Saturday, 13 April 2013

The magic thing

All of us went for our flu shots today.

Dah nak masuk Winter kan so memang well known for its flu ‘outbreak’.

This morning I was feeling 100% but malam ni after the flu shot, I’m feeling a bit under the weather.

Definitely all the flu symptoms are here albeit milder.

I told The Other Half yang my immune system must be really good sebab cepat aje it reacts to the vaccine.

The Other Half pun is feeling slightly feverish.

Miss 13 is still 100%.

Miss 9 had her flu shot about 2 weeks ago and she did get some mild flu-like symptoms post shot.

Miss 13 memang kebal!

Hahahaha…..

Nasib baik lah our flight to Msia bukan esok or else memang pengsan kejap lah on the plane kalau demam.

But I still have to do all the packing and tidying up the whole house before we leave kan.

So, for dinner malam ni, nasib baik ada magic freezer kat rumah ni, hahahaha….

To people who ask about how big is my freezer sebab segala benda I sumbat dalam tu, tak lah besar ala2 freezer kedai tu Smile with tongue out.

(I wish sometimes I ada freezer bagak macam kat kedai tu sebab lagi lah boleh sumbat macam2 tapi I sedar sape I, hahahaha).

This is our freezer.

IMG_2307

kena letak kat area dining/family room sebab takde tempat in our small kitchen to put the freezer.

IMG_2309

And this is how it looks like inside.

We love the drawers sebab we can see everything in them.

Tapi kan, sebab I ni kemetot and the freezer is taller than me, I kena guna the stepping stool untuk tengok what’s inside the top drawer!

Hahahahaha……

Masa mula2 beli dulu, memang I sangat organized.

Each drawer is meant for certain food stuff only tapi sekarang ni ada lah jugak campur2 because bila dah penuh sangat, I have to just stuff the food anywhere there’s a space kan Smile.

In our kitchen area, we have 1 fridge as tall as the freezer. And just outside the kitchen door in the garage/carport, there’s another fridge-freezer.

Tu sebab I boleh sumbat macam2 in the freezers and the fridges, hikhikhik…..

13 comments:

penDragon said...

I suka magic freezer you k LG...nak jugakkkkkk...mungkin one day bila dah tak pindah mana2 baru boleh angkut seketul magic freezer.

||alis|| said...

woooh. seronoknyer peti beso2 gni! :D

Mat Gebu said...

Seriously pal in lep dgn itu freezer, comey sangat...

Rosiah Ismail said...

assalamualaikum...nak berkenalanlah dgn tuan rmh ni....sbb seronok sangat baca cerita dia hari2....kami pun baru g ker Perth minggu lepas..6/4-8/4...2 mlm jer dpt peluk cucu...rasa seronok dpt dok kat sana walau pun sekejap sbb suasananya aman dan damai....

athirah Safarudin said...

sukenye tgok peti akk..pnuhnye

ummuaidan said...

mmg bestlah akak n yer freezer nie..banyak drawers taklah bercampur adik sangat..much better than chest freezer kan..btw this type must b more expensive kan kalau banding ngan chest freezer...

Badar The Great said...

wow .....mcm2 u sumbat dlm freezer tu ya. Akak tak pernah nmpak dis type of drawer freezer kat sini. i nvr store anythin for long in my fridge, mrka at home ni tak suka.
LG u mesti dh start countdown to balik kampung ya, yeehaaaaaa. selamat bcuti, jgn blog pn cuti jg tau, nanti windu lak akak nk baca ur story mory, hehehe.

Lisa H. said...

Perhaps I should trade my 2 doors fridge/freezer (spare) to this... boleh I letak segala mak nenek dalam tu ;P and use less space in my garage :)

Huda Ahsin 2 said...

Jatuh cinta la pulak kat freezer you tu...

~Kak Nah Backyard (^_^)~ said...

bestnya freeze LG boleh letak macam2. siap drawer lagi..kalau knah pun mesti kena guna kerusi juga =) Selamat bercuti

ika said...

Yeah,finally dpt tgk magic freezer akk...huhu

Aida Salleh said...

Wowwww...i love that freezer...no wonder lah u boleh simpan segala banda kat dalam freezer...rupanya mmg besar giler freezer u....suka suka sukaaaaaa...

Amilita Zaini said...

Besarnya freezer! Wow. Sebesar fridge I okeh. *wow lagi*
Memang peti ajaib :)