Saturday, 8 March 2014

A sad day

When we heard the news about the MH370 flight this morning, we were out doing our Saturday walk.

Macam tak percaya langsung when I read the news.

Terus lah sepanjang jalan tu, both of us kept on checking all the reliable news sites to confirm the news.

Bila dengar about plane accidents, selalunya tak rasa apa2 sangat.

But this time rasa sangat pilu cos it hits closer to home.

I cannot imagine the anguish all the families are going through.

So, post malam ni, I just letak gambar bunga from our garden aje lah ye.

Maybe by looking at these flowers, it can soothe the troubled souls.

IMG_8184

IMG_8185

IMG_8186

IMG_8187

IMG_8190

 

IMG_8192

IMG_8195

7 comments:

Mama Safiyyah said...

Mmg sedih kak...one of those on board, Sofuan Ibrahim, is officer from MITI...he was supposed to report duty as assistant trade attache in beijing....a very nice and pleasant person to work with....we all kat MITI semua dok sedih....

sHieRa cAkAp said...

Mmg sedih... walaupun xde saudara-mara yg terlibat tp tetap terkesan di hati. Ati x tenang selagi x dpt berita. Semoga pesawat, crew dan penumpang berada dlm keadaan selamat. Insyaallah

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

norhidana miswan said...

mmg sayu syahdu semua rasa ada kan kak... walaupun bkn saudara mara kite tp mas tu malaysia punya.... kita org malaysia kan... moga dipermudahkan Allah utk segala usaha mencari mh370

Anash said...

saya tak de sesapa yang kenal di dalam flight itu
TAPI
rasa sedih himpit dalam jiwa ini
terbayang keluarga mangsa
terbayang rakan mangsa
terbayang saudara mara mangsa

pabila jasad tidak dijumpai..adalah lebih sedih.

*berdoa agar urusan ini dipermudahkan* Amin

kuin said...

sedih sesangat..wpun xmengenali sesiapa pun dikalangan mereka, bila baca mengenai mh270, sayu jer.. cuba letakan diri berada ditempat mereka...smoga mereka berada di dalam lindungan Allah..ameen!

Zaitun said...

Walau tidak ada saudara mara dalam insiden tu tapi hati kak Zai sedih sangat sampai menangis.