Sunday, 14 April 2013

Busy weekend

Weekend yang sangat busy.

Busy nak cari barang, busy kumpul barang, busy pack barang and also busy ticking off barang on my list yang panjang itu, hahahahaha…..

While The Other Half busy kemas the gardens.

Mowing the lawns so tak lah macam rumah tinggal when we come back, tidying up the outdoor area..

But walau macam mana I buat lists pun, everytime we all balik bercuti ke Msia or bercuti kemana2 lah, mesti ada jugak benda yang tertinggal.

But selalunya things that are not important lah so tak kisah lah kalau tertinggal.

And we are so happy sebab our neighbour yang baik dengan we all dah balik from his long Asian holidays pagi tadi so boleh lah we all mintak tolong dia tolong tengok2 kan rumah, pick up the mails, bring the rubbish bins in….

Lega hati we all nak pergi bercuti when we dont have to worry about the house.

And since naik AirAsia and I’ve bought loads of luggage allowance, I also have to make sure all the luggage and boxes tak overweight.

The girls and I will balik Msia dulu and The Other Half will follow on the next flight because he still has to work that night.

The girls and I will be there for 2 weeks and The Other Half cuma seminggu aje sbb cuti dapat seminggu aje pun.

And we all naik AirAsia sebab beli tiket masa promo while The Other Half naik Malaysian Airlines sebab baru aje beli tiket a month ago Smile.

I said to him that next time we all pun nak naik MAS jugak!

hehehehe……

But masak tetap dibuat walaupun busy.

Sebab nak menghabiskan stock sayur2 and ayam daging dalam fridge and freezer tu.

Tapi from the look of the full freezer, memang tak boleh habis lah, hahahahaha….

Malam ni I masak lasagna sebab dah lama tak masak.

IMG_4736

IMG_4739

IMG_4740

I thought ada lah extra untuk di freeze kan so The Other Half can have it when he’s all by himself at home tapi bila dah makan and dah pack in lunch boxes for tomorrow, habis licin segalanya…..

13 comments:

penDragon said...

Dah dpt rasa keterujaan akak nk balik m'sia!

Khalilah said...

Saya tak pernah missed baca entry salam dua benua. love it so much. kalau buat buku, jual, mesti laku kan? ;)

Arina said...

As Salam LG,
MAS pun lately dah banyak buat offer tickets kalau book awal, kadang2 tu cheaper than AirAsia which included 30 kg luggage + food served dlm flight lagi....

adda syuhada said...

lasagna yang menarik..

Carl Lesmana said...

semoga selamat tiba di mesia kak lg. =)

miszme_ieda said...

Hi K.LG and family, hope you guys have a safe journey home =)
hopefully we can stumble to each other mana2 kat keyell ni. if not, then maybe jodoh kita on screen only =)
I hope this blog wouldnt be left unattended for the next 2 weeks you in Malaysia =P
Your post inspire me to cook; thou literally I dont cook anything fancy yet. haha. biasala orang bujang try to be simplest as possible.

have a good time balik kampung =)

Kniedaz said...

nanti update dari Malaysia pula tau..nak tau gak korang punya plan jalan jalan makan makan di sini hehehe...lasagna..mmmm..sedap tu

babylola2u said...

kak LG..kirim beli coklat..hehehehehehe

suka suka said...

Balik kg ya.. semoga selamat lg selamst sampai

Aida Salleh said...

Wahhh bestnya...selamat pulang (walaupun bercuti...hehehehe) ke Malaysia sis....dua minggu u balik Msia dapur tak berasap lah ya...Gonna miss ur cooking sis (opsss photo jer kot...heheheh)

Zaitun said...

Tentu mak dan keluarga lg juga sibuk untuk menyambut kepulangan anak dan cucu2nya.

Kak Zai juga tak sabar menanti bulan September kepulangan anak In Shaa Allah.

athirah Safarudin said...

smoga slamat smpai :)

Nizs said...

slm sis LG,

happy holidays to tanah Malaya,we all m'sian tgh perang bendera hehehe..

p/s:sis,if dont mind blh kirim fridge magnet?hehehe..

Nizs