Thursday, 6 November 2008


Malam ni nak buat project sikit dengan Cik Oven and Mr. Dyson, malam tadi pun busy jugak buat project dengan Mrs. Iron and Encik Clothes-Basket. Kalau orang yang tak tau ni, sure ingat my sosial life teramatlah meriah nya setiap malam membuat project dengan all these 'friends', I only wish! I know it's time to start folding the clothes when the other half has to go through the clothes basket every morning to search for his smalls and socks and I have to go through the clothes basket to search for the Little Misses' smalls and socks too :-). But malam tadi baru ada free time sikit nak luangkan masa to do this hateful chores.


What I normally do nak kurangkan sikit rasa malas and bored tahap gaban everytime melipat kain is to put on a dvd to watch. Barulah rasa laju aje nak melipat sebab ada hidangan mata. Last nite, I watched Pirates of the Carribean - curse of the black pearl. Seronok betul tengok Orlando Bloom, he's so attractive looking! But only in Pirates of the Carribean and as Legolas in Lords of the Rings aje yang dia cun gilers. Other than that, rupa dia biasa2 aje, hehehehe...


Since malam ni tak masak cuma reheat food aje, layan aje lah gambar our dinner semalam ye :-).

Sardin and sayur goreng (punyalah jenuh nak menghabiskan kubis purple tu!) makan dengan nasi panas, memang sedap :-).

7 comments:

Rhapsody said...

Definitely he is so gud looking and cute in those movies..hehehe..
I agree wit u la LG.

Mat Gebu said...

LG...lipat baju lah pekerjaan yang palingggggg i malasss nak buat..biar cuci toilet tak pe..u bayangkan betapa buruknya perangai i..nasib baik Ibunda ku terchenta ada..ahaks...hehehehe

lemongrass said...

Jue,
Cun giler kan dia as Legolas tu,mmng tangkap asik masyuk betul klu tengok dia kat Lords of the Rings :-). My hubby pun tau sgt2 dah,hehehe.... But kat other films mcm tak cun sgt pulak nya kan?

Cik Mat,
Untunglah u ada ibunda nak tolong lipat kain,hehe.Kat rumah ni,klu I tak lipat,mmng sampai zaman tok hek lah takkan ada yg nak melipat! Sebabnya laki bini mmng jenis menyampah sgt2 nak lipat kain,hehehe

middaygeo said...

kak,
apa rasa kubis purple tuh??? adakah sama dgn kubis ijau yg selalu sy beli kat giant??

Intan Rosnitta said...

Bilalah ada org nak reka mesin lipat baju ni...huhu

:P

Ida said...

Wawawa....samala kita...we all laki bini malas nak lipat baju...sudahnya kat Malaysia suruh maid ajer yg buat tp bila kat Perth...seram sejuk dibuatnya nak menyiapkan lipatan kain itew....

Suka betul kasi org terliur tau...knp masak sardin pun nampak mcm sedap nih???

lemongrass said...

Hi Middaygeo,
sama aje rasanya cuma dia keras sikit lah banding dgn kubis hijau tu so kena masak lama sikit or kena potong nipis2 sikit. Kaler dia tu aje yg buat menawan,hehe.

Intan,
Klu ada orang dpt reka memanglah dia akan jadi kesayangan semua wives seluruh dunia, hehehe... Jadi billionaire terus :-).


Ida,
Kat sini takde maid kan so semua keje kenalah buat sendiri, hehehe. Tapi my hubby ni dia lambat sikit nak nampak gunung kain tu. Tapi bila dia rajin, dia tolong lah I lipat kdg2,hehehe. Sardin kan memang sedap u ;-)