Sunday, 16 March 2014

what kept me busy

Seminggu I biarkan blog ni bersawang.

What’s been happening yang buatkan I teramat busy nya?

Actually during the week, I have been making meringues.

Sebab ada orang order 4 types of desserts for her birthday party today.

So, I started making the meringues on Wednesday.

The meringues turned out really well but they weren’t the same texture as what they sampled when I made some for them last month.

Last month when I made the sample, the meringues didnt turn out the way meringues were supposed to be.

The ‘faulty’ ones tasted so much better to our tekak and they certainly loved them as well.

But when I tried to recreate the same ‘faulty’ meringues, all of them turned out perfect instead!

I did everything ‘wrong’ in meringue making and they still turned out like how a meringue should be like!

Agggggghhhhhhh!!!!!!

I made 4 batches of meringues but none turned out the way I wanted.

I had no idea what I did wrong last time to create that gorgeous textured ‘faulty’ meringues.

So, I and The Other Half dah rasa nak muntah nak makan meringues anymore cos we’ve been eating too many for the past few days.

Only Miss 14 yang masih boleh makan meringues day in day out.

Tu yang takde mood nak update blog.

And Miss 10 also had a big test yesterday so tu yang busy jugak nya.

Now, she’s so happy and lega sebab dah tak payah gigih buat prep work every night.

Balik from the test, terus main game on her computer sampai hari ni!

Anyhow, I managed to make all the desserts by this morning.

Tak lah banyak pun kena buat, cuma 4 jenis aje.

And 30 of each.

But meringues ni kena buat 60 pieces so dapat katup dua mcm ni and fill it with dark chocolate orange ganache.

IMG_1984

IMG_8244

And then 30 sets of this truffles.

Since ada 3 truffles in a set, kena buat 90 biji lah kan.

Nasib kecik2 aje so tak lah jenuh nak membuatnya, hehehe

IMG_1989

I made 3 different types of chocolate truffles.

Salted dark chocolate truffles with toasted coconut coating. Dalam dia I letak almond praline.

And strawberry dark chocolate truffles with almond praline crumbs coating. Dalam dia I letak almond praline jugak.

And a dark chocolate mint truffles with peppermint crisp crumb coating.

IMG_8239

And strawberry coulis cheesecakes.

IMG_1996

IMG_1997

And mini oreo cheesecakes.

IMG_2001IMG_8238

Kecik2 aje ni, 2 bites dah habis, hehehe.

And all the food menunggu tuannya datang pick up Smile.

IMG_2006

And now boleh rehat kejap until this weekend for another party.

14 comments:

ibh_sue said...

Nasib ada IG..So lambat update blog pun still ok. Lg cepat updatenya.. Heee

Izzan Yong Rosdin said...

Jemput ke blog saya..
http://izzanyrosdin.blogspot.com/
Klu boleh follow sekali yer.. tq

Kniedaz said...

wah...semuanya nampak yummy..yang ni bukan yang black n white theme tu ke?

JunAina said...

Nikmatnya kalau dapat makan semua dessert tu...saya pencinta dessert!

norhidana miswan said...

tgk sume mmg nampak sedap2.... aduhla bestnyer kalu dpt merasa...

IdaShazana said...

semua pun comel. boleh makan dengan gembira

Nani said...

sedapnya sis...saya telan air liur ajer, nak order jauh sgt lak....

Norma NML said...

Hmm...tengok pun dah tahu sedap...;-)

Ubj Jahan said...

Sis add la saya dlm instagram kak..

sid sienna said...

sis, I'm your new fan here. :) love the food you masak, love your garden and adore your lil misses. I'm especially jeles at your garden since my place xde tpt utk bercucuk tanam. haha..

Zasillah Ariffin said...

lamanya tak dtg sini...pon dah lama tak jenguk blog sendiri...bila tgk semua dessert cookies kat atas ni,makin membuat buak keinginan nak masuk kelas baking. hehe tak sabar lak

Natrah Norlin said...

meringue tu macam macaroon eh kak

tifa anvar said...

sis ade resepi @link tak dessert ni semua. especially mini cheese cake tu

Chekgu Azrine said...

Cheesecake oreo tu mmg suka sgt..alahai..sdpnya!!