Sunday, 9 February 2014

Weekend story

Maybe some of you dah tau yang after Xmas and masuk New Year, memang banyak sale kat Oz ni.

And bila sale, memang betul2 sale.

And kadang2 sampai masuk bulan February pun masih lagi tengah sale.

Untuk orang2 macam I yang suka sale ni, memang happy aje lah, hahahaha.

Like yesterday, we went out for a ride and a walk to the shopping centre.

Tak lah jauh mana, cuma around 4kms aje from the house.

So The Other Half and I walked while the girls rode on their bikes.

Sebenarnya ada hikmah jugak we all jalan kaki ke shopping centre tu, sebab….

Bila terlalu depan kedai yang ada sale macam ni

IMG_0520

IMG_0522

Memang hanya boleh tengok aje lah sebab berat giler nak bawak the frying pans jalan kaki balik rumah.

Alhamdulillah kata The Other Half sebab tak boleh bini dia nak menggila semalam, hahahahaha….

Sebab a few weeks ago when we went to the shops by car and tersinggah this same shop yang ada sale barang lain masa tu, I sempat jugak rembat 2 big pans that were on sale at 60% off!

20140126_063048188_iOS

You can never have enough pots and pans kan Smile.

Maybe….. sebab tu kot The Other Half beria2 ajak I jalan kaki aje pergi kedai lately?

Hikhikhikhik Winking smile.

But that water jar I dah ada sebenarnya.

A friend of ours gave it to me for Xmas sebab she found out that I really wanted one.

IMG_9500

IMG_9878

Memang sangat bagus benda ni bila tengah Summer yang panas sangat2 ni.

Tak payah lah asik bukak peti ais aje kan.

And since it’s still a bit hot, semalam we all makan seared sesame tuna steaks with chips and sauteed veges aje.

IMG_7932

IMG_7934

The tuna steak I golek2 kan atas salt, pepper, five spice powder and sesame seeds.

Then I pan fried it on quite a high heat so seared outside but still pink inside.

IMG_7936

I tak habis makan the whole tuna tu cos it was quite big.

Kalau makan sushi style pun sedap jugak kan!

11 comments:

HaFizaH aYu said...

Alahai water jar tu cam menarik jer sis

UmmuAidan-Arissa said...

Kalaulah naik kereta pegi ms sale mmg habeslah kan kena rembat ..heheh..
i pun dok tengah buat comparison nie kalau nak beli utensils kat Oz wise ker tak OTW nak balik mesia..inshaallah..drp yg u citer mmg murah kan..kalau beli beli m'sia..

Rani said...

berkenan betul dengan water jar tu. berapa harga kak lg?

Natrah Norlin said...

water jar tu ada pernah tengok kat parkson..tapi tak ingat harga..hehe..seronok tengok kuali n periuk..especially yang jenis tanah liat...tgk kat AEON JJ mak datuk rm699 regenya ...pingsan

susumanis said...

I x minat pots n jar tu, nk foods u jer..hahaha

shuweet said...

bekas air tu menariknyer...20lebih je ausie dollar ek..kalau duit sini brape la ye

Fifi Nadhrah said...

cantiknye water jar tu..

Tengku Damia said...

Menarik sgt water jar tu.kena carik jugak la satu nampak gayanya.mmg skang kat OZ sales menggila dgn kita sekali jd gila tak tau nak grab yg mana satu : )

JunAina said...

Nangis Aina kat Malaysia ni nengok sale cam gitu... Orang perempuan kan dah ada pon nak beli lagi kata suami Aina...ahahhaa...

Miss N said...

k.lg...besar mata water jar tu? yg 1st pic tu lemaon ke? besar giler hirisan lemon tu..baka ape tu??

tifa anvar said...

cutelh waterJar tu. mesti sis LG pn meroyan tngk sale tu kn. hehehe