Tuesday, 16 April 2013

A few more days and around 5+ years!

This blog will be unattended masa I kat kampung.

Sebab internet sudah di disconnected kat rumah Mak I tu for about a year kot…

I can only surf the net, check my emails, check everything kalau I pergi makan2 kat Zafarullah tu or kat KFC tu and use their wi-fi, hikhikhikhik….

Or I buat muka tak malu tumpang my brothers’ 3G or4G…

Memang sahih2 akan dapat withdrawal symptoms lah kalau lama2 berenggang dengan net ni.

Bukan setakat I, the girls pun sure akan dapat withdrawal symptooms gak especially Miss 13, heheheh….

This time it’s Miss 13 who’ll be celebrating her birthday in Msia pulak.

She’ll be turning 14 this Saturday.

When I first started this blog, she was just turning 9!

Sekarang dah nak masuk 14 tahun mah!

Bermakna dah lama giler Mum dia ni berblog kan, hahahahaha……

Dulu muka budak2 sangat, sekarang dah muka anak dara Smile.

But one thing that hasn’t changed is that dulu muka cina, sekarang pun still muka cina jugak, hikhikhik….

Malam ni I masak simple2 jugak.

I made baked chicken wings and pasta goreng.

I tak pernah masak pasta asian style if I’m not mistaken. Selalu I akan masak pasta italian style aje.

Tapi malam ni I buat pasta goreng sebab dah tak tau nak masak apa.

No one wants to eat rice sebab we’ll be eating a lot of that in Msia nanti.

Esok I nak masak chips so tu yang masak pasta malam ni.

But since the baked chicken wings a bit asian-style, tu yg kena lah ngam kan dgn pasta goreng.

IMG_2336

My camera pun dah kena packed away to take bercuti so guna phone aje lah nak ambik gambar malam ni, hehehe….

And ini list yang I letak kat pintu freezer untuk tatapan The Other Half.

IMG_2338

All the food that he can have in that 1 week when he’s home alone.

Ini salah satu ciri2 isteri mithali kah?

Hahahahaha……..

18 comments:

Zulfadly said...

baiada burger tu, makanan bujang, eheh

penDragon said...

Samaaaaa....I pun kalau nk surf internet mmg akan pergi zafarullah....akak jgn lupa ye..order tosai telur kt situ!

Fazlinil Irma said...

cantik tulisan kak min.. :)

Mat Gebu said...

errr...chicken curry (the black style) tuu.rendang eks?..hehe, seksi sangat nama dia...hehe

Yazreina said...

Kak LG balik mengundi tak???hihihi

ummuaidan said...

Bagus kak, isteri mihtali nie..kurang2 taklah kebulur yr hubby ditinggalkan awal..heheh

Along Najwa said...

Teringin nk jumpa akak..minggu ni mmg plan nk blk BB. Tp..aww..malu la.

Saghah said...

fuhhhh mmg isteri mithali. klu saya lah, mmg soh g mkn kt luar je. hahahaha

MamaFaMi said...

1. Happy birthday in advance to Miss 14-to-be.
2. Happy 5th birthday to your blog.
3. Selamat bercuti ke Malaysia.

Kniedaz said...

wah....banyak juga tu makanan dalam freezer...tinggal panaskan je

KakAsma said...

selamat Bercuti cuti Malaysia Min..
Wah teruja dengar..semoga selamat sampai yer..

H O N E Y said...

Ha..don't forget our colanders.......... :))

Gina said...

Have a safe trip Kak LG, selamat berseronok-seronok and makan sampai puas yer kak

Rozita said...

Memang ciri isteri mithali nih....

siti khairani said...

Akak,sy rse akak dh mcm arts hehe.nthla.ble sy surf intrnt, 1st thing msti tgk blog akak.i like the way u write n the word u use its very sempoi..such a beautiful fmly.may u n ur fmly in barakah,insyaallah :-)

umairah dinayu said...
This comment has been removed by the author.
umairah dinayu said...

Teringin nk jmpa..esok g usha akak kt ijok la...hehe dh mcm gila bayang.

PUTUBAMBU said...

mmg mithali... kihkih..

cayalah kak..!