Monday, 15 April 2013

The laziness is kicking in….

I told the girls to pack their hand luggage just now.

So, busy lah diaorang pot pet pot pet deciding on what to bring in their hand luggage.

Miss 9 still has to take along a few of her soft toys…

But I slalu akan set limit berapa ‘ekor’ soft toys she can take along and this time it’s only 2 Smile.

Dah halfway through their packing, I pun told them to make sure that they are not taking along any sharp objects.

Miss 9 said, “I’ve got scissors in my pencil case but they are a bit blunt already.

Erkkkkk….

Nasib baik lah we knew about it now not masa at the airport during the scanning!

Kalau tak, adalah muka I keluar kat OZ news sebab bawak masuk scissors dalam plane.

Tak pasal2 glemer I sekejap, kahkahkah….

And since we’ll be busy for the next few days, I pun dah start masak benda2 yang simple aje.

Malam ni, I made toasted chicken sandwich with potato gems on the side.

IMG_4753

IMG_4748

IMG_4754

I love this kind of food. Sangat2 mengenyangkan tapi so delicious untuk tekak I Smile.

9 comments:

umiyumi said...

Salam Kak,
Haha nasib baik tahu skrg pasal scissors tu kikiki.. kang tak pasal2 pulak. kami pun hr tu terbawa cellotape dalam beg apa lagi kena rampas ms tu jugak le hihihi

Zulfadly said...

kalau x masuk dalam border security, famos lak nanti, hehehe

Nia said...

Salam dear, kalau nak pegi oversea ni memang critical kan, terpaksa review pulak semua barang-barang yang kita bawak, takut terlepas pandang.


norhidana miswan said...

heheheh mmg kene cek betul2 lah kan brg2 yg nk di bwk balik tuh, nsb lah akak ckp ngn budak2 tu psl benda2 tjm tuh, kalu tak mmg redha jelah hehehe...

simple pun nmpak nyummy sgt sandwish akak

Aida Salleh said...

Kalau cerita pasal benda-benda tajam ni biasanya my mom yang biasa ter tak sengaja (hehehehehe) letak guntinglah, pisau lah, nail cliper lah dalam hand luggage...hehehehe.....

Ayu said...

Kak Myn,

bila nak balik Malaysia?? sempat tak kalau nak buat kelas memasak untuk kami di Malaysia ni? hiks2..

Kniedaz said...

belum habis packing ya LG? Sandwich...sedap tapi simple...saya pun suka ^_^

Ummi said...

Assalam Min, apa khabar? Lamanya x jenguk org jauh ni...sori yea, akak pun ntah bizi apa x tau laa...hehe

Tom said...

It is nice to see an article dedicated to this important topic. Thank you for sharing.
survival kits