Monday, 21 December 2009

Berjumpa kawan2

Hari ni since melepak2 aje kat rumah merelaxkan diri after 3 hari bercuti kat Melaka, I’ll post a few entries today.

It was such a privilege to have met up dengan a few cyber friends during cuti2 M’sia we all kali ni. Memang sangat2 terharu sebab diaorang sudi datang jumpa I and The Little Misses and The Other Half. Kenal pun kat alam cyber aje tapi bila dah jumpa macam dah kenal lama, boleh borak2 bagai :-). And biasalah kan, bloggers or cyber friends bila dah jumpa, kenalah ambil gambar sama2 so boleh letak kat blog, hehehe

Layan lah gambar2 ni semua ye…

IMG_0718

IMG_0740

Nanae and Lily ni jumpa masa wedding hari tu.

Zana pun datang wedding but I terlupa nak ambil gambar dgn dia sebab tukang ambil gambar tak dapat dikesan kemana menghilang pada masa itu, hehehe.

IMG_0831

Jumpa Kak Ina KL masa dia datang rumah minggu lepas. The Little Misses seronok aje berborak dengan Imran, Firdaus and Ira :-).

IMG_0965

Ini jumpa Lia masa we all kat Melaka. Sanggup dia datang dari Batu Berendam ke Alor Gajah untuk jumpa I. Pastu kesian dia sebab we all tak dapat nak sajikan apa2 sebab duk kat hotel kan and masa tu dah kemas segala benda. Sorry ye Lia!

Saksikan lah perubahan di pipi saya. Makin lama makin chubby, hahahaha. Nasib baik tinggal seminggu lebih aje kat M’sia ni, kalau tak bukan setakat pipi aje yang makin chubby nanti, perut n peha n lengan semuanya akan naik chubby :-D.

Thanks ye kawan2 semua sebab sudi datang jumpa we all :-).

Esok we all nak pergi jalan2 lagi but just sekitar KL aje. The Other Half ajak gi tidur hotel kat KL and ronda2 KL from there instead of nak ulang alik from kampung. So, malam tadi balik from Melaka, we all pun surfed the net and decided on Duta Vista suite as our tempat lepak2 while in KL. The Little Misses seronok tengok the complex ada swimming pool (tak habis2 dengan swimming pool diaorang!). Hopefully, ok lah tempat ni as a place to sleep and vegetate :-).

Esok rasanya we’ll be going to KLCC nak naik the bridge and then nak pergi Petrosains. But I’ve been to Petrosains so many times so I told The Other Half to take The Little Misses into Petrosains while I pergi window shopping or duduk lepak2 minum kopi sambil baca novel :-). Best jugak kan idea bernas I ni, hehehe.

28 comments:

katak_78 said...

hoh...kalo la lyn dekat..nak ajer jumpa kak LG!!! NApe tak jual Fridge magnet sis??musti ramai nak beli...

saudah said...

Duta Vista mmg best apartment dia. Pool pun ok. just that if akak nak keluar, tunggu till morning rush abis, if not, stuck in d jam.

tapi dekat dgn kl. but peaceful jugak la kat situ.

azieazah said...

Wahhh seronoknya dapat berjumpa kengkawan..

Hmm... rasanya kalu nak naik bridge Menara Petronas tu, better beli tiket awal pagi. Sebab cuti sekolah memang kene Q lama..

Kalu beli pagi, mungkin petang baru dapat naik.. So bleh plan program.

Kalau ada plan nak ronda area BB, bagitau ler.. Bleh gak Kak Azie pegi sergah..hehehe

Sizuka said...

k.min, call me yek! nanti mintak nombor dgn rodd, nak jumpa k.min. maybe esok boleh jumpa kat klcc :D

Ray said...

Kak LG,

Nak tambah skit apa azieazah tulis kat atas. yes, kalau nka naik KL Skybridge tu, kena ready kat tempat collect tiket tu as early as 6.30 in the morning!!BTW tiket tu takyah beli, just collect je sebab memang free pun. Tunggu nak ambik tiket, then tunggu nak naik punye la lama, tp dah samapi kat atas kita cuma ada masa 15 mnit jer huhuhu..

And make sure lutut boleh tahan nak berdiri lama2...sebab kena queue..Hehhe, then bila q dah gerak mmg rasa macam ular plak sebab pusing2.

Mcm Ray dulu start q pun dlm pukul 7.15 cemtu, and we only got up there at 4.30!!!

Can only imagine ni time cuti sekolah macam mana pulak. So...make ur way there reaaaalllly early ok sis!!

zarin said...

kenapalah miss 6 tu comey sangat nih...macam anak patung je gamaknya...kikiki...
komen yg sungguh tkde kena mengena ngan n3 kikiki..
btw, selamat bersuka ria ye!

masz_73 said...

amboiiii mokcik lily penuh nasi berkat & rambutan kat tangan.. mcm takut org amik jer.. kot ye pn letak ler dulu masa brgambar tu.. wakakkakaka... :))

jana said...

Mynn,baca novel apa tu,jangan lupa baca novel yang zana bagi ya,kalau ras best next time novel baru dia zana akan bagi mynn lagi:-D

JiEjAh_DeEn said...

enjoy puas² sebelum balik ,nanti rindu²an pulak hehehe

Aliza said...

salam...
mmg betul. time cuti sekolah ni, elok la subuh kat masjid klcc tu, pehtu terus gi beratur ambik tiket.

if i'm not mistaken, they only give out between 200 - 300 FREE tickets a day, so it's definitely first come, first served basis.

Q's start as early as 6.30am, and if you go ard 8 - 9 (which is NOT possible during KL rush hour traffic), be prepared for the afternoon tour.

GOOD LUCK!

lain kali, kalau nak closer hotel so that can walk and no need to go thru rush hour traffic, drop me a note ok :-)

i'll do what i can to help.



cheers!

iaaini said...

Really hope can see you, tapi nak buat macam mana, jauh sangat. By the way, I'm going to KL this thursday nite, plan nak jalan2 kat KL. When are you going back to Perth? Boleh bagi your email address?

An

Mia's Mom said...

Salam LG :-D

Bestnya dia orang dapat jumpa dengan LG & family. Agak2 LG ada plan tak nak berjalan2 ke sini? Kalau tak Dundee pun, Scotland ke? England pun tak apa, asalkan I tak ada kelas, hubby dapat cuti dan waktu cuti sekolah budak2 (banyak pulak syaratnya ya? Bukan apa kalau kat sini bawa budak2 jalan masa bukan cuti sekolah takut Ibu & Baba dia orang kena tangkap), I will come and see you. Lagi best kalau LG ke sini, duk je lah rumah I.

lemongrass said...

Katak_ayu,
Kuantan tu jauh sgt lah utk we all pergi lepak2, hehehe. I ni bila balik M'sia memang hajat hati nak lepak2 aje so ada tersangat lah malas nya nak berjual FM tu :-)

Saudah,
thanks ye for the info. Kat KL tu yang malas nya jam tu lah kan, penat duk dlm kereta aje nanti!

Kak Azie,
I told my hubby about kena pergi awal2 klu nak naik bridge tu, dia kata, tak payah lah mcm tu, hehehe

Shidah,
Set. Boleh lah you temankan I nanti lepak2 kat kedai kopi while the kids kat dlm petrosains :-)

Ray,
we all baru aje ingat nak sampai situ around 9 pagi and we all ingat dah awal sgt lah tu, hehehe. SInce you dah bagitau mcm tu, terus lah my hubby kansel aje nak naik bridge tu. Tak sanggup weh we all nak beratur berjam2 semata2 nak naik for 15 minutes!

Zarin,
Anak patung yg chubby kan, hehehe

Masz,
Makcik Lily tu bila tau kat belakang rumah we all tu ada pokok rambutan, terus dia menyenseng lengan baju kurung mengait pergi mengait buah. Sanggup tu pakai kasut cantik masuk kebun, wakakaka

Zana,
Thanks sgt2 ye bagi I novel melayu. Memang I nak bawak your novel tu and nak baca esok, hehehe

Jiejah,
Masa balik M'sia ni lah memang kitaorang buat segala touristy stuff. Sbb bila lagi kan nak jadi tourist ni, hehehe

Aliza,
we all kansel lah nak pergi the bridge tu sbb after semua orang said betapa awalnya we all kena ada kat situ semata2 nak dpt tikets, terus tak sanggup we all nak tunggu, hehehe
Thanks ye for the hotel offer :-)

An,
we all balik Perth on the 31st but thursday night ni, dah balik kampung Ijok semula. Ingat nak stay kat KL sampai Jumaat tapi takde room pulak kat Duta Vista tu so terpaksalah pergi until Thursday aje.
My email lemongrass@y7mail.com

Mia's Mom,
hehehehe... selepas bercuti kat M'sia, memang takde duit dah nak pergi mana2 lepas tu :-).
My hubby dulu ada planned nak buat sabbatical kat UK but bila dia dah pindah tempat kerja ni, dia nak buat kat US pulaknya.
But memang teringin sgt2 nak lawat UK tu :-). Lama lagi ke you kat sana?

s.c.h.u.l.t said...

hehe.comel je little misses. so fast masa fly (ceh rosak bahasa)

tinggal another 1 week je? :)

ati_emylia said...

hua hua hua esok kijer....k.min suruh k.shidah aka k.sizuka belanja...dia ade share kat chilli's..heheheh ampun yea k.shidah....

myrainbowdreams said...

kak,bila nk g ptrosains?
i work there.. i bole dpt kan tiket sky bridge for u..
anything cntct me tau.. btw,tiket brige cpt sgt habis.. dlm pkul 9pg dh sold out dh.. kalau nak,sms i tau..

013 3618590

myrainbowdreams said...

btw,kalau stay dkt impiana hotel mmg sgt best.. i slalu stay dkt sana..
hehe

Mummy Qis Adri said...

wah wah akak ala2 artis gitu..information cepat dan express diterima.tu blom kira sponsor nak masuk petrosains lagi..hehe bertuah akak..rezeki anak2 hehe..kalau kengkawan ada yg stay lagi kat tmpt saya keja dulu leh gak saya tolongkan psl skybridge tu.mmg cepat habis..tp xtaulak kot2 ade rezeki tiket lom habis gi..kalau akak stay kat corus hotel,pepagi leh akak jln kaki sensorang cop tilket dulu hehehe..

arapink said...

hai kak min,

seronok betul balik kampung yer. ara suker tengok semua gambar, termasuklah gambar kenduri adik kak min. kalo ara jumpa kak min, dah sah muka ara pon ada dalam "Salam Dua Benua"...hehehe

sukernyerrrrr!!!!! :-)

Queen of The Desert said...

Bestnye! seronok jugak jumpa cyber friends..Kalau merayau kat sebelah middle east bolehlah jumpa ekk.

Mira Marlena said...

Jeles...jeles sungguh tak dpt nak jumpa kak Min nih...:P kat mana lagi kak Min plan nak gi? Holla holla la sikit kat kita ni ha...

Kak Min pakai hp tak kat sini? Kl ada boleh le bercontact2 kot-kot dpt jumpa ke...I ni kalau takat PJ tu boleh le drive tp kl KL hm..payah sikit...

Let me know kalau Kak Min drop by Shah Alam/PJ/Subang Jaya ya?

Mia's Mom said...

Salam LG (:-D,

InsyaAllah, kalau ada rezeki plannya nak sambung ke peringkat satu lagi. And by end of next year hopefully we can change our visa status to Tier 1. And if everything is according to plan, lamalah jugaknya kat sini. Harapnya kami masih di sini bila LG datang ya! Bestnya!

lindafendi said...

salam..weh bestnya kak min dpt jmpa ngan kak ina kl ekk...heheh..bila la leh jmpa akak ni..ha'ah la pp akak tu nmpak chubby sket but ttp cun..hhehe..

azieazah said...

LG..
kalu free pada 26hb nanti (Sabtu) jemput ler datang join Bloggers Gathering di FRIM, Kepong. Jam 10 pagi

Ada perjumpaan bloggers yg dianjurkan oleh Sdr Mazidul Akmal Sidik TV3.

sesapa pun leh datang. U leh bawa anak-anak U mandi sungai di situ.
Mereka buat konsep santai dan pot luck..
sila klik sini > http://mazidulakmal.blogspot.com/

faa said...

hi kak min.

saya mmg suka baca blog akak, dalam seminggu kalau tak chek apa yg akak update, mmg tak sah. and i managed to drag my friend to involve reading your blog, as addicted as me =) cuma, baru ni la dapat comment, selalu tu tak sempat, baca je kak min punya celoteh.

kenduri adik kak min hari tu, ada juga hajat nak pegi, tapi out station, tak jadi. surprisingly, kawan baik saya pun duduk di ijok, happened to be, arwah ayah dia pun nama sama dengan ayah kak min, maarof. and when i asked her, she said she knew your family, your mom used to be her teacher. kecilnye dunia,kan.

anyway, i really hope to see u someday, InsyaAllah. send my warmest regards to the 2 little misses and your hubby. enjoy your holiday.

Ummi said...

Salam LG,
Waahh sonoknya dapat jugak jumpa geng2 blogger sambil bercuti2 tu eh..Your little misses pun nampak serasi dengan sesiapa saja eh..Btw, may you have a great and meaningful moments during your holiday... ^_^

Ayu said...

k.min...gambar ayu dgn akak je takde kan? hehehee...ok gak tu sbb masa tu ayu tgh selekeh.btw sronok sgt dpt jmpa akak n ur kids.dpt cium si pp chubby tu lg.hehehehee....

zailamohamad said...

Haritu Zaila jumpa Kak Ina KL dekat Mister Potato Fiesta tu, orangnya ramah & yes we talk a lot bout you!! hihihihi..i was just so excited that she have already meet u & the gang in real life..hahahahaa..dia kata anak2 akak semua comel2;)