Thursday, 19 March 2009

Tetiba aje laju giler my hit counter bergerak since I put up the sticky note about the 100 000th visitor, hehehe. Pagi tadi it was still at the 99 2000 mark but tadi I tengok before buat entry ni, it's gone up to 99 809, hahahaha. Tak pernah laju macam ni :-). Kejap lagi adalah yang meng email I with the photo of the lucky number tu ye (as long as it's not you Dear! :P).

Anyway, pagi tadi after sending The Little Misses to school, I singgah the shop sekejap before heading of to work. I only had 1 thing in mind when I made the detour to the shop. Malam tadi we got the Coles Supermarket catalogue in our letterbox and they are selling these 2 things that I have been wanting for so long. Last year when they had it on for a week, I managed to grab 1 each of these things and I dah 'sedekah' kan to my Emak for her to use. And then dia cakap, kalau ada 1 lagi kan ke best, boleh lah letak kat each end of the table masa makan beradap at my brother's wedding nanti. So, I ni sikit nya lama lah tunggu benda ni nak keluar to be on sale again at Coles. Kalau hari2 biasa memang takde stock benda ni kat Coles tu, bila dia buat sale khas benda ni baru lah ada, tu yang sikit nya lama and susah ke nak dapat this stuff. Nak tau apa benda nya?




Cantik tak? Sekarang ni kan semua orang tengah kemaruk anything and everything that relates to cupcakes and muffins. Mat Saleh2 kat sini pun semua tengah kemaruk cupcakes (muffins tu dah biasa lah sebab dari dulu memang biasa dengan muffins ni :-)).

The 'bake and take' set tu memang I berkenan sungguh! I bought 1 for my Emak last year, tapi tak taulah dia dah pakai ke belum benda ni. My Mum ni jenis yang sayang nak pakai benda2 macam ni so maybe masih lagi tersimpan tersorok dalam gerobok kat kampung tu, hehehe. So, lepas ni kalau I buat cupcakes for school bolehlah I decorate cantik2 dengan cream and what not and then tinggal letak balik dlm the muffin trays tu and bawak lenggang kangkung gi school, hehehe. I takde plastic container yang boleh muat isi 24 muffins so memang cun lah dah ada bekas ni kan :-).


The cake stand tu lah yang my Emak kata lagi cun kalau ada 2 sets untuk letak kat meja makan beradab. But it's only made of plastic bukan kaca but still cantik lah kalau nak buat display. So tadi I bought another 1 for her, 1 for me and 1 extra set for............ Hmmmm, untuk sape agaknya ye, hahahaha ;-) ;-) ;-). Lagi cepatlah my bean counter bergerak lepas ni, wahkahkahkahkah......... (but kalau orang tu tak nak, takpe lah, I boleh bagi benda lain :-))

18 comments:

somuffins said...

LG, I'm no. 100020. OKlah tu. Haa ni pasal tempat letak cupcakes tu, you kata kat Coles kan? It means Coles seluruh Perth ke? Banyak ke Coles branch kat sana? Tanya ni ada sebab .. (my sisters r there cuti2 kangaroo).

lemongrass said...

somuffins,
I pun terkejut kjap bila tengok the number tiba2 dah 100 000+, hehe. Bukan semua branch kat Perth ada benda ni but yg I pergi kat Carousel, tadi adalah. Yr sisters staying kat mana? Kalau kat North, kat Morley or Joondalup maybe adalah but better be quick sebab cepat sgt benda ni habis. Do you want me have a look for you at Carousel esok?

ibh said...

HEE..HEE..LAGI LER BERGERAK NGAN PANTAS HIT COUNTER AKAK TU.HE..HEE..SBB..HADIAH NYER..MUNGKIN CAKE STAND TU...
HEEEIIIII..KALAU ITU HADIAHNYER..SUE PUN NAK JUGA..KENA RAJIN LER JENGUK SINI..HEE..HEE

somuffins said...

I ni tetap melepak kat sini wpun xdapat prezen, hehe. Tak dpt kesana, lepak dlm laptop pun ok gak.. Thanks LG, takper.. I dah antar mms kat my sis. Kalau diorang xjumpa, takper..

CikMin said...

Baru tgk hadiahnyer ni..CikMin suka la cake stand tu..cantik...thanks LG...

masz_73 said...

Lg, brape rega cake stand & yg satu lagi tu ek? ish.. murah sgt ker sampaiii borong abis.... beli tuk i jugak bole ker? tp kena convert tu RM dulu..kalo berbaloi x per lar.. kann!kan!kan!... :P

lemongrass said...

Masz,
rege dia $15 each. Klu convert tak tau lah I berapa rege dia sbb skrg kan duit Aussie dollar dah jatuh, hehehe

Mat Gebu said...

LG...yg "bake n take" tuu..cantiknyaaa....lawaanyaaa....menggodanyaaa.....

lemongrass said...

CikMat,
klu pegi rumah orang bawak buah tangan cupcakes or muffin sdlm bekas 'bake n take'tu mestinya lah tuan rumah jeles kan,hehehe. Itu yg I beli tu sbb tergoda, wehehe

masz_73 said...

LG.. murah ler kalo gitu! tp nk pos larr pulak mahal x? ahahhaha.. ada lg ker stok brg2 tu? kalo ada i nk dua2 ... kekekeke.. bule ke?

lemongrass said...

Masz,
memang murah tp like you said, postage lah yg mahal giler sbb kat Perth-M'sia ni tak boleh pos pakai laut kena pakai udara aje,hehehe. Nanti I tengok ada stock lagi ke tak ye :-)

lemongrass said...

Sue,
sorrylah terlupa nak jwb yr comment. Lepas ni slow balik lah bean counter tu sbb dah takde hadiah, hehehe....

somuffins,
I hope yr sister jumpa lah benda tu, bolehlah u bergaya nanti, hehehe

CikMin,
u r welcome :)

Flower said...

Myn
$15 mahalnye kalau compare ngan last year. Last year kalau I tak silap $9.90 je. Naik $5.

I tak beli pun sbb tak de tmpt nak simpan. Lagipun my cake cake banyak sgt. Masa tengah giller dulu, beli smp tak hingat dunia

Sekeras kelikir said...

sis LG,

aaaaaaa jeles betul ngan cik min...grrrrrrrrr..apa pun tahniah...sis LG kalu tak dpt cup cake holder tuh tak per..campak2 ler magnet fridge kat kita...kita duk collect benda tuh..heheheheh~

lemongrass said...

Nora,
mmng dah naik harga skrg.First time dia ada sale dulu, I got it for $10, then naik ke $12 and now dah $15. I pun ada 2 lagi cake stands tp saje aje nak menyemak kan rumah, hehehe

sekeras kelikir,
nak fridge magnet Perth ke, kat rumah I ni berlambak FM Perth,hehe

Sekeras kelikir said...

nak nak nak.../me angguk laju2...dlm collection setakat neh tak de lagi dari perth or australia...kecil cup cake holder..dulang saya tadahkan..

QiStinA's said...

eee...mmg menarik le dua dua tu LG... aduh ...tak pernah jumpa lak kat sini....he..he

lemongrass said...

sekeras kelikir,
email I yr add, nanti bole I pos u the FM :-). My email lemongrass@y7mail.com.

Moi,
I pun jarang betul jumpa yg murah mcm tu, so bila jumpa tu yg sambar terus, hehehe