Thursday, 6 March 2014

potato and rice

I think in our house, bread and potato rule at dinner time.

Instead of nasi or pasta or noodles like some households.

This was what we ate on Tuesday.

IMG_8164

IMG_8165

Fish and chips.

The battered fish and the chips were both kedai mari, the fish in a box and the chips in a bag Smile.

The fish I baked in the oven and the chips masuk actifry.

So, memang ini meal yang sangat lah senangnya cos I only had to assemble the salad aje.

And ini pulak was what we ate for dinner tonite.

IMG_8182

More chips!

Nasib baik lah ada actifry so tak lah rasa guilty nak makan chips hari2 sebab tak digoreng dengan minyak kan.

 

IMG_8180

IMG_8177

The bread roll and the chips kedai mari.

The beef patties were home made and the salad was home assembled Smile.

The girls and The Other Half were so happy to have chips again so soon!

Luckily for the Mum aka me, we had this delicious meal last night in between the two chips meals or else sure nya I tension sbb makan chips aje!

hehehehe….

IMG_8169

We had ikan mackerel dalam tin!

With kangkung goreng belacan yang dipetik kat belakang rumah Smile and telur dadar.

Heaven on a plate!

IMG_8173

I added loads of chilli (pun dari kebun belakang rumah) dalam kuah mackerel tu tapi still tak pedas.

IMG_8171

Miss 10 makan dengan selambanya, takde pun meleleh2 air hidung atau berpeluh2 dahi but diselangi dengan minum air occasionally lah, heheheh…

Miss 14 takkan sentuh any dish yang terang2 nampak chilli dalam nya sebab dia takut dengan chilli so she had something else.

Muka aje Asian tapi palate dia Mat Saleh habis, hehehe.

3 comments:

UmmuAidan-Arissa said...

salam sis,
yang menjadi pilihan tetap jugak mackerel sardin tuh..maunya bertambah nasi kan..solute lah pd miss 10 :)

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kuah sardin banjir.. kut Sham perah sikit asam limau.
Secukup rasa.

sarah said...

ehhh akak dah stat tulis blog balik..dulu kata nak stop jap kan?heee boleh le visit sini slalu..