Wednesday, 4 March 2009

I've got a very loyal follower of my blog who's been asking me for presents everytime he reaches a significant number and he's been sending me emails to prove that (well, 2 emails so far :-)). Yang heran nya, pandai pulak dia macam tau tau aje nak dapat those numbers. Either he's very lucky or he rigged the numbers to suit him ;-). And he's been telling me yang he'll try his best to be the lucky 100 000th visitor. Dia kata, if he has to hit the refresh button 10 000 times, he would do it just so he could get a present from me. Best sangat ke dapat hadiah dari I ni?


This is the first one he sent me. Lepas he sent me this one, setiap kali asik tanya, bila dia nak dapat hadiah and if was going to put this picture up on my blog. Bila I kata, mahap lah nak bagi dia hadiah and bukannya cantik sangat pun nombor tu to put it up on my blog, terus dia merajuk, hehehehe.


Yang ni pulak, he sent it to me this morning. Pastu, sampai naik kebas telinga I asik kena tanya bila nak letak picture ni on my blog. So, tu yang I letak lah jugak malam ni as the main entry (sebenarnya tak tau nak cerita pasal apa malam ni, tu yang I letak this pictures, hahahaha). So, hopefully he's satisfied that I've put these 2 photos up tonite and stop asking me already!


Kalau ada yang tertanya2 sapelah 'stalker' blog I ni, sape lagi kalau bukan my husband dearest! Wehehehehe :-). Yang I heran nya, asik tanya pasal hadiah aje, padahal I dah masak best2 untuk dia every nite kan, cukup lah tu, betul tak? ;-). Sikit nya happy ke dia that he got to be the 80 000th and the 90 000th visitor, apa lah hubby I tu, hehehe.

But please Dear, don't you dare hit the refresh button 10 000 times just so you could be the 100 000th visitor. We Malays call it, 'tak aci' lah, and you Mat Salehs call it 'not fair' :-). Let someone else get to be the 100 000th visitor alright! Sebab that number is so momentous that whoever gets to be that visitor will definitely receive something from me.


So, ingat ye, if you are the 100 000th visitor, do take a photo of it and send it to me and I'll send something to you. Rasa macam best aje kan bila your blog's visitors dah reached that number, hehehehe......

25 comments:

azIEda said...

i like to be your follower and ive no idea how to do so.. ive to wait for one of my princesses to help me.. im so gatek as the indonesian said so .. it means , gagau teknologi in short.. anyway, can i link your blog to mine?

lemongrass said...

Hi Azieda,
I thnk u can be a follower of someone's blog by going to yr dashboard and kat situ I thnk they teach u how to do it,hehehe. I pun bukannya reti sangat all these new stuff but learning it is quite fun :-). Boleh aje nak link, I'll link yours to mine too kay!

princessharyati said...

baca punya baca tgk2 hus u... wahh baru i tahu hus u seorg yg kelakar tau,..hehhehe.. kelakar tgk dia yg asyik nak minta hadiah.. than tak sangka dia every minit see the count number tu... it means every minute n saat yur hus remember u.. waa...

MamaRayyan said...

sis,
plis amek tag kat umah i..
hihi n thanx...

mica-tetty said...

u patut adakan pertandingan..siapa paling rajin jenguk your punya blog?ehhehehe

lemongrass said...

Yatt,
Hubby I tu memang, kdg2 aje kelakar terlebih sampai tak larat I, hehehe. Dia nak hadiah 'special' tu yg asik mintak aje, wahkahkahkah ;-)

MamaRayyan,
I dah pegi ambil tag tu, cuma tak buat aje lagi, hehehe...

Mommy Mica,
I rasa my hubby lah yg akan menang pertandingan tu, hahahaha :P

Rafizah Nordin said...

waaaaa daku tertipu!!!
mati2 ingat ade admire blog ke uper2nye abg mat saleh dia... kikikikkkkk

Jiya said...

wahhh!! nak hadiahhh gakkk!! sesapa dpt 100 000th visitor tu print screen pastu share2 la gmbr tu ngan jiya yerkk... pastu nanti jiya hantar kasik tengok kat akak. leh dpt hadiah gak kan kan kan. akekekekeke!

hadiah dapat percuma tiket gi australia pegi balik sponsor by akak, tempat tinggal free kat umah akak, makan free sebulan kat umah akak... akekeke!

princessharyati said...

wahh jiya byk ko punya hadiah... ko kene jadi visitor yg keseratus belas juta hahahaa... mau tua keropot menunggu haa... ialah lemongrass... bg jek hadiah yg tiap malam tu... pastu pasang candle bg ala2 samar.. atas katil.....wwwahh .. pastu buka lampu jek taraaaa... sebiji muffin coklat berhiasan buah srawberry...

gee carmen said...

wahh... kreatif sungguh kak LG yer, siap nk wat pertandingan lagi. ramai peminat tue, sayalah salah satunye kan???

Mat Gebu said...

LG...tah2 hubby u nak hadiah "baby boy" tak...hahahaha...haiyoo mati lah aku, buat spekulasi...ada kang mat saleh tu lancar kan peluru berpandu dari Aussie ke Johore...hanguss Oven n KitchenAid aku!!!!...Ohh tidakk!!!!

azIEda said...

yes you can link your blog to mine.. i be so honoured.. and yes , if there was a contest who view your blog most.. I defintely be your winner.. i did write about you on my blog.. your cooking motivate me. at the moment with the wedding around the corner pengantin and i are watching our carbo intake..

mother of two said...

ala... tak acilah..kita kat dubai nie tak nampak pun no. tu yang ader tanda x ajer...nak hadiak gak..:)

somuffins said...

I tolong tepuk tangan aje .. (at least dpt goody bag ke?? haha)

hana said...

alamak best nih! kene telinga lintah mata burung antu bak kata k.ummi! nak adiah jugakkkk!! muahahahahahaaa...

ain said...

terkejut gak akak mula2 bc. ingatkan sapa le..upa2nya hubby LG. tp kan akak setuju le ngan cik mat gebu tu, gtee hubby LG nak baby boy kot..hehehehe

I hope I will be that lucky 100,000th vistor tu.

masz_73 said...

fuhhh!.. i ingat tadi sape ler mamat yg ngada2 tu.. siap u kata memacam lagi kat dia tu...kekeke.. mmg tipah tertipu u!!

ada adiah ek?? ok.. i start clicking jugaks larr..muahahhaha... :P nk try kalahkan mamat omputih tu!! :P

lemongrass said...

Fizah,
kamu dan geng2 kamu semua jadi tipah tertipu lah eh,hahaha...

Jiya,
banyak cantik lah nak semua free :P Tokey kambing pun boleh bangkrap wei mcm tu,wahahahha

Yatt,
siap dgn lampu samar2 lagi. Klu I, lampu samar2 tu, terus terlelap lah, wehkehkehkeh :P

Gee,
mana ada sekreatif kamu, jom join pertandingan jadi 100 000th visitor :-).

CikMat,
dia bukan nak hadiah baby boy, dia cuma nak hadiah cara2 nak dpt baby boy tu,wahkahkahkah. Dari I suruh dia hantar missile kat rumah u, baik I suruh dia tolong kidnap oven u n kitchen aid u tu, berguna jugak kat I, hehehe...

Azieda,
Cooking I biasa2 aje. I did read about me in your blog, thanks so much, terharu I, hehehe. Eh, how come my kids muka asian abis compared to your kids muka mat saleh abis ye? My hubby ckp sbb genes jawa I terlebih kuat tu yg muka my kids dua2 tak cam mat saleh, hehehehe. Please put up loads of photos of the yr daughter masa dia jadi bride nanti, sure cantik sgt2 :-)

Shiela,
awat kat Dubai tak boleh nampak the numbers ye? Pelik jugak ye.Sian u tak boleh dpt hadiah mcm tu,hehehe

somuffins,
klu I bole dengar u tepuk tangan, boleh lah dpt goody bag sama :P

Hana,
kamu mmng betul mak buyung, tak boleh nmpk orang lain dpt hadiah, nak jugak, wahahaha....

Kak Ain,
Hubby I tu mmng ter over kdg2,hehe. Jom ramai2 jadi my 100 000th visitor ;-).

Masz,
wahkahkahkah, semua jadi tipah tertipu :P. tapi mmng mamat tu mengada2 betul, nyampah I,hehehe. U pun nak join jadi geng dia ye, asik hit refresh button aje :-)

fusarium solani said...

Salam singgah,
Mula-mula serius...pastu senyum. Dalam hati kata, huh terkena aku. Terhibur.Baguslah ada peminat setia. Dekat pula tu.

azIEda said...

You two kids are so adorable .. remind me when my two kids were of their age. my anak look so chinese..lol yes when the time comes i will definitely upload the wedding pics.. salam

zeeta said...

he he..dapat baby boy apa salahnya meriah dan lengkap gitu.. mau baby boy tu encemmm!!!

erkkk..jenuhlah nak tunggu jadi visitor yg bertuah...

lemongrass said...

Hi Fusarium,
hehehe,saje je buat orang tertanya2 :-)

Azieda,
your anak tak nmpk chinese lah,nmpk mat saleh,hehehe...

Ita,
cukuplah 2 orang girls ni,itu pun kdg2 pening kepala dgn perangai diaorang :-)

moonie said...

loo ingatkan saper stalkernyer tadi..upanya husband akak sendirikk..wakakakaaa.ala bagi jela kak..haper la yg dier nak tuh..

100 ooo th baru dapat ker..lo cam x dapat jerk..its all bout luck, maner tau sayer dapat..haha perasan

lemongrass said...

Moonie,
my hubby tu mmng, dah bagi sekali, asik nak lagi aje, wehehehe ;-). Kalau it's your lucky dah, dpt lah u the present :-)

Salt N Turmeric said...

Hi Lemongrass, bloghopped here.

You're lucky that your hubby read your blog sbb mine tak. Kadang2 tension jugak sbb nak jugak dia baca esp bila i complain pasal dia kan? lol.

Farina

p.s. Congrats on reaching 100k!