Wednesday, 10 April 2013

Changing its shape

Ini namanya takde kerja, cari kerja…..

Dah penat2 the butcher made the sausages nicely into links, I pergi undo all his good work Smile.

Sebab dah tak larat balik2 ambik gambar sausages macam tu aje rupanya so tadi I cantumkan all the links again.

Luckily, the butcher yang I selalu pergi ni tak potong2 his sausages individually.

So, tadi, I pushed all the sausage meat together into 1 big long sausage which I then shaped into coils ala2 ubat nyamuk zaman dulu2 tu.

And taraaaa….

IMG_4712

The metal skewers were used so they stayed in shape whilst being cooked.

IMG_4716

The South Africans sausages which are called boerewors are also shaped like this. But theirs look prettier than mine lah, hehehehe….

IMG_4719

And we had the sausages with mashed potato and onion gravy and salad.

IMG_4718

Memang nampak sangat takde kerja cari kerja kan!

Salah satu cara nak buat the sausages nampak upmarket sikit, kahkahkah.

10 comments:

ibh_sue said...

Sue tak nak cakap banyak... laparrrr tengok menu akak... Heeee

RavishingIn Red said...

Salam perkenalan.... walaupun dah lama sekondeng blog ini...
resepi yang menyelerakan...

Kniedaz said...

yum yum...hujan-hujan lapar tengok sausages tu

kasihredha said...

Cantik la tu...
Bentuk x penting yg penting sedap

ummuaidan said...

sosej ala2 ubat nyamuk nie nampak ktara sedapnya nie..tambah2 ngan mashd potato ngan gravy nyer...:)

indahhouse said...

Salam kak LG,
Tak pernah nampak sosej yg tak dipotong. Boleh buat lengkar lagi, nice presentation kak. :))

Madam Lala said...

buat lapau je... huhu

JaSSNaNi said...

kak min, ni namanya sosej ubat nyamok.. ehehehe

m.u.l.a.n said...

biar takde rupa janji ada rasa..!!! mesti yummeehh tu..

MamaFaMi said...

Very clever presentation. Tapi kat sini, semua sosej kontot kontot... tak leh la nak buat ala ala ubat nyamuk.. :D Kenkadang, nak gak rasa tak de kerja cari kerja walhal kerja berlambak lambak!