Wednesday, 18 March 2009

Seminggu ni memang mood main masak masak dah di bawa lari dek angin. Kalau boleh, hari hari I nak masak frozen food aje :-). Tinggal preheat the oven and then shove the food into the oven and then wait for it to cook and then dah boleh makan. Miss soon-to-be-10 tak kisah kalau hari2 dapat chips and chicken fingers or chips and burger or chips and sausages. But I think Miss 5 won't like it that much, hehehehe. Dia surenya akan tanya mana noodles and pasta and nasi :-).


Like today, balik from work sempat singgah the shops sekejap to grab frozen crumbed fish, frozen calamari and chips. So, for dinner tadi tinggal preheat the oven and 20 minutes later dah siap 'masak', hehehehe. Then tinggal cut up some carrots and tomatoes and lengkaplah our protein, carbs and vege dinner :-). I can't wait for my masak masak mood to meresap balik dalam badan ni sebab I don't think I can telan anymore chips, nak termuntah dah ni, hahaha....

Our sempoi dinner tonite, fish n chips :-).

What I like to occasionally have for breakfast ( and dessert :-)), fruity yoghurt and crumbled muesli slice. See, ada banyak kegunaan nya muesli slice tu. Selain dari buat munching anytime you crave it, you can also use it as yoghurt topping to show off to people yang kononnya you are eating healthy food, wehehehehe......

5 comments:

Azie said...

salam kak..kirakan miss 5 tu tekak asian jugak lah yek ...hehehheh

ibh said...

Sempoi2 pun...tatp nampak menyelerakan..hee..hee

lemongrass said...

Azie,
muka arab tekak melayu,wahkahkah.....

Sue,
fish n chips mmng slalunya nmpk sedap aje kan, hehehe

semut sesat said...

fish n chip lg....dan lagi dan lagi...muke pon dah mcm dlm plate tu..hahaha.

lemongrass said...

Semut sesat,
which one do you think the face will look like? The chips or the fish?