Friday, 21 March 2014

I’ve done as promised :-)

Another busy week of not doing much but hari2 ada benda nak buat, hehehe.

By malam time, dah penat so tak larat nak update.

This weekend ada orang order mini oreo cheesecakes and the cakepops so that’s what I’ve been busy with.

But I’ll story about that later ok…

Malam ni ada cerita sensasi yang ditunggu2 dek ramai orang hingga membuatkan my followers request kat Insta mencanak2 naik itu hari!

Smile

Before kita pergi ke cerita sensasi, kita start from awal lah dulu ye..

Hari ni sekolah Miss 10 ada sambutan Harmony Day which is a celebration of our diversity, people from so many different cultures coming together as one.

Like last year, this year dia pakai baju kurung jugak pergi sekolah.

And like last year, this year I buat sanggul untuk dia sebab nak pakai cucuk sanggul yang I beli kat Msia last year tu.

IMG_2113

Selendang tu bertahan cuma sampai assembly pagi tu aje, pastu dia sangkut kat her neck aje.

IMG_2114

Macam muka gadis melayu terakhir yang berkuturunan arab lah ey, hehehehe.

IMG_2115

Ramai yang pakai baju traditional diaorang tadi.

Miss 10 with her friend who’s also mixed but chinese+mat saleh.

Tapi Miss 10 sorang aje yang pakai baju kurung tadi Smile.

And masa all the students tengah get ready for assembly, I saje je lah pergi dekat dgn Miss 10 nak ambik gambar dia without really realising who’s standing behind her.

IMG_2121

Ini lah cikgu kelas dia yang I mentioned before Smile.

Nampak sipi2 aje dulu….

Macam Keith Foo ke macam Alex Yoong eh?

Hahahahahahaha…

And then, during the afternoon, I went to her school again sebab ada family Harmony Day picnic.

Seperti biasa I buat and bawak karipap sebab kawan2 Miss 10 dah tanya awal2 whether I would be coming and bringing curry puffs along. Eye rolling smile

Mula2 it was just the 2 of us…

IMG_8256

Then makin tambah ramai…

IMG_8258

Then makin lagi ramai bertapa on our picnic rug!

IMG_8260

IMG_8261

Termasuk lah cikgu kelas dia itu!

Dengan selambanya I suruh dia ambik gambar with all the students (who are mostly students in his class anyway) and dengan happynya he agreed to it.

So, thanks to Harmony Day and thanks to Miss 10 for asking her teacher to join our picnic rug and thanks to Tuan Tanah blog yang gedik nak mamps…...

Dapatlah you all melihat kekacakan and kehenseman cikgu dia ni kan!

Sape yang terpikat, not my fault and not my problem eh!

Hahahahahahaa…..

46 comments:

Sharifuzah Osman said...

hahaha...saya suka entry ni...
Fuzah

m.u.l.a.n said...

ohhh my zahra... sooo comel...

Daa Yana said...

Ohh! itu macam..i pun hari2 akan ke sekolah. Tak nak weekends. hihi.

Just.wanie said...

ok i gelak la part gedik nak mamps tu .. like gelak guling2 ^_^

Mat Gebu said...

Miss 10 cute sangat, so kita tukar nama jadi 'che minah sayang'...ehemm...

tifa anvar said...

zahra bagaikan gadis melayu terakhiir

Mizznadeiya said...

Fuhh hensem cikgu miss 10. boleh berlakon cita fast&furious lahh hahaha

ati_emylia said...

kene hantar karipap hari2 pun sy mau hahahah

ieda said...

gila wehhh dapat cikgu macam ni...tak cuti pun takpa...hahahaha

Ubj Jahan said...

Comel n ayu sungguh miss 10 dgn baju kurung wit selendang lagi. Ehemm cikgu tu boleh tahan jela kot rupa dia.. heheeee.

TeacherAzimah said...

Askum kak...sy silence reader jer selama ni. But this time i choose to write here sbb omg kacak sgt!! Hahaha...hr tu masa akak citer mcm tertanya2 sgt...nak tgk kat insta, sy takde insta acc pun. Ok klu dpt cikgu mcm ni...mmg blh jd psiko utk budak2 jd lbh rajin dan pandai hehehe

UmmuAidan-Arissa said...

salam sis,
wah comelnya miss10 mmg mcm anakkacukan arab gitu..
cikgunya tuh...heheh..dpt jugak nengoknya..encem..encem...:)

Chekgu Azrine said...

Mmg handsome la sis...hadoiii..hahaha

t.a.t.a said...

Kak Mynnnn!!!!!!!!!!!!!


I love you! I love you soooooo muchhhhh!!!! Mwah! Mwah! Mwaah!

Hahahahaha.


I am the happiest person in this universe!!!


Sukanya!!!!!!!!!!!!!!!



Terima kasih kak. Semoga Dia permudahkan segala urusan akak dan keluarga dunia dan akhirat. Semoga akak gembira sentiasa!



Oh gojes young man. Hmmm...


t.a.t.a said...

Kak Mynnnn!!!!!!!!!!!!!


I love you! I love you soooooo muchhhhh!!!! Mwah! Mwah! Mwaah!

Hahahahaha.


I am the happiest person in this universe!!!


Sukanya!!!!!!!!!!!!!!!



Terima kasih kak. Semoga Dia permudahkan segala urusan akak dan keluarga dunia dan akhirat. Semoga akak gembira sentiasa!



Oh gojes young man. Hmmm...


t.a.t.a said...

See.. punya la happy sampai 2x post komen. Hahahahah. BTW saya tak klik smp 2x tau. Mak Esah la tu tolong klik kan. 'Dia' pun jatuh chenta kat cikgu gojes tu agaknya.

Hahahah.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Macam Gadis melayu terakhir miss 10 ni.. so sweet ;)

Laila said...

Zahra ayu jelita.. cikgu dia.. mak aih.. ensemnye

noya ahmad said...

Wah dpt gak tengok hahaha

.: yUhAiSya :. said...

ok. i want to migrate to perth. jd cleaner kat skolah miss 10 pun jadi la..hahaha ^_~

Nor Hizan said...

Handsem lagi Tony Abbot he he he....

Novag said...

Salam Kak...just want to say.... More picture plzzzzz...he he ...

emy pokden said...

tgk tepi dah ensom...apatah lagi tgk gambar dpn2...hehhe..
comel nyer miss 10...

zeeda said...

Dalam gamai2 anak mat saleh kt situ..ntah kenape dak miss 10 jugak yang paling cantik menawan+ayu berbaju kurung..kak kite puji bukan sbb akk tuan tanah blog tau..tp mmg mate ni x geti nk menipu...huhuhu

zeeda said...
This comment has been removed by the author.
Nik Shasha said...

lemongrass,
i tick 'informative' hehhehe... b4 nih i cant see it in the IG as i xde..anyway, comei cikgu tuh...ala ala model gitu.

-shasha leeds

Badar The Great said...

wow .....at last dpt jg tgok Teacher tu . huhu ...hensem bangat. Hari2 gitu akak nk ke skool jg.

JunAina said...

Wahhhh memang betul-betul hensem! Tido malam boleh mimpi nih LG...ahahaha...

Ladybird Searcher said...

so long as silent reader. 1st time nak comment sebabbbbbb...cikgu zara :) sekali tgk mcm zain saidin pun ada...hehehehe

Ibu Adam said...

Aiyohh...tak boleh tidak kali ni kena gak komen. Handsome sangat nih!! Cair tengok oiiiii..hahhahaha...

MS. NO NAME said...

mane ade cikgu sekolah yg hensem sgt cam nie..
omg..omgggg...
export beliau ke semenanjung pleaseeee..... :DDDDD

Yana Halim said...

oh myyyy....betoi ka cikgu nih? semalam kecoh pasal pilot australia yg cari MH370 ensem bangat. La ni cikgu sekolah rendah pun ensem nak mamp jugak ke? hahaha....ni yg bertambah semangat nak ke Perth ni.kah kah kah...

Kniedaz said...

hensemnyaaaaaa...huhuhu...best best hahahaha

ros hazlinda said...

handsome cikgu class Miss 10

razwien said...

waaaa..memang sangat hensem uoollsss...teringat zaman sekolah berpakaian tradisional...Salam perkenalan uoollss.. Jom visit our fb page : --> https://www.facebook.com/580234235365326/photos/a.580653675323382.1073741827.580234235365326/580650231990393/?type=1&notif_t=like

Nur citiey said...

salam sis... nak follow insta sis plessssss hehehe sy stalker blog sis selalu n suka tgok recepi makanan kat blog ni ... :)

Natrah Norlin said...

cikgu dia memang ensem..bole jadi model.... kalau saya la semangat nak gi sekolah ari-ari..tak payah cuti sekolah pon takpe hehehe (^_^)

muka petak petak said...

ok memang hensem..heheh

CikHanmy said...

finally..dapat gak tengok rupe cikgu tu..memang hensem

Nur citiey said...

cantiknyerrr miss 10 ..
sis approve insta saya pless :)

Kengkawan said...

Perghhhhhhhhh
hensem gilers

Nora Abd Aziz said...

handsome nya cikgu miss 10.....
miss 10 pun sweet jugak...hahaha

Nora Abd Aziz said...

handsome nya teacher miss 10....
miss 10 pun sweet sgt....hahaha

hwa siang said...

sis,approve insta sye please..already request to follow..

from:
ins ta ienaoda...tq

missnslum said...

Salam, Kak..single lagi ke cikgu tu? hahahaa..adjustkan utk saya boleh? hahaha :p

Shikin Ali said...

amboii..kacaknye cikgi itu. mcm ni, tetiap hari harmony day pun takpe :P