Monday, 10 March 2014

The Flipagrams

Kat instagram sekarang I tengah kemaruk dengan flipagram apps.

Bila I rasa macam best aje apa yang I tengah masak tu, I akan ambik gambar banyak2 and flipagram it.

And baru recently I perasan yang I boleh share the flipagram video onto Youtube.

So, you all layan lah ye the flipagrams yang I dah buat ni Smile with tongue out

I buat this flipagram masa Australia Day yang we all buat roast leg of lamb tu.

Jangan tak caya! First time I debone a leg of lamb!

This one pulak about this poppy seed bread that I used to have when I was living in Adelaide. I suka giler makan poppy seed bread ni but bila sampai Perth, tak pernah jumpa and makan until lah I made it myself.

Terus lepas craving I yang bertahun2 tu!

Hehehehehe

And ini pulak saje2 I ambik gambar how I made pizza since every Friday I masak pizza kan!

And this Flipagram showed my messy attempt at making soft chewy pretzels.

Jadi lah jugak cuma size tu yang berbeza2 Smile.

16 comments:

Dayana said...

Salam kak,

I'm your silent reader heheh..this time gatal nk komen sbb huk3 keciwa x nampak flipagram pizza tu, yg keluarnye roti..

JaJa'Z said...

Aah kak mynn , yg ketiga tu buat roti.. Bukan pizza

m.u.l.a.n said...

hhmmm i nak pizza yg dah siap je ya... hehehee...

Siti Rahayu said...

Wahh..bagusnya ada video ni..tk

Siti Rahayu said...

Wahh..bagusnya ada video ni..tk

Daa Yana said...

Cool. Nice songs too :)

atimamim said...

tak tau camane tertekan apentah jadi unfollow pulak kt ig. tlg approve kak mynn.. ^^

Kniedaz said...

saya tak boleh buka terus flipagram tu huhu...kena buka kat rumah la nanti

Fazleen Zainal said...

Hi kak... boleh bg emel add x? ada a few things nk tanya pasal aussie la...

MamaFaMi said...

Wahhh cam best je flipagram ni LG. Ada juga yang terjebak ni nanti... hehehehe

Lisa H. said...

Ketingallan keretapi, didn''t know that you are back :D

zalia zaini said...

Hello kak..my mom and I have been reading your blog for years..I have followed ur IG..pls accept me: zaliaz

Thank u :)

Layyinah Ibrahim said...

As salam mynn i m so sorry. I ter un follow ur ig pls approve me again. I m layyinah61. Thank you

zalia zaini said...

Hi kak..thank u for accepting me on IG..bless you :)

Chekgu Azrine said...

Sis..nma ig sis pedia yr

kay ibrahim said...

ape ig sis?