Tuesday, 11 November 2008

Malas betul nak masak dinner tadi so the other half kata dia nak makan potato nuggets, chicken fingers and salad. I pun senyum panjang lah sebab potato nuggets and chicken fingers cuma keluarkan dari freezer and tinggal masuk oven aje and the salad cuma tinggal petik the lettuce leaves dlm pot and chop up some tomatoes and avocado. And my dinner was leftovers sempoi mee goreng from lunch today, makan dengan chicken fingers. Senang sesenang nya kan, hehehe....


And entry malam ni pun pendek aje ye sebab nak masuk dapur nak bermain dengan Cik Oven malam ni. There's a banana cake baking in the oven tu and I think I'm going to make a very simple chocolate cake after this for the Little Misses for their lunch boxes. Kiranya tak lah malas kan kalau sampai 2 biji kek sanggup buat malam ni :-). I think maybe cuma malas masak dinner aje kot sebab the 'rajin' bit tu dah berpindah ke kek making, hahahaha......

8 comments:

Ida said...

wah sgt rajin la...minat baking plak ke? nanti terus jer letak resepi tak yah tunggu we all minta k...

Ida said...

Ha one more thing tertinggal...dtg blog ambil tag ok...pure pic tag...

saveme_zero said...

kak...wlupun hanya mee grg,amat menyelerakan..hehehe

Mat Gebu said...

LG..pleaseee lah jgn kata diri sendiri malass.....kita ni manusia biasa, kalau tak de "malas" tak normal laaa....lagi pun kerja2 cooking n baking its a living arts...Dulu kan i pun ingat, ala memasak apa lah sangat...tapi bila kita dah join the cooking circle (kat dapur sendiri ajeee), baru lah tau u....

Intan Rosnitta said...

Bukan malas namanya kalau siap buat 2 bijik kek tu.

Lgpun bukannya x masak langsung, still masak w/pun simple.

Conclusion, u mmg rajin!

:D

lemongrass said...

Hi Ida,
thanks for the picture. I mmng suka baking cuma bila ada mood aje baru buat.Klu tgh takde mood,mmng tak pandang pun the baking tins :-).

Hi Sue,
Ye ke menyelerakan mee goreng tu? I suka mee goreng sgt2 :-).

Cik Mat,
I lagi suka mengaku diri sendiri malas sebelum orang lain yg tegur dulu :-). Tapi kan Cik Mat, I rasa ramai lagi yg hari2 rajin giler masak klu compare dgn I, hehehe. Tapi mmng betul lah cam u ckp, dulu2 I ingat masak ni perkara enteng,semua orang boleh buat. Bila dah kena masak n dah ada family ni, baru lah tau betapa susah nya sometimes nak fikir apa yg nak di masak hari2 so takde yg boring makan benda sama aje!

Intan,
Agaknya I ni klu duduk M'sia mau lah slaly sgt2 pergi tapau aje, hehehe. Tapi disebabkan duduk sini and nak save money, tu yg kena masak walaupun malas, hahaha

Mommy Lily said...

LG, boleh tak tayang2 kan lunch boxes yg LG sediakan utk anak2 tu kt sini. nk tengok la sbb nk belajar dan cari idea nk sediakan bekal makanan utk my baby nanti

lemongrass said...

Hi Mommy Lily,
Malu lah sbb my lunch boxes tak seceria and tak se hebat the lunch boxes yg some other mums buat, hehehe. But boleh aje I letak klu u nak tengok. Next week ye sbb esok the kids are buying their lunches at school, once every 2 weeks they are allowed to buy lunch. Kedekut kan Mummy diaorang ni, hehehe