Wednesday, 23 December 2009

Forgotten anniversary and cuti2 KL

It was quite funny what happened semalam. We had to rush out from Kampung before 7 o’clock in the morning sebab nak ikut adik pergi kerja. And in that rush, I totally forgot 1 important thing. Bila dah sampai KL and while waiting for the LRT to take us to KLCC, The Other Half suddenly turned around and looked at me and said, “Happy Anniversary Dear! Ha Ha… I remembered first and you’ve forgotten.…” Oops, I can’t believe it that I totally forgot it was our 14th anniversary yesterday, hehehe. I pun cepat2 cover line told him yang I didn’t forget but didn’t have the chance to tell him first aje because of the rush, hahaha… I guess when you are on holidays and your lives are not dictated by the calendars and the dates, you tend to forget what day it is and what date it is kan :-). And then bila dah capai dua angka tu, lagilah makin asik terlupa kot ;-).

But we didn’t do anything special for our anniversary apart from taking this cosy family holiday in KL. We went to KLCC yesterday and The Other Half took The Little Misses into Petrosains but I just lepak2 kat the foodcourt aje :-). After going to Petrosains every year we all balik M’sia, dah malas I nak jenguk masuk, hehehe. And it’s been nice to just vegetate around the pool with a good book while The Little Misses tire themselves out swimming!

Luckily lah we all pergi KLCC tu pagi2 buta (well, tak lah pagi sangat but pagi lah jugak when semua kedai belum bukak lagi except the food shops). We didn’t even bother nak menanya about the tickets to the bridge sebab malas nak menunggu. By the time, The Little Misses and The Other Half keluar dari Petrosains tu at 1 o’clock, punyalah ramai nya manusia tengah queue up nak masuk situ. We were lucky we got there at 9.30 on the dot so tak lah ramai lagi manusia masa tu, hehehe. But definitely it was sebab school holidays tu yang jadi penuh sangat2. KLCC semalam pun penuh dengan manusia.

Layan a few photos of us during our cuti2 KL.

IMG_0978

Mat Saleh laki I ni kan a bit awestruck with the monorail. Ye lah, kat Perth mana ada benda ni kan so tu yang kat Stesen Kerinchi tu pun  still boleh ambik gambar lagi. Dah lah masa tu masih pagi2 morning lagi and penuh dengan commuters going to work. And muka the models semua masih monyok lagi sebab kena paksa bangun awal pagi tu :-). We all berempat memang nampak sangat macam tourists abis, wehehehe…

IMG_0980

Kat dalam tren tu pun sempat lagi ambik gambar. Nasib baik lah orang M’sia ni memang dah biasa tengok Mat Saleh buat perangai pelik2 ni kan so one more Mat Saleh pelik didn’t make them bat their eyelids, hehehe

IMG_0981

Another photo taken at Petrosains. Punyalah banyak gambar The Little Misses kat Petrosains ni sebab boleh kata every year we all pergi, hehehe.

IMG_1005

IMG_1010

IMG_1015

Some photos by the pool…

29 comments:

zarin said...

auwww...anak patung itu terjun pooool..comel comel..
btw, happy anniversary babe!
dah 14 yrs ye?bestnya...

ain said...

Happy anniversary!!! semoga terus kekal bahagia hingga akhir hayat!!!

indahhouse said...

Happy anniversary, kak LG and the other half,
Moga bahagia hingga ke anak cucu. :)

Watierman said...

Happy Anniversary Min & The Other Half 14 years & more to come...moga kekal bahagia hingga ke hujung nyawa...Amin!!!!
Family vacation memang enjoy ...sakan...but bila balik Perth nanti baru terasa..penatnya!!!
But....it is worth it kan Min???

~KB~ said...

salam mynn...
dah ada kat m'sia ye? bn very2 bz... had a vr severe conjuctivitis for a while too... how long will u b in KL? may be we can meet up sumtime... bile balik perth?
~U know who I am~

My Life My World said...

Happy Anniversary LG and TOH ... semoga berbahagia hingga ke hujung nyawa ... Amin

Comelllllllllll nyer anak anak awak, sangat sangat geram saya melihatnyer. Rasa nak gigit gigit. Pssssttt... rasa nyer tak cukup dua jer, tambah la lagi.

bondaqeem said...

selamat ulang tahun LG. semoga berbahagia kehujung nyawa..

hasni said...

kak LG ada kat stsn kerinchi?
kenapa boleh??
huhu
if hasni tahu
hasni jmput dtg umah sewa
hihi
newey
selmat ulang thn kak lg n husband:-)

Ummi said...

Salam LG, Happy 14th Anniversary..woow LG balik cuti-cuti kat Malaysia dah eh..x perasan lak akak..Harap2 LG akan merasa keseronokan sepenuhnya sepanjang bercuti di kampung...Bila la nk dapat jumpa LG dan anak2 yang cute sangat tu...Lama ke LG bercuti, bila balik Perth semula? My best regards to all of you... ^__^

Zaitun said...

Masih belum terlambat ya, happy anniversary buat Lg semuga bahagia hingga hujung hayat.

Dulu Lg 2 hari,anniversary kak Zai 25 dec.

CikMin said...

hepi enibesri LG..semoga kekal bahagian selamanya...dah 14tahun eh u kawen...bila nak tambah LG?

ati_emylia said...

k.min,
emy introduce ur blog kat kwn nih..ni komen dia:
1)Chomelnya anak2 dia....
2)Laparnya tgk food nih....
3)Kurusnya kakak nih...n last but mot least...........jeng jeng jeng...
4)Hansem husband dia(sure kembang kuncup...sengih sampai tinge ur hb) heheheheh

~uG0giRL~ said...

sye tiap pagi berenti kat LRT kerinci sbb keja kat area ctu. kalo tau ada org famous nak naik LRT kat ctu mesti saya tunggu sambil bawak kamera! hahaha

Mat Gebu said...

Hepi anney-berseri utk LG and mat saleh....moga berbahagia disamping keluarga tercinta.....

Ayu said...

happy anniversary kak! moga bahagia hingga akhir hayat.

hm...klu akak leh lupa anniversary akak,ayu lak leh lupa b'day my hb.dia hntr msg dgn ayat b'kias...then baru ayu t'ingat psl tu.mcm akak....ayu pun cover line gak.nak idup kan...hhehehe....

btw suka sgt tgk pp alya n zahra aritu.mcm pakai blusher.rasa nak cubit2 je.nsb baik dpt cium pp zahra.hehehe...klu tgk dorg dlm gmbr cantik n cute,tgk live lg la sgt.

J.U.L.I.E said...

happy anniversary..
14 thn...lama tuuu..
semoga kekal bahagia..

iaaini said...

Happy Anniversary to both of you! Semoga berbahagia selalu.

I ada hantar email to you, jangan masuk spam dah le. Nanti check yek.

An

arapink said...

Happy Anniversary Kak Min & hubby...

Moga sentiasa bahagia, ceria & gembira dibawah lindungan-Nya disamping anak-anak yang cantik :-)

Liasari said...

happy anniversary! the girls really enjoy their holiday ye? this time around pun rasanya i miss lagi peluang jumpa u n family. been busy moving to new hse baru la ni dpt internet connection ... boringnyer!

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

I am always very happy looking at photos of a truly happy family - and yours always bring a smile on my lips and warmth in my heart. You are Blessed, Dear.

Congratulation and Happy 14th Anniversary to you and your Other Half. May both of you have oodles & oodles & oodles (...it goes on) of happiness many, many years to come in this life and the other.

Aida Rezuan said...

Salam,

Happy Anniversary to you and hubby! May you both celebrate much many more!

*Mommy nye tak de join dalam pool? :D

KKPL said...

Happy anniversary babe ;) Many many many more years of happiness & blissfulness..........

azreen1006 said...

heppy 14th Anniversary...

ade satu kemusykilan, TOH mmg selalu masuk pool pakai glasses ke? eehheeh

Rahmath @Anak_Mami said...

Hi Mynn
Happy anniversary to you and hubby, semoga mengecapi kebahagian yg berpanjangan. Your cute kids look adorable kat gambo2 nie and u look so kurus..Eh..bila nak melepak kat Subang Parade..habaq mai cepat !!

kakintan said...

salam LG..HAPPY ANNIVERSARY yg ke 14, moga kekal bahagia hingga akhir hayat dan semoga Allah memberkati rumah tangga LG bersama sama anak anak tersayang.

Adnazthie said...

Salam..Happy..Happy..Happy 14th Anniversary..hope your love will last 4ever...

Wangi74 said...

Happy Anniversary!.I must say that i'm proud because Mike company used to incharge for the Monorail,LRT also ERL projects(signalling and control system) and now they doing the double track project ipoh-padang besar after rawang-ipoh.Siapa kata kerajaan membazir duit..ok apa kemudahan ni semua:).Kan kan kan..Australia pun takde ni..:)

petunia merah jambu said...

wow 14yrs already. congratz kak LG. yr story abt salesgilrs kat kompleks tu also happened to me... i rase depa ni asik duduk dlm kedai je x tahu alam sekeliling yg mcm2. so kekadang i blakon jadi anak datin anak kerabat kekadang bila pakai sempoi2 jadi bibik tukang cuci tandas je. best kenekan depa!

K.Nor said...

happy 14 anniversary Min & BW.. semoga bahagia hingga ke akhir hayat..