Saturday, 29 March 2014

Another cheap spontaneous buy

Uwahhhh, dah nak dekat seminggu tak berupdate.

Once again, blame it on my laziness! Smile

Memang takde excuse lain selain dari lazy lah, hehehe.

Buat yang bertanya about cheesecake pan tu, I bought it online masa tgh sale quite a while ago.

One of those pop up sales once in a while tu.

And silly me, I bought only 1 pan!

Ish, kalau lah I tau punya cantik kejadian cheesecakes kalau guna that pan, mau lah kot I beli 5 terus!

Kat Ebay banyak jugak jual this pans but semua dari Amarika and by the time kena pay postage semua, terus jadi mahal giler….

I lagi rela buat sikit2 dari bayar mahal2 tu!

Memang dah dasar cheapskate kan! hahahahaha

Disebab kan dek cheapskate, tu sebab I bought this cake tray.

IMG_2089

This Homeart kedai was having a closing down sale and this was the last cake stand, display punya and they were selling it for $13!

Walaupun I tak terfikir nak beli a cake stand masa tu, but disebabkan rege dia yang sangat2 murah, I had to buy it!

The Other Half balik petang tu, senyum sinis aje dia tengok hasil rembatan bini dia,

Tak boleh cakap apa dah dia, hehehehehe….

Since dah beli, kena lah guna kan even hanya sebagai prop nak ambik gambar Smile

I made some hummingbird cupcakes with cream cheese icing.

IMG_8266

Hummingbird cupcakes/cakes ni ada banana, crushed pineapple, dessicated coconut and walnuts in them.

IMG_8268

And bila dikenakan dengan cream cheese icing, wallah, sedap betul!

IMG_8271

IMG_8274

IMG_8275

And bila diletakkan atas cake stand yang baru beli ni, lagi lah nampak sangat yummy, menggoda jiwa, terus nak masuk dapur buat cuppies kan!

hahahahahaha Winking smile

15 comments:

MARIA AWI said...

Nampak sedapnya those cuppies...

jemput ke blog saya juga...
salam suai kenal..
http://bit.ly/1mBJoLO

yusniza69 said...

Cantiknya the cake stand. I like it. Kat sini yg biasa aje.I like it sooo much

norhayati sulaiman said...

Shantek..... sangat.

Noor Hafirdaus said...

ish ish dengkinya tengok harga cake stand tu...

norhidana miswan said...

harga nyer berbaloi2 kak... bt terliur je tau

ieda iedana said...

lucky u kak. very good bargain. simple yet cantik.
i wonder how ur cupboard (to store all ur pans, gadget and whatnot) looks like kalau dah every sales pun u berjaya bring home something...hehe...

NEKCIK said...

cantiknya LG..klau nekcik jumpa nekcik pun bli
by the cake humming bird ni..yg pakai banana n pineapple ke
nekcik adaxredipi.keknya tapi tak terbuat buat...sedap ye

NEKCIK said...

by the way!!

Nor Azura Abdullah said...

Salam LG,

Salam ukhuwah kembali. Lama tak tinggal jejak setelah sekian lama menjadi silent reader. Dah besar anak dara berdua tu. Mak dara masih maintain kecik molek jah.

Jemput singgah blog saya: www.azuraabdullah.com

Khaylaa said...

Assalamualaikum..

Kak Mynn! Kak mynn dah tukar id ig ke? duk cari cari tak jumpaaa.. sedih sgttt sbb sebelum ni suka stalk ig akak tgk akak masak mcm2.. nnt please bgtau ur new ig id k.. hehe :)

Khaylaa said...

ok dah check.. rupanye kena block dgn akak kt ig.. uhuhu

Kniedaz said...

cake stand tu cantik...cupcakes tu lagi cantik dan sedap..

tifa anvar said...

cake tu cantik ke atau kek tu diletak di cake stand yg cantik buatkn kek tu cantik??

pencari cinta said...

Finally sy dah abes baca semua entry akak dri january 2008...dkt sebulan jgk nak abeskan all 1k++ entries tue...tp memang best...xpernah sy begitu semangat baca blog mcm nie sekali...

nikshasha said...

salam mynn,
can i get ur email add coz nak tanya some Qs.
mine is mrsniksha@gmail.com

tq, shasha leeds