Thursday, 13 November 2008

Petang semalam pergi hantar the Little Misses to swimming lessons without the other half. And I had to lug their heavy swimming bag around carrying it on my right shoulder. I'm not sure what happened after that but I must have pulled a muscle on my back because tiba2 aje punyalah sakit the area around my right shoulder blade setiap kali I turned my head to the right or to look down. It was hell driving the car yesterday and today! The other half tried to massage some voltaren on my back last night but sikit pun tak reduce the pain, I guess when you are not a masseur, you don't know which urat to massage ye tak. Tidur malam tadi pun I was in agony setiap kali nak tukar position or nak angkat kepala. Pagi tadi, I nearly called in sick sebab tak larat nak bawak kereta sebab tak boleh oleh kanan but since the other half had an early morning meeting, nak tak nak, terpaksalah jugak I hantar the Little Misses to school. And since I kena hantar them to school, I might as well terus pergi kerja kan, dapat jugak duit kalau pergi kerja, hehehe. Dengan berbekalkan voltaren tablets, I managed to get through the day without too much pain. If still sakit lagi by Saturday, I'll go to a masseur or physio to get my shoulders and neck 'fixed' :-).

But sakit macam mana pun, kenalah jugak masak for the family, unless memang dah tak boleh bangun langsung. Last nite's dinner was pasta, tinggal thawed and reheated aje so tak lah susah sangat. Tonite's dinner teringin pulaknya nak makan nasi so masak lah sikit yang teringin kat tekak. Orang 'sakit' ni macam2 pulak teringin nya, hehehe.... Padahal sakit bahu aje pun :-). Yelah, bukan mulut and tekak yang sakit kan so selera tu sentiasa ada.



Sekali nak makan, terus teringin nak makan ayam goreng, sambal goreng and pajeri terung, mengalahkan orang mengidam aje, wehehehe.

Ini bukan brownies nor chocolate cake but choc truffles made from choc cake. Sepatutnya buat bentuk bulat2 tapi tak sempat pulaknya haritu nak buat bulat2, terus letak dlm acuan square aje and simpan dlm fridge. Bila nak makan, potong sikit2, lagi senang and tak banyak kerja. I usually make truffles ni during christmas time along with fruit cake and mince pies to give to people and for our own gorging. Yummmmmm....... Recipe later lah ye ;-).

6 comments:

shafa said...

Alhamdulillah walaupun sakit bahu tapi selera tetap maintain... Tapi kl lps deman selera memang mcm2.

saveme_zero said...

makan dgn ns panas..mmg menyelerakan.

Intan Rosnitta said...

Nasib baik still boleh blogging! Hehe...

Cepat2 pegi massage or fisio. Nanti makin teruk sakit tu, kempunan pulak we all nak baca your entry.

:)

Flower said...

kalau ada makcik urut kan bagus. I pun nak urut2 ni kat rumah. Pakai kain batik je. :)p

lemongrass said...

Hi shafa,
Bahu yg sakit bukan mulut tu yg selera still ada lagi tu. Pastu siap nak mkn mcm2 pulak tu,hehehe.

Hi Sue,
Nasi panas ni mkn dgn telur goreng mata kerbau n kicap aje pun dah sedap sgt2 kan :-).

Intan,
Takpe my hubby ada to blog for me, wehkehkehkeh.

Mallan,
tu lah kan best klu ada makcik urut ni. U buatlah a massage course pastu bolehlah I jadi yr no 1 client :-).

Flower said...

nanti sapa pulak yg nak urut I. You pun kenalah ambik kursus massage ni dia TAFE. Kita sama2 attend class.