Monday, 3 November 2008

We have rellies (OZ talk for relatives) over from M'sia today for 5 days but they are not staying with us, phew.... hehehe ;-). Went out to dinner with them tonite but biasalah kan bila sibuk2 dengan ordering food and the kids and talking, selalu sangat terlupa nak ambil gambar the food. And malu jugak nak ambil gambar the food cos they don't know anything about my blog, hehehe. Nanti tak pasal2, satu kampung tau yang I ada blog. Susah lah nak balik kampung camni kan klu femes ni, jalan kemana2 mesti nya ada orang nak suruh sign autograph, wehkehkehkehkehkeh. Kena I pakai spec hitam everytime nak keluar jalan2 :-). Tak larat betul the other half said to me tengok orang perasan lebih2 ni :P. Biasalah kan Dear, macam tak tau pulak wife dia ni terover perasan sikit ;-).

Anyway, since takde gambar food for tonite, kita main teka teki gambar aje lah mcm tu ye. This was what we had for dinner last nite. Can anyone guess what kind of food this is? Sape dapat jawab dengan tepat, I boleh bagi 50 sen buat beli sweets, hehehe..... Kalau yang guess tu mak budak then I'll bagi fridge magnet. Ok tak macam tu?
Apakah benda yang di dalam mangkuk ini?
Di makan bersama2 ini :-). Since sekarang ni night time/ maghrib around 7.40 mcm tu and our dinner time around 6-6.30 mcm tu, rasa macam bukan makan dinner pulak kadang2 tu sebab masih terang benderang lagi. Kalau kat M'sia, kiranya afternoon tea time lagi lah kan but kat rumah we all dah dinner.
Dan disudahi dengan ini :-).



***** Selepas di tilik dan di tenung, cuma boleh ada satu aje lah pemenang nya ye......*******

Hunny was the first to teka dengan betul -kubis purle goreng, hehehehe.

Nanti ye Hunny tunggu FM dr Akak ;-).





11 comments:

Flower said...

Lauk kari ke tu. I mmg minat kalau makan kari ngan sayur tu. Lebih2 lagi kalau buat sayur campur gitu ngan carrot. Hb lak kalau dia masak mee goreng kat Msia dulu, pasti bubuh yg tu. Krup,,, krupp je bunyi bila makan. Tp semenjak balik ke Perth dia dah pencen masak memasak. Rindu lak nak makan mee goreng ngan sayur tu. :)

lemongrass said...

Mallan,
hehehe, u duk perth so tak boleh meneka lah ye sbb u dah selalu jumpa benda ni :P

Flower said...

Tu sbb I ckp sayur tu dan bukan sayur 'ni'.

Azie said...

apa tu....kobis purple ke kak...heheheheheh ke bunga kembang pg kaler purple hahahahahhaha..tak pon kulit terung hahahahhaha..pepandai je kita kekekkeke

plug2pin said...

kobis yg purple tu kan?

ILA said...

Nyummiiiii!!!
Seolah seperti potongan purple carbage..atauuuu..AHA!!!!
KULIT BRINJAL/TERUNG KAHHHH???hehehehehe:p

wahhh..bila tnmpak kaler purple tu terus teringat nasi kerabu..huhukk:(

Intan Rosnitta said...

Kubis purple ek? Tapi dah ramai teka yg sama. Kalau tak dpt fridge magnet, dpt makan desert (dlm pic last) tu pun ok jugak...

:P

halen said...

haaa.. yerla tu semua ckp kobis purple kan sbb bila dipoting dia mcm panjang2 gitu..

shafa said...

purple cabbage...
betul kan..??
btw, i nih mak budak...
hehehehehe....
berangan jer lebih.....

siti aishah said...

hahaha...dia kasi teka teki plak..rasa cam kiut plak kite nak menjawabnye..saya kasi jawapan penuh: Kubis purple goreng. bak sini 50 sen :P kalo nak poskan dessert tuh pon bleh jugak (tuh cocktail pudding ke kak?yummy nye nampak)

lemongrass said...

Azie, Plug, Ila, Intan, Halen, Shafa and Siti Aishah,

terima kasih banyak2 lah ye sebab sudi meneka, hehehe... Memang lah dah betul jawapan kubis purple tu tapi I ni still lagi tak check time comments and shout box nak tengok sape peneka tepat yg paling awal sebab tgh busy. nanti bila I dah buat, I post nama dia ye...:-). Sorry lah ye sebab lambat reply