Wednesday, 1 July 2009

Esok is The Little Misses’ last day of school for this term. Miss 10’s class teacher will be leaving them for good, she’s going back balik kampung to Sabah to teach there, and one of her best friends is moving to Adelaide so Miss 10 2-3 hari ni asik monyok aje lah. So tadi after school I took them shopping to buy a farewell gift for the teacher and the best friend. Hadiah for her teacher and her friend but my money yang keluar, hehehe. But kesian Miss 10 because she really likes her teacher and she’s good at teaching as well. Tak tau lah sape yang will be teaching them next term, hopefully someone enthusiastic and good!

So, bila dah busy meronda the shops cari the right things to get for the teacher and her friend, sampai rumah dah after 5, terus lah kelam kabut masuk kitchen. And since nasib baik semua tekak Mat Saleh, we had the easiest dinner of all. I baked some potato nuggets, fried some chicken nuggets and calamari rings, grated some cheese and carrots and shredded some lettuce, and made avocado dip. Then nak lagi gempak, makan the nuggets in a wrap, perasan lah sekejap macam makan the wrap kat KFC, hehehehe…. (cuma terlupa nak toast dia aje, kalau tak, sure lagi nampak mcm real aje kan ;-)).

DSCF6272

Senang kan!

And now a few photos of Miss 5 and her classmates during the ‘Crocodile Beat’ play :-). Layan ajelah gambar2 ni (sape2 yang rindu nak tengok gambar Miss 5, tengok lah puas2 ye, hehehe).

IMG_0280

She was so eager but so nervous as well to be performing, hehehe…

DSCF6266

IMG_0285

Look Mum, I’m a cheeky monkey and next to me is my friend the elephant and behind us are my other friends, the ducks, the elephants, the monkeys, the bears, the colourful birds, the snakes, the crocodiles and the lion.

IMG_0290

IMG_0294

She was so happy because she managed to use her loudest and clearest voice narrating the play tadi. Tu yang senyum sampai ke telinga tu :-).

IMG_0288

The Little Misses’ school still takde hall lagi but hopefully this undercover area will have walls next term so tak lah sejuk gilers masa assembly bila angin bertiup kuat.

13 comments:

fazlinil irma said...

akak..kat sana byk ke islamic school..
kat sini ada tp private n mahal..hohoo..

suka gambar miss 5 dgn topeng dia..
sangat2 comel..( mahunya sengeh memanjang dia kalau tau org puji dia..hehe..)

ain said...

alahaiii cutenya miss 5. comeiii!!!

betullah kan...tekak mat salleh ni menu nyer senang2..ready in no time. kalau dah terlambat pun masih sempat nak prepare lunch.dinner. kalau tokak melayu...adehhhh!!!!jenuh ngan segala mcm bahan2. nak sonang makan luo aje ler.hihi

psst....just read your yest n3. cam ner inspection..???passed..??

3AS said...

Cerianya Miss 5. Ni Ayra tengok Miss 5 dia kata gambar dia...hehe.. Yelah rambut sama..

afid said...

ahaha..cumel2..sengih je..nanti kalau mommy bagitau aunty2 kat sini sume kata cumel, mesti lagi lebar tersengih. he3

~KB~ said...

LG...
hi...
sungguh kiut itew miss 5... dah mcm ala2 anak pak arab plak!

~U know who i am~

Sally said...

comel Miss 5, one of the photo mukanya mmg nmpk iras your husband..

zombiedaddy said...

eh kakak, that's not a cheeky monkey costume. I think she was suppose to be a starfish on steroid or something. haha but dont tell her laa cos she looks ultra cute just like her Uncle Wod. hahahaha adoi la sakit perut.

m y a l i s h a said...

sis,

i berkenan la dgn miss 5.. konpem kalau i preggy lagi nanti dok tengok miss 5 kat blog u je la nanti.. ahaks.. she is really cute.. hehehehe.. miss 10 jangan marah ye.. miss 10 tak cute tapi cantik.. ok..

wat a gud collaboration between u n hubby sampai outcomenya soooo cuteeee n cantik... hehehe..

lemongrass said...

Irma,
kat Perth ni ada few islamic schools and ada yg mahal n ada yg murah :-). Miss 5 ni dia pun perasan dia cute, hehehe...

Kak Ain,
mmng betul snng sgt2 dpt family tekak mat saleh sbb klu tgh kelam kabut mcm mana pun, sempat gak 'masak' dinner for them :-). Inspection mcm biasa, passed memanjang, hehehe....

Zuera,
Memang sama kan rambut Ayra tu dgn rambut Zahra, curly mcm maggi :-).

Afid,
Miss 5 ni dia slalu perasan cute sbb I guess ramai kata dia cute,hehehe. So, bila aunty2 kata dia cute, dia sengih aje :-D

KB,
sorang makin rupa anak cina, sorang lagi makin rupa anak arab. Bila lah nak tukar jadi rupa jawa ni agaknya ye, hehehe

Sally,
ada rupa iras hubby ye? Tak boleh lah dia tak ngaku itu anak dia lepas ni, wehehehe... Acah aje ;-)

Wei Uncle Rod,
she looks sama cute dgn anak2 Uncle Rod bukan dgn Uncle Rod! You 'accidently' ter left out the 'anak2' when you typed your comment, wahahahaha....

Myalisha,
hehehe... Amani dah cute apa so tak payah tengok Miss 5 next time you preggy, tengok aje Amani hari2, hehehe...
But mmng like u said, bila orang tengok Miss 5, orang akan kata 'cute', bila tengok Miss 10, orang akan kata 'pretty'. Heran kan, hehe

Rahmath said...

Hi Mynn,
Lama I tak singgah bagi komen, tapi I tak miss baca you punya entry tau. Anyway, your Miss 5 memanglah kiut, I tunjuk my son gambar dia,(Ameer is going to be 6 on Dec 31st)dia kata cantik lah mummy. Nanti another 20 yrs, I nak masuk meminang..hu..hu..hu..sila beritahu nak hantaran RM atau Aussie Dollar.
Take care.

lemongrass said...

Hi Rahmath,
Wehehe, your son kena join queue lah nak masuk minang mcm ni ;-). I kena buat duit hantaran dlm Aussie dollar lah so tinggi sikit nilai dia, hehehe

Ayu said...

salam k.min...

huhu...baru b'peluang b'jln ke blog akak sbb last week ayu punya schedule pack! hm...suka tgk aksi zahra.cute dlm monkey custome.

k.min...dah brp panjang que nak jdkan zahra menantu dorg? hehehe...ayu tokleh nak join sama sbb faris too young for her.hahaha....

lemongrass said...

Ayu,
lah, baru terperasan comment Ayu ni. Queue untuk meminang Zahra tak sepanjang queue nak meminang Alya,hahaha. Tapi yg nak meminang Alya kebanyakan nya mat saleh ;-)