Thursday, 14 May 2009

I made meatloaf tonite but instead of loaf shape, I made it into a cake shape and ate it burger style. I’ve never been a big fan of meatloaf but since last nite I dah masak food yang I minat, malam ni kenalah masak food yang the others minat. I thought of mking burger but can’t be bothered shaping the burger patties and grilling them so I made meatloaf instead and just chucked everything in the food processor and then chuck it in the oven. Then the fries pun were oven baked so memang lah senang betul masak malam ni :-). rasanya this week aje dah 3 kali we all makan fries ni, nampak sangat lah I ni malas nak peel the potatoes and create something from them. Much easier to buy the frozen fries and bake them in the oven, hehehehe. Potatoes jugak kan! I think The Other Half would have preferred the other types of potatoes to have with meatloaf tonite like mashed or roast but he knew not to complain;-). Bila I tengah mood malas nak masak, everyone knows not to say anything, hehehehe.

DSCF5833

Nasib baik lah kawin dengan Mat Saleh kan so bila tengah malas masak boleh masak Western food yang sempoi2 ni, hehehehe.

10 comments:

Aymy With Love said...

K myn, aymy bukan kawen ngan mat saleh pon bile time malas yang amat, masak simple2 gitu jerla jugak... sonang kojo... sib baik tekak kami dua2 layannn jer western dishes nie... senang n sodapp... :)

iu @ wid said...

looks cam kat kedaiiii...hehehe

ain said...

akak ni pun 2 3 hr ni malasss je nak masak. laki akak asyik kena mkn roti je.hehe.

p/s..tp kan western food mmg easier to prepare compared to malay food kan.

lemongrass said...

Aymy,
bila tgh malas, mesti kita masak western kan,nmpk beno yg western food ni mostly simple abis :-).Klu my Mum dulu,tgh malas pun kena masak nasi jugak,hehehe....

iu,
kena serve cantik2, nak memikat selera budak2 2 orang tu kan :-)

Kak Ain,
sian laki akak makan roti aje hari2,hehehe.Nasib baik dia tak komplen ye :-). Tu yg our dinner menu mostly western food sbb Mummy dia slalu malas nak masak,hehehe

plearus said...

kak LG,
is that normal burger bread or english muffin? nyum nyum..

saveme_zero said...

dapnya kak....

m y a l i s h a said...

hehehe..

sis.. gud lah kalau hb x kisah mkn western kan cam aymy with love n ur hubby..

my hubby plak lain kes.. kalau western tu once a week bole ler.. but kalo everyday.. sure dia kat mcm2 nanti.. dia x ckp x suka kat all the foodies i cook.. but try 2 give suggestion nak makan chinese food lah.. nak makan puff la.. nak makan mee goreng mamak la.. huhuhu.. if tht starts.. i noe la yg dia dah fed-up dgn thoose foodies (western type which is easier for me 2 cook)

normally kalo malas.. i buat steam seabass atau white promfret.. sonang.. dgn sayur2 skali i steam..

kakakakakaka.. but relly sis, sometimes i headache jugak pk nak masak apa.. so apa lagi mari copycat ur menu.. hehehehe..

mother of two said...

sempoi habis kak.. mmg untung.kalau hubby saya mau pukul 3 pagi gerak suruh masak lagi sbb tak kenyang hehehhe

potpetmama said...

LG-it's alwaz b tt something simple is more attractive..

by d way nak tanye la..betul ke those corning ware n correlle r cheaper kat Australia..
my fren now is in melbourne visiting his wife belajar..sebab dia lelaki susah nak mtk dia find out..wife dia plk baru sgt kat sana..may be u bolh advise i skt psl tu..i igt nak kirim dia belikan kalu murah dr m'sia price

lemongrass said...

Plearus,
that's normal burger buns but kids size so just big enough for the girls but not for Daddy,hehehe.

Sue,
mmng sedap skali skala mkn burger n fries ni kan, hahaha

Myalisha,
terbalik dgn my hubby lah, dia mkn nasi about once or twice a week aje,klu lebih2 tu, adalah yg nak termuntah nanti,hehehe.I lagi lah suka sbb I pun jenis malas nak masak nasi n lauk pauk :-).

Shiela,
Klu my hubby lapar pukul 3 pagi, bangun lah dia sorang2 cari mkn, tak sanggup I nak bangun,hehehe. Tp setakat ni tak pernah lah dia kelaparan tgh mlm :-).

Potpetmama,
klu kat kedai biasa like BigW or KMart or Target, 1 set corelle yg latest design & setting for 4 people (so 16-20 pcs) slalunya around A$70-$80/set. Tp kat Melbourne maybe ada warehouse dia so maybe cheaper kot.I tak kumpul Corelle so tak tau sgt lah klu kat Melbourne lagi murah ke or not.