Wednesday, 28 May 2008

Miss 4 1/2 is still sick today so she stayed at home with me. Rasanya seminggu dia tak pergi sekolah ni but at least baru pre primary bukan high school so takpe lah nak ponteng lebih2, hehe... Nanti nak balik M'sia pun kena ponteng lagi. The schools here don't really mind kalau budak2 nak take so many weeks leave from school to go on a holiday because for them, pergi holiday tu pun kiranya belajar juga sbb the kids normally will learn new things masa on holidays. Miss 9 dah banyak kali juga lah 'ponteng' from school for up to 4 weeks at a time sebab balik bercuti ke m'sia since she started kindy. Nak buat macammana kan, dah hidup perantau, hahaha....

Dinner malam ni nasi minyak sempoi with daging kambing masak briyani (from MyResipi), baked chicken and sayur goreng. Daging kambing tu utk the adults sebab Miss 9 memang tak makan anything spicy and Miss 4 1/2 tak lalu makan sejak sakit ni.

3 comments:

Intan Rosnitta said...

Hi LG...

I really miss to read your story yg pjg lebar tu. Tgh2 mlm pun dtg merayap rumah u...hihi ;)

Cian Zahra. Moga cepat sembuh. Take care ok...

Mommy Lily said...

ooo..mcm tu ka sekolah kt sana...best kan..kalau kt sini 2 hari tk gi sekolah pun cikgu dah kecoh dah nak mintak surat ibu bapa..

sedapnye kambing beriyani...rajin la you ni LG. byk dah beli brg2 nak balik kampung?

lemongrass said...

hi Intan,
sian u bz kan.But tgh mlm pun sanggup merayap gi rumah i nak baca story i yg panjang lebar,hehe...nanti u dah tak bz,barulah baca sekali bnyk u,hehehe...

Hi Mommy Lily,
Kat sini pun tengok budak n parents jugaklah maybe. But so far we all slalu ponteng bersebab so tu yg tak pernah diragui,hehehe..
I ni tak rajin sebenarnya Mommy Lily,klu ada benda yg bole di 'shortcut',dah sure i akan buat,hehehe...