balik.... er tapi xde dah wdding in the family only kezen2 jer but definately ada rewang... esp hujung thn ni ada 4 kezen nak kawin.
btw... all the girls loo awesome in those dress. so were u n yr man on pelamin...

Mat Gebu said...

salam LG....
Meriahnya majlis u, kalau lah i dekat situ, of couse leer mat gebu singgah!!...tahniah utk adik LG juga..and lagi satu lawak...mat saleh u tu, muka serius habis, mcm "ah long"..maaaaa....

ati_emylia said...

salam k.min,
tak payah diet lagi lah...dah kecik sgt tuh hehehee....

TOH tu lawaklah posing mcm tuh...takut org tgk kalo pengantin mcm tuh..hahahahah

MNFNF said...

salam kak LG..
nak tanya sket..bila balik Ijok tu..hubby kak LG speaking malay ke english with your family ?

Sue said...

Kak Lg, kita pergi PD lah pulak ikut kakak, so tak dapatlah datang kenduri kahwin tu.Kalau kat Lg gi mana2 lagi nanti update aje ye..mana lah tau kan kot kot we are at the same place and at the same time, dapat lah berjumpa.

hasni said...

masa ni hasni kat kk
sibuk ngan wedding abng jgak
kalu x
blh dtg n berkenalan dgn kak lg kan
huhu
bila la boleh jumpa ni
newey
flower gilrs tu comel2 bah

kak ina kl said...

memang cute flower girls tu semua...

Ayu said...

salam k.min...

cantik pun dresses yg akak buat tu.simple but nice! uuwwaaa...akak pi mid valley ke? awat tak mai jmpa ayu kat opis? dah dekat sgt dah tu....

indahhouse said...

Salam kak LG,
betul2 rewang orang Jowo ni, kak.hihi.

Saya dan suami cibok manjang minggu ni. Mak ngan ayah kat Banting masuk wad aritu. tapi dah kuar semalam.
Ni baru nak baca entry kak LG.
kat Banting n Sijangkang pun, dah banyak guna katering.

Foto lauk pauk rewang ada tak, kak?

Sonok tengok anak2 kak LG serasi ngan orang kampung. Mesti Hubby kak LG tu peramah dan rajin, kan? First time saya tengok Mat Salleh basuh pingggan time rewang. hihi.

Comei sungguh Flower girls dan dress hijau tuh. :)

lemongrass said...

schult,
I ada 6 nieces n plus my girls jadi 8 so tu yg klu I nak buat flower girl dresses, I kena buat 8. Kalau tak, adalah yg menangis nanti, hehehe

Shidah,
tu lah, sape suruh tak datang! You busy ye?

Ibu emy efy eqy,
I buat the simplest cupcakes sbb memang tak pandai nak buat yg fancy2 tu :-). I pun gembira hati tengok the girls all loved their dresses.

Kak Acik,
memang semua adik beradi kira 1 acuan lah, hehehe. I nampak kecik sebab duduk sebelah Hubby yg sgt besar itu, hahahaha

Rima,
thank you. Memang meriah kan kenduri kahwin yg kat kampung ni. I think nanti masa zaman my kids surenya dah takde majlis rewang mcm ni. My email add is lemongrass@y7mail.com.

CikSom,
Like you ckp, penat but so fun :-). Baju hijau I tu PKNS Shah Alam mari. I went there a few days before the wedding semata2 nak cari baju hijau, hahahaha. Nasib baik jumpa you!

Aini,
thank you :-)

Love,
Hari tu I wish I could watch the guests' reaction bila diaorang tengok the flower girls. It would have been nice to know what other people were thinking, hehehe..
The girls memang were the centre of attention from that Saturday lagi :-)

Kak Azie,
Alhamdulillah, the dresses fit them well and nampak cantik on them haritu :-). Yang kembar tu saje letak puting so diaorang tak melalak, hehehe...

Syuhada,
I rasa head dress tu memang betul2 sweet kan.Kakak I yg buat tu. I pun rasa happy sgt2 sbb the flower girls looked really pretty in the dresses yg I buat.

Zana,
Sukanya we all dengar yang you 1 family suka makanana jawa. I pun suka sambal goreng tu sbb memang dah lama sgt2 I tak makan. Actually klu tak makan berasingan pun takpe tapi I pun tak tau kenapa semua orang tetiba makan asing2, hehehe.... I guess sbb penanggah bila tetamua sampai terus aje asing2kan kot,hehehe..

lemongrass said...

Kak Watie,
Dah habis penat sikit2 baru boleh buat delayed telecast, hehehe.

Ros,
Masa my parents dah pencen and pindah kampung ni lah baru we all rasa rewang2 ni. masa I kecik2 dulu rewang kat rumah nenek kat kampung ajelah :-).

Kak Ain,
pengantin dah basi ni the groom aje yg popular, hahaha

Dhaty,
Akak nmpk kurus sbb duduk sebelah orang gemuk, hehehe... Insyaallah klu ada rezeki, boleh kita jumpa :-)

Frida,
Memang nyaman kan tp takut ada ular aje lah masa tgh sibuk2 rewang tu, hahaha...

Anis,
Majlis kat kampung meriah sbb dr Saturday nite dah terima tetamu and then tetamu pulaknya sampai 1000+ and then dgn rewang lagi,hehehe... I'm glad it's all over though :-).
CC tu the simplest most basic deco aje sbb I'm not a pro :-)

Cik Rara,
the flower girls semua memang nampak sweet kan :-)

Zaila,
Miss 6 tu sekarang da makin montel you sbb asik makan aje kat kampung ni esp nasi! I yg seriau tengok peha n betis n punggung dia yg makin montel tu, hehehe

Kak Zai,
My hubby memang tak nak lngsung pakai baju melayu sbb dia kata tak larat dia nak kena tenung aje dgn orang, hehehe. InsyaAllah one day nanti dapatlah Kak Zai cucu mix tu :-)

One~E,
hahahahahaha... itu gambar pengantin dah basi :-P

Mia's Mom,
salam. Thanks ye sbb sudi jadi follower blog I semata2 tak nak miss my update, hehehe...
My hubby tu lagi suka duduk belakang tabir jadi tukang basuh pinggan dari jadi tukang penanggah or pengapit pengantin, hehehe
Sayur lodeh jawa tu kdg2 diaorang buat utk makan breakfast on Saturday morning for the rewang people but hari tu my Mak tak buat :-).

Adnazthie,
Thanks for the wish for the bride n groom. My hubby cuma pakai baju melayu masa wedding reception we all kat M'sia and then masa the first 2 years of our marriage. Lepas tu dah tak larat dia nak pakai, hehehe

dd,
My hubby berbual ckp english dgn semua orang sbb my parents boleh ckp english but not fluent lah. All the cousins pun boleh ckp english and the girls akan guna Bahasa Melayu sikit2 bila berborak dgn the cousins :-)

Yati-M,
thanks :-). mmang terasa sgt2 meriah hari tu :-)

Pink Petunia,
I pun since duk overseas mmng tak pernah balik M'sia masa cousins2 kahwin so memang sentiasa ter miss the rewang scenes :-). My parents pun buat kenduri kahwin bulan Decni sbb tunggu we all balik, kalau tak, memang lah akan termiss lagi!

Cik Mat,
salam.. Kalau Cik Mat war2 kan kat blog kata Cik Mat nak dtg wedding kat kampung I, memanglah beribu2 orang akan serbu, hahaha...
Mat Saleh tu memang kdg2 jadi Ah Long, wekekeke ;-)

lemongrass said...

Ati_emylia,
salam. Gambar yg kat pelamin tu memang tak menunjukkan kebesaran I sbb duduk sebelah hubby yg 3X ganda dr I, hehehe...

MNFNF,
Salam. Hubby I tu tak tau ckp melayu, setakat sepatah dua tu boleh lah so klu kat kampung my parents and my relatives terpaksalah berspeaking dgn dia, hehehe

Sue,
We all insyaAllah nak pergi Melaka long weekend awal muharram ni. Lepas tu tak tau nak pegi mana lagi :-)

Hasni,
Macam mana wedding abang you? Sure busy jugak kan. Kat KK ada rewang tak mcm kat kampung I ni? :-)

Kak Ina,
Tu lah kan, budak2 kalau pakai baju mcm tu, nampak sgt2 cute nya :-)

Ayu,
salam. Opis Ayu kat mana ye? My adik skrg keje kat Menara TM kat Bangsar tu. Kalau Ayu keja kat situ, boleh lah Akak kirim barang Ayu ke dia.

~shahila~ said...

salam kak.. wah seronotnyer kenduri kat kg. dekat je la ngan kg mak mertua sy. kat batu arang.. sebelah jek ngan ijok. huhuhuuu

lemongrass said...

Shahila,
salam.Batu Arang tu memang dekat lah dng Ijok. We all dulu masa kecik2 n nak pergi ke Rawang, mesti kena lalu Batu Arang :-)

ReensPorchSale said...

Hi Lg...
Bestnya tengok wedding di kampung.
And I love the dresses that you made.Next time can tempah from you ok?:)

Bila balik Perth?

Ayu said...

k.min...

uuwwaaaa...menara TM tu sepelaung je kak dr tmpt ayu.hehehehe...ayu slalu gak kena pi kursus kat pucuk rebung tu.ayu kat TNB hq....

my little family said...

LG, nampok kecik nya u sebelah ur hubby..hehehe..camno leh kurus ni..padahal selalu masak best2...kasi petua..MA jelessss...hahahaha

日月神教-任我行 said...

走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,聊天室