Thursday, 31 December 2009

Sayonara Malaysia and 2009

We are finally at the airport waiting for our flight to board. Flight pukul 6.30 petang tapi pukul 9 pagi dah keluar dari kampung. My Abah tanya apsal nak pergi pagi2 sangat padahal flight petang. I dengan tersenyum simpul pun berkata, “we all nak pegi shopping kat Midvalley buat kali terakhir before naik flight, hehehehe.” My Abah cuma boleh geleng kepala aje, wehehehe… Sempat lagi tu menghabiskan duit kat Jusco sebelum balik Perth! Ye lah, kita nak tolong menaikkan ekonomi M’sia kan, hehehehe ;-).

On the way to the airport, The Other half said to me, “Can you believe it that we’ve spent nearly 4 weeks in M’sia! It feels so short!” But both of us are happy to be going back home to Perth sebab even though we love our holidays, we did miss our house, our bed, our car, my kitchen (and all the gadgets :-)), and most importantly our coffee machine (hahahahaha). I told The Other Half, jangan pulak tetiba rindu kat kopi ais Mamak! The Little Misses pulak said they can’t wait to sleep in their own beds tonite and play with their toys again esok :-D. Luckily we can sleep in esok :-).

But before we can get to our house malam ni, we really really hope there’ll be taxis at the Perth airport. Sebabnya, it’s New Year’s Eve and obviously there’ll be so many people out tonight celebrating and drinking who’ll be requiring taxis too. Takut aje kena tunggu lama sangat kat airport tu before we could get a taxi home, sure penat giler The Little Misses kalau kena tunggu lama :-(. Dah lah nak go through Australian Customs pun akan ambik masa sikit nya lama sebab kena declare all the food, pastu kena tunggu lama for taxi…… Oh well, nak buat macam mana kan, dah balik New Year’s Eve….

Since the New Year is just around the corner,

We would to wish all of you readers of this blog, a very prosperous, productive and a very happy 2010. May what you wish for for the coming year comes true.

Hope I’ll be updating from Perth tomorrow night with a picture of our dinner. Hmm…dah lama tak masak dinner ni, I’m not sure if I know how to now, hahahahaha… But one thing I know for sure, we won’t be eating rice for at least 1 week! We all dah rindu kat western food (apart from KFC and McD lah), so most probably I’ll be cooking pizza kot tomorrow nite with loads and loads of cheese sudah semestinya :-D.

28 comments:

My Life My World said...

Rajin nyer LG, belum sampai dapur dah fikir nak masak apa. Selamat berangkat pulang ke Perth, semoga perjalanan di rahmati dan di lindungi Allah. AMIN

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Time flies! You are already going back home, ya? Anyway, have a safe journey back. Hopefully you do not have to wait for too long for the cab.

Well, my Best Wishes to You & You Beautiful Family - May 2010 Brings You Happiness, Good Health and Everything That You Wished For,

Happy 2010!

LOVE2COOK said...

Bon Voyage to all of U sis! May U have a safe n pleasant journey back home!

Happy New Year 2010!!! See U all Next year! Yeehaaaa! ;)

Farra Dhelina said...

hpy nu year sis!! ;)

zarin said...

eh eh, i pun kalau dah lama tinggalkan rumah, sure miss my kitchen..bukannya rajin masak pun tp i rasa i kitchen i jugak yg best hahaha..
anyway happy new year to u n family

arapink said...

kak min dah pun balik ke Perth ek...selamat jalan. lps ni jgn lupa membuatkan Ara lapar lagi melihat masakan-masakan kak min lagi....hehehhe..

Happy New Year 2010 :-)

AbbotCottage said...

Miss u n ur little misses already Kak min. Miss u sooooo much!! Semoga selamat sampai ke sana, dan klo penat n menyampah kt immigration tu, sumbat mulut derang ngan tempe, kui kui kui...sure lepas ni 100% kita senang nak bawak masuk makanan. Tayah nk declare yg ngarut tu, ekekekek. Psttt the very theee cerewet country. Syy... So, email me ehh ur address. Sure u got my email add, right? Saaaaaaaaaaaayangggg Kak Min!! JANGAN LUPA TEMPEK GAMBAR MASAKKKK...

Manja said...

La dah balik ke...suka tengok your little misses..cute sangat...HAPPY NEW YEAR dan semoga selamat sampai..

3E said...

Kak LG...

Have a nice journey and happy new year to u n ur family....

p/s: Edelyn n Elyssa kirim salam kat Alya n Zahra....

masz_73 said...

Alahaiii.. kejap jer dah abis coti2 msia kan.. & sayang sekali x dpt nk jumpa ngan u.. maaf ye LG, bukan x mo tp mmg masa terlalu cemburu... ahakss.. bluwekkk.. hehehhee.. tp betul.. since my mom dh x brape sihat ni, hati ni asik ingat nk balik jumpa dia jer bila ada cuti. X pe lar kan LG, kot2.. i pulak yg g jalan2 ke PErth ke? ngeeeeee... (dlm mimpi.. )

Selamat nyambut tahun baru 2010 to u & family...mmmuuuaahhhss... :)

Puteri said...

looking forward to reading your writes in 2010 - happy new year!

balqissy said...

happy new year to you too ;) cant wait to ur first dinner back home. Oh, a pic just enough for me =D

cupcakekasih said...

salam tahun baru Min....semoga 2010 akan lebih semarak kehidupan you + keluarga di sana.

Kak JUN

ain said...

selamat kembali ke perth n happy new year 2010 too!!!!

zailamohamad said...

Happy new year kak Min, sure we all pon dah miss your cooking's pic & selamat menyambut tahun baru 2010!!

jue said...

happy new year min..and family. may the new year brings greater happiness prosperity and all the beauties that you and your family deserve in life.. dgn rahmat dan nikmat Allah.. amin..
all the best.. keep up the good work.. and our blog.. its my favorite.. hehehhe

nj said...

LG..
salam tahun baru 2010...great holidays spent back home ye...
More happier and prosperous year to come...in 2010!!!

Teika Kawashi said...

Enjoy baca akak punya celoteh...Happy New Year to you..May 2010 brings you Health, Wealth, Luck and Happiness..

Aida Narina said...

happy2 new year to you and family!! :)

Rima said...

Happy New Year to you and ur family.. all the best ok!

littlenailofar said...

새해복많이받으세요!

Happy New Year Kak LG and family..

sarah kalam said...

happy new year sis...
wish u all the best in ur life n in health...

Hana' Yusuff said...

happy new year! mudah2an selamat selamat hingga ke destinasi.take care

Aida Rezuan said...

Salam,

Wishing you and family a joyful new year!

adirFrida[norm] said...

Assalamua'alaikum Kak LG,
I have something for you here.

lemongrass said...

Kak Acik,
I sebenarnya rindu kat dapur tu, tu yang tak sabar fikir nak masak apa, hehehe

Mia's Mom,
Time flies when we are having fun kan :-). Thanks for the New Year wish ye!

Love,
We made it safely, alhamdulillah, without too much hassle. Now just recuperating at home from the excess of food kat M'sia, hahaha..
Thanks for the New Year wish :-)

Farra,
thank you :-)

Zarin,
samalah kita. Kadang2 aje rajin memasak but I rasa kitchen I tu complete sgt2 for me, hehehe..

Ara,
tunggu lah kedatangan gambar2 yang bakal membuatkan kamu ngences ye, hehehe ;-)

Abbot,
mentang2 lah I tak pandai buat tempe, you suruh I sumbat tempe kat mulut Customs tu ye, hehehe. Kalau rindu sgt2 kat I, jom lah jalan2 sini lagi :-).Bole kita borak2 sampai lewat malam sambil mengunyak keropok, wakakaka. Nanti I email you ye!

Manja,
Dah sampai kat Perth, alhamdulillah. Sekejap aje pun cuti2 we all kali ni, tak sempat sgt2 nak buat macam2...

Asilah,
Thanks for the wish ana Alya and Zahra said hugs for Edelyn and Ellysa.

Masz,
takpe, insyaAllah next time kalau ada rezeki, boleh kita gather2 kat Kajang tu sambil makan sate wak samuri, hehehe..
Kalau gather2 kat Perth, kena makan sate The Other Half aje lah ye, wakakaka

Puteri,
Thanks for the wish :-)

Balqissy,
I always perasan yang I ni penglipur lara, tu yang everytime I put an entry, it would be so long winded instead of just being satisfied with just the pictures, hehehe

Kak Jun,
thank you so much for the wish :-)

Kak Ain,
thanks :-)

Zaila,
My family pun dah missed sgt2 my cooking and I pun dah gian nak mengambil gamabr food again, hehehe

Jue,
Thank you so much for the kind wishes :-)

Noorma,
sekejap aje rasanya balik bercuti kali ni but it was fun at the same time. Thanks ye for the wish :-)

Teika,
Thanks sbb sudi singgah baca my celoteh and also thank you for the wish :-)

lemongrass said...

Aida,
thanks :-)

Rima,
Thanks and same for you and family :-)

Jaja,
Is taht Korean? :-). Thanks for the wish :-)

Sarah,
Thank you :-)

Hana,
Thanks. Next time you datang Perth, jenguk2 lah I kat sini :-)

AIda,
salam and thank you :-)

Frida,
waalaikumsalam. Thank you for the entry and I'm so glad you like them :-)

Ayu said...

happy new year n welcome home k.min!!! bila ayu baca n3 akak ni,ayu t'ingat kwn ayu yg dok kat NZ tu.dia punya la gian nak mkn kfc.smpai je kl sentral dr klia,kfc dulu yg dia cari.dia dok pulun kfc semggu kat m'sia ni.