Monday, 18 May 2009

 

DSCF5850

Malam ni cuma nak tayang our dinner, bangers and mash with onion and rosemary gravy or nama yang lagi mudah orang faham, sausage and mashed potato :-). The name Bangers and mash ni came from Ye Old London Town originally lah kan, why bangers, who knows! But memang lah sungguh senang and cepat nak masak for dinner. That’s why kat rumah ni, slalu sangat we all makan sausages ni with potatoes in any shape and form. The mashed potatoes I bubuh cream and butter so lagi lah creamynya tu yang asik sungguh bila makan tadi. Even Miss 5 requested to have mashed potato for her school lunch tomorrow, hehehe :-). But healthy jugak lah our dinner tadi because I steamed the veges instead of boiling them to death. So, masih banyak lagi lah vitamins and minerals yang survived the cooking process tu kan :-). Patutnya makan raw, lagi lah bagus kan but takut ada pulak yang tercekik nanti kat meja makan tu, hahahaha……

11 comments:

Ms Red Hat said...

Dear mynn

i ni terketinggalan keretapilah. baru terbaca about your tantrum and i could relate to the incident well. weekend baru ni baru je i lepaskan my tantrum pada my other half. tension dengan assignments,neverending housework and cooking. but when he cooked my headache increased exponentially sebab dapur macak kena langgar todak. lagi penat jadinya though his cooking was quite good!sabar ajelah!

lemongrass said...

Hi Salina dearie,
I think it's the weekend to have tantrums with our hubbies ;-).Regarding the messy kitchen, that's why I'm quite happy bila Matt said he wants to cook only easy simple dishes, so tak lah messy abis 'my' kitchen nanti :-)

ain said...

sesekali mkn cam ni mesti sedap ekh! kalu hari2...mau tembammmmmm!!!!

Flower said...

We had the same lah malam ni except I punya tak se healthy mcm you. Mine was banger, saute onion, mushrooms n tomato with dijon gravy. I tak payah nak sibok2 masak sbb hb tak de. My anak2 makan simple je. So senang je. Monday lak very hectic kat rumah I ni sbb lepas sekolah kena gi swimming terus gi ngaji.

ps - My hb tak pernah masak kecuali bbq. Tu pun kalau bulan mengambang. Kemas rumah pun tak pernah tolong n I pun tak pernah suruh. Buat sakit tekak je. Just pay me enough $$$$ dan jgn complaint kalau I shopping sakan. Kalau dia bukak mulut complaint ke apa.... bak kata pepatah omputih, hell hath no fury like a woman scorned.

lemongrass said...

Kak Ain,
I slalu masak mcm ni sbb slalu sgt malas nya,hehehe. Masak mcm ni so easy banding dgn nasi n lauk pauk.Tapi mmng kena jaga makan lah so badan tak kembang sama :-)

Nora,
Hehehehe, klu u nmpk yr hubby baru aje nak bukak mulut nak complain, u dah jeling dulu ye ;-).My hubby n kids mmng slalu kena bebel suruh tolong kemas rumah sbb it's mostly their mess, tu yg I geram. I kemas, they make the mess!

Flower said...
This comment has been removed by the author.
Flower said...

My hb cuma kat rumah on the weekend je, tp dia mmg pembersih pun. Barang2 dia mmg siap teratur. Bini ngan anak2 je yg suka messy. My anak2 mmg I dah 'dera' kecik2 lagi. Kalau tak kemas semua masuk tong. Tu sbb diaorg takut sbb mommy kan kejam. ;)

ps - mmg selalu kena jeling pun. Tu hb I ckp, dia allowed I beli sunnies bebyk sbb dia takut kena jelingan xray I. Tau pun takut....

fifi said...

kak, first time here...seronoknya tgk makanan sedap2...
insyaAllah, bln 12 nanti saya akan ke Perth..nanti blh mintak tips tmpt mana yg best

Wanida said...

Salam Myn...

Lama dah tak menjenguk ke sini....nanti bila2 jemput singgah dtg umah ok...dekat jer kita...

lorongsetia8 said...

Hai & salam Myn,

i'm a follower , selalu (kadang2 lupa) ur blog, i really like your blog dan cerita2nya so i nak link yours to my blog ya!
i put ur blog under 'daily theraphy' sbb bila baca ur blog i sangatlah rasa relaks& tenang!

hehehe
:)
-nafisah-
http://lorongsetia8.com

oh, btw, i kawan sheri masa kat mrsm.

lemongrass said...

Nora,
patutlah u bnyk sunnies ye, sbb hubby u tak tahan panahan laser, wahahaha... Gelak betul lah (tau jugak takut ye ;-))

Fifi,
thanks sbb sudi singgah my blog. U nak dtg sini in December utk holidays ke study? Boleh aje klu nak tau tmpt mana yg best nak pergi :-).

Salam Ida,
Dah habis unpack barang and kemas the new house?InsyaAllah, 1 day boleh kita jumpa2 :-).

Salam Nafisah,
thanks sbb sudi baca my blog slalu :-).Boleh aje nak link. Nanti I link yr blog jugak ye :-).